ANGYALISKOLA

Angyali iskolapad

Szerző:
Szabó Anna
Visszavonhatatlanul itt az ősz, hűvösebbek a reggelek, rövidebbek nappalok. A reggeli csúcsforgalomban aggódó anyukák próbálnak önbizalmat önteni izguló gyermekeikbe, vagy épp próbálják a suli felé terelni kedvetlen csemetéiket! Ahogyan az élet minden területén, úgy az iskola körüli gondok megoldásában is kérhetünk segítséget angyalainktól.

 

Az első és legfontosabb: okosan szeretni

Hiszen mindennek az alfája és omegája az, hogy gyermekeink hihessenek és bízhassanak bennünk, ha tudják, eredményeiktől függetlenül őszintén szeretjük őket. Könnyű erről a nagy rohanásban megfeledkezni. Ahogyan a sok természetes és magától értetődő lélegzetvétel között jól esik egy nagyot sóhajtani, ugyanilyen fontos és jól eső dolog érezni a szeretetet időnként. Ne tegyünk az iskola, óvoda okozta stressz mellett még plusz feszültséget az amúgy is terhes elvárásokkal nehezített nebulók nyakába, inkább okosan, szelíden tápláljuk önbizalmukat és ehhez kérjük angyalaink segítségét.

Haniel segít

Haniel angyal a kölcsönös szeretet, a megértés és a kommunikáció őrzője. Fordulj hozzá, és kérd a segítségét, ha értetlenül állsz gyermeked problémái felett. Sokszor nekik nagyon nehéz megfogalmazni, milyen félelmek bujkálnak a gondolataik mögött. Némely esetekben a lecke nem is lenne olyan nehéz, ha a nebuló tudná, nincs veszteni valója. A szívükre nehezedő félelem, és megfelelni akarás olyan teher, ami mellett minden feladat nehéz és szinte megoldhatatlan. Ha érzed, hogy szorong, valami bántja, de nem tudja megfogalmazni, kérd Hanielt, segítsen a gondolatokat szavakba önteni! Fordulj hozzá szeretettel és figyelj az apró jelekre. Neked akar megfelelni? Biztosítsd róla, hogy nem a jegyei miatt fogod jobban vagy kevésbé szeretni! Nem találja a közös hangot a tanárával? Kérd Hanielt, mutassa meg, hogyan lehetsz a segítségére ebben a kérdésben. Esetleg az iskolatársai között van valaki, akivel konfliktusa támadt? Haniel segítségével derítsetek fényt a másik gyerek félelmeire, ami miatt nem tud a társaival együttműködni. A szeretet és megértés szinte sokkszerűen éri azt, aki a belső bizonytalanságát dühvel vagy haraggal fejezi ki. Szeresd őt okosan és bíztasd erre őt is, így az iskolás évek nem csak a tudását gyarapítják, hanem szép emlékek kiapadhatatlan forrásaként teszik boldog felnőtté a kicsiket.


Bizony előfordulhat, hogy a szeptember a mi életünkben hoz olyan fordulatot, hogy egy továbbképzés, vagy tanfolyam, esetleg egy főiskola vagy egyetem padjában találjuk magunkat. Munka és család mellett, főként, ha már elszoktunk a tanulástól… bizony nem könnyű feladat! Haniel itt is segíthet, hiszen magunkkal szemben is szükséges egyfajta szeretet és elfogadás, ami segít abban, hogy ne induljunk túlzott elvárásokkal egy ilyen helyzetnek. De hívhatjuk Uriel arkangyalt is, aki az Isteni fény őrzője. Uriel nem csak a tanulásban, de a megváltozott élethelyzet kezelésében is segítségedre lesz. Kérd, segítsen, küldjön jeleket, hogy megtudhasd, az eléd tornyosuló feladatok tengerén, merre lavírozz, hogy mindenre jusson idő. Hívja fel a figyelmed, ha nem várt és számodra gondot jelentő akadály közelít feléd. De a legfontosabb, hogy segítsen a rohanásban pár nyugalmas percet elsajátítani magadnak - ennyi épp elég feltöltődni és újult erővel belevetni magad munka után a tanulásba! Ő a legokosabb angyalok egyike, éleslátása és gyakorlati érzéke a legnehezebb pillanatokon is átsegíthet téged! Jelenlétében könnyebb megérteni a tananyagot, ami így könnyebben rögzül és hamarabb előhívható a vizsgán! Uriel akkor sem hagy cserben, ha egy anyag megértéséhez neked, vagy gyermekednek valami kreatív vázlat szükséges, csak szakíts egy percet arra, hogy segítségül hívd, ha elakadtál és meglátod, a tolladat a megoldás irányába fogja vezetni!

Soha ne feledd a mondást: A jó pap (is) holtig tanul…

Érezd ezt magadra is kötelezőnek, ne sajnáld az időt, amit tanulással, vagy csemetéid leckéi felett töltesz. Ha tanulás közben elakadtok, szánjatok pár percet egy kis beszélgetésre, egy kis játékra. Találjatok ki olyan technikákat, amik ellazítanak, feltöltenek és az iskolában is segítenek emlékezni, vagy épp kreatív módon új megoldást találni.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL