SZÉPSÉG

Tippek a helyes körömlakkozáshoz

Szerző:
Szabó Anna
A kezed mindig látható helyen van, tehát fontos, hogy körmeid mindig ápoltak, szépek legyenek. De akármennyire is ápolod azokat, ha a lakkozás csúnya, mindent elronthatsz vele. Tippjeink segítségével megtanulhatod, hogyan kell helyesen kilakkozni körmeidet.

Nedvesítsd be a bőrt a körmöd körül

A hozzávaló „cuticle oil” – rendszerint úgysincs ráírva magyarul – hatol be legjobban a bőrbe. De ha ilyen nincs kéznél, jó a kézápoló krém is.
Készítsd elő a körmöt, töltsd ki a felületét. Olyan ívesre, mint amilyen eredetileg a körömágyad formája. A szögletes tövű (és végű) körömtől a legtöbb kéz úgy néz ki, mintha dagadtak volnának az ujjaid.


Fontos, hogy áttöröld a körmöket lakklemosóval 

Még akkor is, ha nem voltak épp belakkozva, mert így a kézápolókrém, az arcbalzsam által otthagyott „zsírnyomoktól” is megszabadulsz, és jobban megmarad majd a körömlakk. De ne vatta labdácskával töröld. Miért? Mert a pici szöszmöszöket hagy a körmödön. Jobb, ha sminkszivacsot használsz.

 
A körmöd szélét is kend be lakkal

Húzd az ecsetet egészen a köröm végéig, és egy picit még a vége alá is. Így a lakk szegélye kevésbe fog letöredezni.


Ha csak a pereme töredezett még csak le, a legjobb akkor is az egészet lemosni, és újból lakkozni

De ha erre nincs időd, az ujjad hegyét mártsd a lakklemosóba, hogy kiegyenlítődjön a felület, és ezután húzd át újra az egészet egy fedőréteggel.


Ha belenyúltál a meg nem száradt lakkba

Próbáld ki: dugd az ujjadat a lakklemosóba, azzal próbáld meg elsimítani az egyenetlenséget, és utána kenj rá fedőréteget. Az egyetlen titka, hogy ne kend el a körömlakkot: időt kell hagyni a száradásra. Bírd ki! Tíz perc elteltével már úgy tűnik, a felülete száraz, de ne hagyd magad becsapni. Legalább egy egész óra kell ahhoz, hogy a körömlakk tökéletesen átszáradjon.


Ha betörik a körmöd 

A legjobb, amit tehetsz, hogy levágod. De azért van egy trükk – feltéve, ha jó mélyen törött be, ami amúgy is fáj -: fogj egy pici darab, mondjuk teafilter-csíkot, rakd a szakadás fölé, és rögzítsd körömlakkal.

 
Hogy szép maradjon a körmöd

Minden nap kenj rá egy friss fedőréteget.


Hogy egy manikűrnek mennyi ideig kellene kitartania?

A szakértők azt mondják, körülbelül két hétig. A pedikűrnek, pedig 2-4 hétig.


Néhány ráadás-trükk

Ha azt akarod, megfelelő formájúak legyenek a körmeid, a jobb és a bal kezed ujjait rakosgasd egymás mellé, és úgy ellenőrizd, egyformára vágtad-e őket.

A nikotintól, málnától vagy sötét körömlakktól sötét ujjaidat fogkrémmel csiszolhatod eredeti színűre.

Két vékony réteg körömlakk mindig jobb, mint egy vastag. És hamarabb is szárad.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL