UTAZÁS

Termálélmény Velence közelében

Szerző:
Szabó Anna
Velencében és a közelében levő tengerparti üdülőhelyeken mindenki megfordult már. És csak elrohantunk a tartomány többi látnivalója és élveznivalója mellett.


Egy ilyen hűvöskés nyáron érdemes másfajta kényeztetést tervezni. Nem messze Velencétől, Páduától, Veronától található Abano Terme. (A legközelebbi repülőtér Mestre).
Képzelj magad elé egy ősidők óta változatlan, édes kis olasz várost, ahol a legfőbb „ipar” a gyógyfürdő, minden csupa zöld, és nincs tengerparti pezsgés. Abano Termébe már a rómaiak is eljártak fájós testrészeiket kúrálni, és a gyógyforrások az óta sem apadtak ki.
Kedvenc szállodánk a Hotel Trieste and Victoria's, igazán jó helyen van. Negyvenpercnyi vonatozásra Velencétől, Veronához, Rómeó és Júlia városához meg még közelebb. Egy fárasztó városnéző nap után élvezheted a szálloda csöndjét, és persze a szolgáltatásait.
Reggel kozmetikus és masszőr, aztán kirándulás, ha kéred, csomagolnak uzsonnát is, és még időben hazaérhetsz az isteni, de egészséges, elegánsan fölszolgált vacsorára.
Vagy imádsz golfozni? A portán segítenek pillanatok alatt, nincsen nehéz dolguk, mert a környéken találhatók Olaszország legjobb pályái.
Maga a szálloda még 1913-ban épült, és nemrégiben újították fel. Megmaradt a régi szép idők eleganciája, finomsága. Velencei kristálycsillárok, szőnyegek, antik holmik díszítik. A személyzet mindig udvarias és segítőkész.
Minden, elegánsan berendezett szobának saját erkélye van, de még a sétálóutcára néző szobák sem zajosak. Reggel meg olyan tökéletes a csönd, hogy ébresztést kell rendelni, hogy le ne késsük a reggelit.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL