SZÉPSÉG

Hogy bánok a hajammal?

Szerző:
Szabó Anna
Vajon mit mondana egy hajszakértő, ha tudná, mit is művelünk reggelente a tükör előtt? Most megtudhatjuk….

Első nap
A szokásosnál később ébredtem, úgyhogy nem volt időm sokat vacakolni a hajammal. Kicsit ellaposodott meg összekócolódott az éjszaka, hát kicsit bevizeztem (langyos vízzel), nyomtam rá egy kis simító hajhabot, és megszárítottam. Amikor száraz lett, még egy kis waxot kentem a végekre, hogy ne legyen zilált. Napközben aztán a hajam egyre unalmasabb és kócosabb lesz, sosem bírja megtartani a fazonját. Este aztán eszembe jut, hogy igazából és alaposan már vagy négy napja nem mostam meg a hajamat, úgyhogy alaposan átmosom, kenek rá pakolást is, rajta hagyom tizenöt percig. Mindig megfogadom, hogy egyszer majd hetente kap intenzív ápolást, de jó, ha havonta eszembe jut. Most kenek rá még egy kis hajvégápolót, göndörítő habot, aztán hagyom magától megszáradni.

A szakértő:
Forró levegővel sosem szárítanám, ha kell is a gép, a levegő legyen nem túl erős, és csak meleg, nem forró. De a legjobb hagyni természetes módon megszáradni. A reggeli hab az oké, de a waxot elhagynám. Nehéz is meg ragadós is. Azt hiszem, napközben a hajad azért lesz egyre borzasabb, mert nem a megfelelő anyagokat használod. Próbálj ki más termékeket. Az esti pakoláshoz jó, ha ragaszkodsz, tényleg legalább hetente. De a pakolást általában nem kell öt percnél tovább a hajon hagyni (használati utasítás).

Második nap
A hajam egyenesen szörnyű, mikor reggel felkelek. Így van ez minden hajmosás után. Három tincsbe vált szét alvás közben, és olyan túl könnyű és selymes, hogy nem tudom, mit lehetne vele kezdeni. Bevizezem, habot rakok rá, megszárítom, Ez segít egy kicsit. Úgy néz ki, minden reggel így bánok vele, nincs is többre időm.

A szakértő:
Az a meggyőződésem, hogy a legjobb tiszta, nedves hajjal ágya bújni, és hagyni természetesen megszáradni. A hullámos haj frissen mosva tényleg nem mutat olyan jól, de ha nincs időd vacakolni reggel vele, a nedvesítés az oké, de inkább valami krémes szérumot kenj rá, ami fényt és tartást is ad neki.

Harmadik nap
Ma egy kicsit jobban néz ki a hajam, így csak benedvesítem és hagyom, hogy magától száradjon meg. A száraznak látszó végekre azért kenek egy kis waxot. Sajnos, piszkosul szeles ma az idő, így mire az irodába érek, szinte afrofrizurám lesz. Nem hoztam magammal semmi kenceficét, hát csak elviselem, és vigyorgok, Megmosnám ma a hajamat, de holnapra már be vagyok írva a fodrászhoz, akkor meg minek. Este csak összefogom lófarokba és várom a holnapot.

A szakértő:
Dajkamese. Azért nem mosod meg, mert akkor jobban fog a festék? Az emberek még mindig ezt gondolják, pedig butaság. Én jobb szeretem, ha a haj tiszta, mert akkor tudom, hogy mit kell tennem vele. Meg aztán, ha nem tiszta hajra kerül a festék, nem is biztos, hogy egészen a tövéig eljut. És dobd már végre el azt a waxot! Használj inkább krémet helyette, az táplál is, nem csak látszatot kelt.

Negyedik nap
Az éjszakai lófarok nem tett jót a frizurámnak. Fogom a régi jó hajsütővasamat, nagy loknikat sütök, aztán kirázom őket. Mire délután háromkor a fodrászhoz jutok, a hajam förtelmes. A fodrász szőke csíkokat melíroz a hajamba, aztán az egészet beszínezi, hogy eltüntesse az otthoni festések „rezes” színét. Frizurát vág. Már évek óta próbálom megnöveszteni a hajamat, de olyan piszok lassan nő, hogy nem is vágatom már rendszeresen. Szárítás után szuperül néz ki, pedig nem is került rá semmi vegyszer.

A szakértő:
A fodrásznál sose szégyelld magad. Ha ilyesmit érzetet veled, azonnal állj odébb. A hajsütővas jó ötlet, ha halogatni akarod a hajmosást.

Ötödik nap
A hajam kicsit összevissza áll. Hát benedvesítem, szérumot kap. Szabadnapos vagyok, megszáradhat magától. Olyan finom lágy, de sokkal nehezebb báni vele, nem sok időbe telik, és oda a frizurám. Este vacsorázni megyünk, Ritka fogú fésűvel átfésülöm, aztán jön megint a hajsütővas. A tincseket az ujjaimmal bontom szét. Egy kis wax a végekre, egy kis hajfény, és mehetünk is.

A szakértő:
Majdnem szívszélhűdést kaptam! Sose használj fésűt, se ritka fogút, se másmilyet! Fölhasítják a hajszálakat.
Összefoglalva: Azt hiszem, túl sok mindent kensz a hajadra. A hullámos haj tisztára mosva a legszebb. Persze, hogy ápolni kell, de meg kell találni a pontosan hozzá illő terméket.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL