UTAZÁS

Copacabana

Szerző:
Szabó Anna
A legtöbb utazó hallott már a brazil Copacabanáról. A Copacabana a világ egyik legnagyobb tengerparti strandja – egy kis földdarab Rio de Janeiro egyik legdrámaibb hegyének a lábánál.

Heteket is eltölthetsz Brazíliában anélkül, hogy elhagynád a Copacabanát, és rengeteg ember éppen ezt teszi. A Copacabana kerületében 350 000 ember él 110 utcában, vagyis ez a világ egyik legsűrűbben lakott környéke, ezért itt mindig partihangulat uralkodik.
A Copacabana 5 kilométer hosszú, és annyira széles, hogy inkább homokos parknak tűnik, mint tengerpartnak. Ha le akarsz jutni a vízhez, akkor először terjedelmes focipályák és strandröplabdapályák mellett kell elmenned – ha megállsz pár játékot megnézni, arra is rájöhetsz, hogy a brazilok miért olyan jók ezekben a sportágakban.
A strand emellett a kisstílű bűnözők kedvelt célpontja – ha elmész úszni, a cuccaidat pedig a parton hagyod, akkor semmi esély nincs arra, hogy megtalálod őket, amikor kijössz a vízből. Sokan egy szál fürdőruhában és törülközőben mennek le a strandra, így nincs semmi vesztenivalójuk. A nagyobb szállodák biztonsági őröket alkalmaznak, akik a szálloda előtti partszakaszon járőröznek.
A Copacabana 1923-ban lett híres, amikor megnyílt a Copacabana Place Hotel, Dél-Amerika első luxusszállodája. Hamarosan jöttek a kaszinók is, és a Copacabana gyorsan a világhírességek kedvenc vízparti szórakozóhelye lett. 1948-ban három argentin lány nagy vihart keltett, ugyanis kétrészes fürdőruhákban jelentek meg a tengerparton. Attól kezdve a világ fürdőruhadivatját ez a strand diktálja.
Nappal mindig történik valami a strandon, éjszaka pedig az utcákon: evés-ivás, éneklés, és mindenfelé emberek vannak. A turisták bámulják a brazilokat, a brazilok bámulják a turistákat; a közeli nyomornegyedek szegényei bámulják a gazdagokat; a gazdagok kerülik a szegényeket; a prostituáltak ügyfeleket keresnek; a férfiak szexre vadásznak – a Copacabana Rio szexiparának a központja, tele sztriptízbárral és prostituáltakkal. Itt minden és mindenki eladó.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL