SZÉPSÉG

Sminktippek szőkéknek

Szerző:
Szabó Anna
Nem könnyű megtalálni a szőkéknek előnyös sminkszíneket, különösen azért nem, mert olyan sokféle szőke van manapság. A leginkább természetes méz-szőkétől a majdnem fehérig szinte felsorolhatatlanul sok árnyalat közül válogathatsz… De remélhetőleg tudunk újat mondani.


Vannak bizonyos dolgok, amik akármennyire is divatosak, egyszerűen nem állnak jól senkinek. A szőke hajszínt, éppúgy mint a magassarkút, először is meg kell tanulnod viselni. Gondolj csak Uma Thurmanra, Scarlett Johanssonra vagy Diane Krugerre – mind másmilyenek, és mégis egyszerre szőkék, csinosak és az ízlésükhöz sem férhet kétség.

Első a szemszín

A legfontosabb tanács mind közül, hogy elsősorban ne a hajszínedhez, hanem a szemszínedhez sminkelj. Legyél barna, kék vagy zöldszemű a hajad árnyalata csak másodlagos.

***

 

Hamvas pirosító

Faramuci módon a napcsókolta arcbőr éppen azoknak áll a legjobban, akik a legnehezebben barnulnak: a világos bőrrel és hajjal megáldottaknak. Kesergésre semmi ok, hiszen már egy jól megválasztott pirosító is üde, nap pirította arcbőrt eredményez. Ha színt választasz, jusson eszedbe egy érett őszibarack, mely sokféle árnyalatban pompázik, és legszívesebben azonnal beleharapnál.

***

 

Halvány rózsaszín

Igaz, nagy divat, de határozottan állíthatjuk, hogy a halvány rózsaszín nem a legelőnyösebb a szőkéknek. Nap barnította bőrön rendben van, de ez a közelében sincs a az agyonszoláriumozott arc mellé párosított szinte világító rózsaszínnek. Érthető, ha rajongsz ezért a színért – hozzátesszük, osztjuk ezt az érzést – de lehetőség szerint válassz merészebb és fényesebb variációt, vagy olyat ami barackba hajlik.

***

 

Strandszőke: meleg színek

Ha úgy nézel ki, mint aki most ért vissza a nyaralásról, vagyis bőröd barnán tündököl, hajad ragyogó, akkor válaszd a barna és a réz árnyalatait. Soha sem próbáltad ezeket? Éppen itt az ideje!

***

 

Aranyszőke: pink és barack

Emlékezz, mit tanácsoltunk a barackos pirosítóval kapcsolatban. Ismét csak javasolni tudjuk a barackszínt ajakra és orcára egyaránt. Ehhez még annyit tennénk hozzá, hogy a világos rózsaszín helyett a legjobb a sötétrózsaszín, legyen az pink vagy fukszia. Persze csak estére, munkába, irodába semmiképpen sem javasolnánk, oda azért közönségesen hatna ez a viselet.

***

 

Platinaszőke: hideg színek

Mivel önmagában a platinaszőke is egy hideg szín, nem meglepő módon éppen az olyan hideg árnyalatokkal mutat a legjobban mint a kék és az ezüst.

***

 

Bőrtónus javítása

Amikor sminkelsz – és ez mindenkinek szól –, mindig vedd figyelembe, milyen tónusú a bőröd. Például, ha egészen világos, porcelán bőröd van, akkor ne akarj sötét meggybordó rúzst viselni, mert azzal inkább túlvilági kinézeted lesz, távol a vonzóság mindenféle határától.



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL