GASZTRO

Hipp-hopp falatok - lilahagymával

Szerző:
Szabó Anna
A lilahagyma rengeteg jósággal kecsegtet minket, többek között a borús idővel érkező rossz hangulatunk ellen is kiváló gyógyír. De az sem elhanyagolható tény, hogy a belőle készülő falatok az egyre sűrűsödő baráti összejöveteleken hihetetlenül gyorsan elfogynak.

 

Az alábbi összeállításban szereplő vendégváró falatok sokoldalúan felhasználhatók és villámgyorsan elkészíthetők. Olyan sós falatkákról van szó, melyek saját tapasztalatom szerint partik és kerti sütögetések alkalmával jóval nagyobb mennyiségben fogynak, mint édes társaik, még ha utóbbiak esetleg dekoratívabbak is. Az elnevezéssel pedig arra céloztam, hogy édességekkel hamar eltellik a vendégsereg, míg a sós társaik mindig hipp-hopp elfogynak.

A következő recepteknek közös karakterjegyük, hogy lilahagyma felhasználásával készülnek. Ennél a Közép-Ázsiából származó alapanyagnál pedig nem elhanyagolandó tény, hogy a lilahagyma egy igazi C-vitamin bomba, emellett rengeteg benne a B-vitamin, erős méregtelenítő hatással bír, csökkenti a vércukorszintet, így elengedhetetlen kelléke a tisztítókúrának, és a szervezet vitaminraktár-feltöltésének, amivel a tél végi depresszió leküzdésére készülünk. No meg a szépülésre, mert amellett, hogy növeli a fizikai erőnlétet, a benne lévő kvercetin nevű antioxidáns szebbé teszi a bőrt. Ráadásul, mint a magyar konyha elengedhetetlen hozzávalója, az ételeket is színesebbé teszi, ízletesebbé varázsolja.



Mini parti-zsemle – kicsiknek és nagyoknak is telitalálat »

***

 

Bajor-magyar puffancs lilahagyma-mártással »

***

 

Görög fetás tésztasaláta »

 

***

 

Hawaii-i tésztasaláta »


 

 

***

Ha tetszettek a fenti receptek, a szerző legújabb könyvében is örömöd leled majd!

Rupáner-Gallé Margó:
Nászajándék Salzburgból

Aba Könyvkiadó, 2012

A szívdermesztő titok, melyet Arlene édesanyja egy egész életen át rejtegetett, a Márai-kastély padlásán lévő szekrény tetejéről szabályosan Dália fejére zuhan. Megfejtése érdekében a lány, valamint Pataki Gábor és a kis Emma hármasban indulnak az osztrák Alpok felé. Az esemény fenekestül forgatja fel a kastély lakóinak életét. Dália és a felesége halála miatt megkeseredett Gábor ettől kezdve, persze, nemcsak autón száguldozik a Kristályhegy és Tihany, valamint Bécs és Salzburg között, hanem érzelmi hullámvasúton is robog.

Új könyvében RGM emellett olyan sorsfordító meglepetéseket is tartogat olvasói számára, amilyeneket csak a műfaj legjobbjai képesek kitalálni. Ez esetben azonban kitalálni sem kellett őket, mert, mint a hartai írónő vallja: „az én történeteim maguk írják magukat”.


***

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL