SZÉPSÉG

Zsírral a ráncok ellen

Szerző:
Szabó Anna
Jennifer Aniston, Madonna, Sandra Bullock vagy épp Heather Locklear – láttunk róluk már kevésbé előnyös képeket, és varázslatos „újjászületéseket” is. Vajon mi a titkuk, amivel akár évtizedeket is letagadhatnak? Ne gondolj egyből botoxra...

 

Egy valami nyilvánvalóan megmutatkozik, ha aktuális fotóikat összehasonlítjuk az öt-tíz évvel korábbiakkal: ráncoknak ugyan nyoma sincs, ám kissé megváltozott az arcuk formája. S ez alapján könnyen lehet, hogy fiatalos külsejüket nagyrészt a jelenleg legkedveltebb és leghatékonyabbnak tartott saját zsírral való arcfeltöltésnek köszönhetik.

 

A legjobb arcfiatalító módszer

„Rengeteg eljárás létezik, amely visszaadja a bőr rugalmasságát, karbantartja az izmokat, ám sajnos az évek múlásával ez megakadályozhatatlanul együtt jár némi szöveti sorvadással – főleg azoknál, akik nem szednek fel plusz kilókat – és látványosan fogyhat az arcon lévő zsírállomány is” – magyarázza Dr. Gacs János, a Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebésze. „A megjelenés fáradtabb benyomást kelt, az arckontúrok kevésbé határozottak” – fűzi hozzá a szakember – „Az utóbbi évek legbiztonságosabb és legideálisabb ráncfeltöltő anyaga, a megfelelő eljárással kezelt, majd visszainjektált saját zsír újra teltebbé, kisimultabbá varázsolja az arcot. Eközben nem kell allergiás reakciótól tartanunk akkor sem, ha nagyobb területen alkalmazzuk az eljárást. Abszolút természetes anyag, amely avatott kezek által használva teljesen természetes hatást is kelt.”

Nem mindegy azonban, hogy a test mely részéről származik a zsírszövet. A has, a far, a csípő környékén található zsír reagál leglassabban a fogyásra, s bármilyen sok bosszúságot okoz e tény egy fogyókúra során, az arcfeltöltés esetében mégis ez a legjobb, ami történhet a pácienssel. A megfelelő zsírszövet viszonylag stabilan „megtelepszik” a feltöltés helyén, csak bizonyos része szívódik fel az első hetekben, első néhány hónapban.

„Az említett zónák valamelyikéből eltávolított zsír- szövetet leülepítjük, s speciális szűrőn keresztül átszűrjük” – magyarázza Gacs doktor a folyamatot – „majd a tiszta zsírsejteket helyi érzéstelenítés mellett beinjektáljuk a kívánt arcterületre. Az elkövetkező hetekben a befecskendezett zsírsejtek 20-40% szívódik majd fel, ezért a beavatkozás során indokolt kissé „túltölteni” az arcot. A külvilág ezt úgy érzékeli majd, mintha az illető felszedett volna néhány kilót. Pár héttel később azonban már csak a frissebb, fiatalosabb, kisimult vonásokat látják majd. Ha szükséges, a beavatkozás fél év múlva ismételhető.”

 

Akinek jót tett az idő…

Mindig akad jó példa, hogyan lehet sármosan, szépen öregedni. Persze ezek a sztárok élnek a szépészeti beavatkozások nyújtotta lehetőségekkel, de valószínűleg tisztában vannak a határaikkal, mert esetükben az eredmény igencsak meggyőző. Némelyikük kifejezetten vonzóbb középkorú éveiben, mint korábban…

George Cloony: 30 évesen igazi bájgúnár volt, legalábbis külsőre. A nyegle dzsigolóból 40-es éveire stílusos ezüstróka lett, és azóta is csak érik, mint a jó bor… Bár a szerelemben továbbra is kamaszosan rövid távú.

Judy Dench: Az angol színésznő ugyan inkább Lady Macbeth- alakítására büszke, de mi egy másik M betűs szerepből (Miss Moneypenny) ismerjük a Bond- filmekből. Gyönyörű szemeinek és némi botoxnak köszönhetően 60- on túl is ragyog.

Bette Middler: A csúnya lány. De kit érdekel ez, amikor csodás a hangja és remek komika. Tudja, hogyan hozhatja ki magából a maximumot és ez a sugárzó életörömmel párosítva 50- en túl is tökéletes kombináció.

Robert de Niro: A férfi, akit az élettapasztalatok egyre vonzóbbá tesznek. Pedig az örök maffiózót nem a külseje, inkább a kisugárzása és a tehetsége emelte sztárrá. És mára mintha valahogy jóképűbb is lenne…

Diane Keaton: Bár mindig csinit játszott, azért szexisnek nem mondhatta az imázsát. 50- es éveiben egyre magabiztosabb nőiesség jellemezte, ma sorra kapja a szerelmes szerepeket. A Minden végzet nehéz című vígjátékban a kedves urak minden bizonnyal gondolkodás nélkül helyet cseréltek volna Keanu Reeves- szel.

 

TUDTAD?

Saját zsírral akár az ajkak is dúsíthatók, de szép eredmény érhető el a szemöldök közötti „harag ráncok” és az orr melletti labiális ráncok feltöltésével is. Megemelhető a járomív területe, s ezáltal a környező területek is feszesebbé válnak. Akár akne nyomok vagy egyéb hegek kiemelésére is alkalmas az eljárás.

Forrás: www.drrose.hu

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL