ANGYALISKOLA

Milyen angyal lennél?

Szerző:
Szabó Anna
Lehetetlen megszámolni, hogy egy nap alatt, hány sóhaj hagyja el a szánkat. Időnként magunkért, szeretteinkért, de néha pusztán egy rég áhított apróságért. Angyalaink ilyenkor legjobb tudásuk szerint igyekeznek segítségünkre sietni és mi vagy észrevesszük, vagy nem, de teszik a dolgukat! Felvetődött már benned a kérdés, vajon te milyen angyal lennél?

 

Észrevennéd egy gyermek szemében a könnycseppet, ha az a gyermek nem a te véred? Észrevennél egy buszmegálló mögött félig kihűlt, éhező kóbor kutyát?
Észrevennél egy kórházi folyósón, csendesen búslakodó idős nénikét, aki pusztán egy jó szótól többet gyógyulna, mint egy egész levél antidepresszánstól?
Észrevennél egy hajléktalant a sok közül, akinek nem apró pénzre, hanem reményre lenne szüksége? Vajon mi mindannyian: észrevennénk? És ha észrevennénk, képesek lennénk félre tenni kispolgári neveltetésünket és tudnánk közülük egyet is felkarolni?

Nézz mélyen a lelkedbe és tedd fel a kérdést: képes lennél?

Képes lennél szakítani az idődből, áldozni az amúgy is kevéske pénzedből? Van benned akarat, szándék, hogy ne csak magadért kérd angyalaid segítségét? Amennyiben a válasz igen, úgy nézzük, mely angyalok segíthetnek abban, hogy törlessz a sorsnak cserébe a jó dolgodért…

Nagy bátorság kell letérni a megszokott útról, és elkanyarodni azok irányába, akik szükséget szenvednek, hiszen nem tudhatod, mi lesz, ha „megfertőz” a jó érzés, amit átélsz és nem lesz megállás. Machidiel, a Bátorság Angyala lesz első számú támaszod, amikor első alkalommal nézel bele annak a szemébe, aki rád vár - talán a szomszéd lakásban egyedül élő szomszéd, aki egy jó kávéra és vele együtt egy reményt adó mosolyra vágyakozik. Malchidiel segít, hogy ne csak meglásd, hol a szükség, de legyen erőd megtenni az első lépést a segítségnyújtás felé. Nem kevés problémát vesz a nyakába, aki harcot vállal a nélkülözéssel, fájdalommal vagy kétségbeeséssel szemben. Malchidiel azonban erőt és bátorságot önt beléd, segít a jó döntések meghozatalában és vele legyőzöd a problémákat.


Felmerülhet benned a kérdés, mi lesz, ha te a kis ujjadat nyújtod és megragadják a karodat. Ramiel, a tisztánlátás angyala, segít neked abban, hogy megtaláld az igazán rászorulókat. Egyesek megpróbálhatnak visszaélni azzal, hogy rosszabb képet festenek a helyzetükről, mintsem amiben élnek. Ramiel azonban rávilágít a valós helyzetre és bizonyosságot szerezhetsz arról, hogy valóban ott van szükség rád. Ramiel abban is segít, hogy tisztán lásd, mivel tudnál a legtöbbet segíteni. Segít abban, hogy észre végy olyan lehetőségeket, amik nem csak pillanatnyilag, de akár hosszabb távon is megoldják a problémát!

Sok esetben a segítségnyújtás kimerül annyiban, hogy te vagy az a személy, aki ismeri azt, aki bajban van és azt, aki segíteni tudna neki. Ilyenkor Baglis angyal lesz a legfőbb segítőd! Kérd, hogy segítsen empátiát és együttérzést kiváltani abban, aki segíteni tudna. Ő képessé tesz arra, hogy felébreszd másokban a vágyat egy olyan világ megteremtésére, ahol jut jó szó mindenkinek, ahol egy gyermek sem hajtja éhesen álomra a fejét, ahol civilek teremtik meg a biztonságot a saját környezetükben, ahol nem él több kiskedvenc a nyomor polkába taszítva, ahol természetes, hogy ha elesel az utcán, lesz, aki felsegít. Tedd magad képessé arra, hogy közvetíts, mutasd meg, hol van szükség a segítségre és egy szempillantás alatt egy jobb világban találod magad, olyan emberek között, akik - szintén, mint te -, földre szállt angyalként, bátran néznek szembe a nehézségekkel és együtt könnyezik meg a sikereiket: mások boldogságát.

Ne feledd, ha egy dolognak sikeresen a végére értél, köszönd meg angyalaid segítségét. És fogadd te is örömmel, ha neked mond köszönetet az, akinek megoldottad a helyzetét!

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL