SZÉPSÉG

Az ősz valami új kezdete - a bőrödnek is!

Szerző:
Szabó Anna
Megtisztulás és regenerálódás – sokunknak ez egyet jelent böjttel. Azonban a bőrödnek ugyanúgy szüksége van támogatásra az átmeneti évszakokban, mint szervezetednek. Feledtesd el vele a forróságot, és készítsd fel a zimankóra!

 

A forró hónapok le-, és a hűvös idő beköszöntével, van bőven teendőd, ha szeretnéd külsődet ilyenkor is a legjobb formájában tündököltetni. Tegyél érte, és a siker garantáltan nem marad el! Ápoltságodnak köszönhetően nem egyszerűen a legnagyobb kiterjedésű szervünk lesz bőrünk, hanem ruhád, mely „öltöztet”, és hosszútávon tartja formáját.

 

Utóható nyár

Elfelejtettél hidratálni reggelente a nagy rohanásban, most ősszel pedig fokozottabban ráncosodsz? Esetleg kicsit foltos maradtál a nyári hámlás után, vagy néhányszor leégtél? Egyáltalán nem vagy egyedül ezekkel a problémákkal! Persze, ha megfelelő UV-védelemmel, és mértéktartással napoztál, kevesebb a teendőd. Ha azon szerencsések közé tartozol, aki egyenletes, egészséges barnaságodat még most is őrzöd, valószínűleg ezt akár október közepéig is élvezhetik. De akár hogy alakult, az elsődleges feladat, hogy fel kell számolni a bőrápolási hibák hatásait, majd jöhet a regenerálás.

Hidratáld bőrödet jó minőségű bőrtápláló krémekkel, testápolókkal rendszeresen, tetőtől talpig. De előtte vesd le régi bőrödet, vagyis gondoskodj teljes testeden az elhalt hámsejtek eltüntetéséről. Erre a legjobb megoldás még mindig a teljes testradír, vagy az enyhe peelingek bevetése, amit akár otthon te magad is előállíthatsz az éléskamrából.

 

Édes és sós „bőrélesztők”

Hogyan lehetséges a fenti cím? Egyszerűen: a só és a cukor szemcséi a legkiválóbb hámlasztó, radírozó szerek. Míg a só elképesztően hatékony, a cukor kíméletesebb, ráadásul nem is csíp, ha esetleg sérült réteget érint.
Gyors és látványos eredmény eléréséhez először keverj össze 1:1,5 arányban sót és friss vagy szárított levendulavirágot. Adj hozzá annyi mandulaolajt, amennyi ellepi a keveréket. Gyengédebb az eljárás, ha 15 dkg kristályos állagú cukrot édesköménymaggal és szintén mandulaolajjal keversz össze. Bármelyiket is választod, vidd fel testedre – az arc kihagyásával – körkörös mozdulatokkal. Ha olyan szerencsés vagy, hogy hozzájutsz vizitormához, amely egyébként bővelkedik antioxidánsokban, daráld le, keverd el joghurttal valamint zabpehellyel. E természetes bőrradírt már bátran használhatod az arcodra is. De miután bő vízzel lemostad ezeket, ne feledkezzünk meg a hidratálásról sem.

 

 

Védelmi vonal erősítése

Bőröd hálásan megszolgálja ezt a csodás házi hidratáló készítményt: egy kis extra szűz olívaolajt elkeverünk 1 evőkanál szárított kamillavirággal és illóolajjal, pár csepp vízzel, mézzel valamint körömvirággal. Persze nem olcsó mulatság, de annál hatásosabb. A szádra és a kezedre már egy sima mézes pakolás is megteszi. Ragacsos praclikkal pihenni ijesztő gondolat, de érdemes kipróbálni! A vékonyan felvitt méz, hamar felszívódik, és rendkívüli puhaságot eredményez. Ha mégis ódzkodsz tőle, mártsd negyedórán keresztül langyosra melegített olívaolajba, majd töröld át száraz ruhával vagy papír törlőkendővel.

Jegyezd meg, hogy ha a fedetlenül hagyott, még nyirkos bőrfelszínt szabad levegő, szél éri, a párolgás annyira felfokozódhat, hogy ettől a bőr gyulladásos, majd cserzett, repedezett lesz (pl. kisgyermekeknél a száj körüli bőr, a „kifújt” kezek!).

 

Ha eljő a zimankó

A fenti recepteket azért is érdemes megfogadni, mert nem sokára csak fokozódik a helyzet. Késő ősszel már nemcsak hűvösebb van, hanem esős, szeles, ködös idő jön. Mi a megoldás? Krémezni, krémezni, krémezni. És ez nem csak olyan „úri módi”, ahogy nagyanyáink mondták. Reggel azért, hogy védjük külső burkunkat. Este pedig azért, hogy regeneráljuk. Használj, ha normál és/vagy száraz a bőröd legalább félzsíros krémet, de, ha zsírosodásra hajlamos vagy, akkor is legalább egy fokkal dúsabb hidratálókrémet szerezz be.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL