LELKIPATIKA

Önismeret: út a sikeres karrierhez?

Szerző:
Szabó Anna
Gyakran tesszük fel magunknak a kérdést: „ki is vagyok én?”. Erre a nagyon egyszerűnek tűnő kérdésre többféle választ adhatunk. Mondhatjuk a nevünket, életkorunkat, külső tulajdonságainkat, vagy esetleg foglalkozásunkat. A valódi válasz azonban ennél jóval bonyolultabb. De mire is való az önismeret? A sikeres magánélet vagy a karrierépítés kulcsa?

 

Az önismereten tulajdonképpen azt értjük, hogy áttekintésünk van saját személyiségünk összetevőiről, határairól, tisztában vagyunk mozgatórugóinkkal, ismerjük magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, nem pedig olyannak, amilyenek lenni szeretnénk.

Általánosan elfogadott, hogy az önismeret része az önfejlesztésnek, a sikeres és boldog magánéletnek. Az önismeret segítségével hatékonyabbá tehetjük társas életünk mindennapjait, megismerhetjük önmagunkat és a körülöttünk élőket. Azonban egyre nagyobb hangsúlyt kap az önismeret a munka világában is. Az önismeret hiánya sokszor akadályozhatja érvényesülésünket, mert az álláskeresésnek és a karrierépítésnek kellő önismeret nélkül nekivágni olyan, mint egy útvesztőben elindulni térkép nélkül: nagyon bizonytalan, hogy hol lyukadunk ki a végén. Munkaéletünkben azonban az önismereti technikák segítségével nem csak hatékonyabban tudunk dolgozni, de jobban meg tudjuk ismerni ügyfeleinket, kollégáinkat vagy éppen főnökünket; könnyebben fel tudjuk térképezni elvárásaikat, erős és gyenge pontjaikat. A megfelelő önismeret segítségével javíthatunk kommunikációnkon, megismerhetjük saját vakfoltjainkat és ezáltal magabiztosabban állhatunk ki a nyilvános szereplések, prezentációk alkalmával. 

Ahol a mesterkurzus témája ÖN! Önismereti mesterkurzus indul!
Nem szeretné, hogy kihasználják gyenge pontjait? Szeretne jobb emberismerő lenni? Szeretné Belső Nórát, Feldmár Andrást és Pál Feri atyát a mesterének mondani? Önismeret: út a sikeres karrierhez! 

A Női Portál olvasóinak jelentős kedvezményt adunk!

Bővebb információ »

Azonban folyamatosan változik környezetünk és ezáltal változik személyiségünk is, melynek megismerése, feltérképezése állandó kihívást jelent. Ezért érdemes elsajátítani olyan módszereket, melyek segítségével képesek leszünk önmagunk folyamatos megismerésére, fejlesztésére. Célszerű olyan módszerek elsajátítása, melyeket nem csak önmagunk, de a velünk kapcsolatban állók személyiségének megismerésére is fel tudunk használni.

Az ősszel induló Önismereti mesterkurzus célja olyan önismereti technikák bemutatása, melyeket a résztvevők a kurzus után önállóan is alkalmazni tudnak önmaguk és mások személyiségének megismerésére, magán- és munkaéletükben egyaránt. A mesterkurzus célja, hogy a kurzuson bemutatott önismereti módszereket a résztvevők élesben ki is próbálják a szakértő előadók vezetésével, annak érdekében, hogy az egyes technikákat megfelelően és kellő objektivitással tudják alkalmazni a résztvevők.

Önismereti mesterkurzus, ahol a mesterkurzus témája: Ön.

A MESTEREK:

Bányai Éva pszichológus, egyetemi tanár, az ELTE Pszichológiai Doktori Iskola Magatartáspszichológiai Program vezetője
Belső Nóra pszichiáter
Büky Dorottya a Feldmár Intézet tanácsadója, a Szellemi Műhely egyik alapítója, coach
Feldmár András pszichológus, pszichoterapeuta
Hackl Krisztián közgazdász, tréner, a Személyiségkalauz című könyv társszerzője
Kiss György Ádám kiképző pszichodráma terapeuta, a Rögtönzések Színháza alapítója, a coaching akcióorientált ágának oktatója
Nyíri Zoltán okleveles közgazdász, tréner, Ph.D hallgató alkalmazott pszichológia szakon, a Személyiségkalauz című könyv társszerzője
Pál Feri atya római katolikus pap, mentálhigiénés tanácsadó
Soóky Andrea grafológus, HR szakgrafológus, okleveles írásszakértő, sztárelemzések készítője (TV2 : Megasztár, Nők Lapja, stb.)
Suhai Gábor pszichológus, az ELTE, DE, SOTE oktatója, coach, az EQ-Skill vezetője

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL