SZÉPSÉG

Szőrös kérdés

Szerző:
Szabó Anna
Hogyan kerüljük el az apró vágásokat, benőtt szőröcskéket és az irritációt? Ha megfogadod tanácsainkat, biztosan zökkenőmentesen fog menni a szőrtelenítés....
A szőrtelenítés - és ezzel a borotválkozás - a Második Világháború idején lett először divatos, amikor nem lehetett harisnyát kapni, csupasz lábbal jártak inkább a nők.

Manapság, pedig egyre több nő gyantázta, sőt próbálkozik a lézeres szőrtelenítéssel is, de a borotválkozás azért megmaradt, ez a legolcsóbb és leggyorsabb formája a szőrtelenítésnek. Akármelyik otthoni módszert választod, fontos, hogy tisztában légy néhány alapvető dologgal:


1. A legfontosabb

Borotválkozás előtt mindig nedvesítsd be a bőrödet , hagyd, hogy a víz és a meleg megpuhítsa. Soha akarj száraz bőrt borotválni (!!!), még ha a rendelkezésedre álló idő szorít is. A borotválkozás a legfelső, elhalt hámréteget is lehozza, a penge eltömődik a leszedett hámsejtekkel, te pedig könnyen megvághatod magad. A legegyszerűbb, ha a fürdéssel, vagy zuhanyzással kötöd össze a szőrtelenítést, mert akkor biztosan kellő nedvességhez jut a bőröd, és kellőképpen megpuhult állapotban van.



2. A borotvahab

Ma már rengeteg olyan borotvahab kapható, amely kifejezetten nők számára készült.  Van köztük olyan is, amely érzékeny bőrtípusra való, talán ezt a legcélszerűbb megvásárolni. Sokak szerint ugyanaz van a palackban, mint a férfiakéban, legfeljebb más illatú. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy melyiket választja. Csak találsz valami neked való, kedves illatot.



3. A borotvapenge

A pengékkel sajnos addig kell kísérletezned, amíg meg nem találod a pont neked valót. Kérdezd végig a barátnőidet, és kezdd a nedvesítő csíkokkal ellátott, mozgófejű, többpengés termékekkel. Azok sem működnek egyformán, de biztosan találsz majd egy kedvencet.



4. Cseréld rendszeresen!

Cseréld a borotvát, vagy a pengét rendszeresen, a tompa penge hamarabb megvág. Ezért ne vedd kölcsön lehetőleg a hapsid pengéjét sem. Miután az ő szőrszálai sokkal erősebbek, a penge valószínűleg már rég tompa. És különben is utálja az ilyesmit….


5. Radírozz!

Még borotválkozás előtt bőrradírozz. Így az elhalt hámsejtek nem fogják eltömíteni a pengét, és nem is vágod meg magad.



6. A szőrszálak növekedésének megfelelően húzd a borotvát!

A lábunkon a szőrszálak lefelé nőnek, ezért a borotválást a bokádnál kezdd, és onnan haladj fölfelé. A hónaljadat minden irányból húzd át legalább egyszer, ott összevissza nőnek a szőrszálak.



7. Az intim testrészek, és a hónalj

Ezeken a felületeken sokkal érzékenyebb a bőrünk, mint például a lábunkon. Fokozottan ügyeljünk tehát arra, hogy fel ne sértsük a bőrt! Inkább töbször húzzuk végig a borotvát rajta.


8. Ha gépet használsz

Ma már korszerű gépeket lehet kapni a borotválkozáshoz, amelyek elektromos árammal működnek. Fontos tehát, hogy ebben az
esetben ne a fürdőkádban használd a készüléket.



9. Ha elkészültél

Ha kész vagy, kendd be magad olajjal vagy testápolóval. Az ember lába szárán nagyon kevés a zsírtermelő tüsző, nagyon hamar kiszárad a bőr.


10. Benőtt szőrszálak esetén

A benőtt szőrszálak tulajdonképpen visszakunkorodnak a bőr alá. Ezt elkerülheted, ha bőrradírozol. Ha krónikusan benőtt szőrszálaid vannak, próbálkozz inkább a gyantázással. Finomabb szőrszálak nőnek majd utána.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL