SZÓRAKOZÁS

Első emberes hónapunk kihagyhatatlan programjai

Szerző:
Szabó Anna
Úgy tűnik, a strandolós időnek végérvényesen búcsút inthetünk, de kesergésre semmi ok. Szabadidőnket – már ha az őszkezdő tennivalók ezt engedik – bőségesen kitölthetik a színesebbnél, színesebb programok!


ARTér Összművésztelep
2010. szeptember 02. Budapest, U26 djuice clubshop

Az ARTér irodalmi és művészeti est megnyitja kapuit és minden hónap első csütörtökén mindig más művészeti ágra helyezve a hangsúlyt, az U26 djuice clubshop-ban gyűjti össze a trendi fiatalság tagjait. Az első ARTér szeptember 2-án 19 órától várja az U26-ba az Y generáció művészei iránt érdeklődőket.

Fókuszba most a kortárs irodalom kerül, a legfiatalabb író és költő generáció tagjai tartanak felolvasást, személyüket még fedje homály! Az este folyamán szociálpszichológussal és a legfiatalabb irodalmi generáció képviselőivel lehet megismerkedni egy kerekasztal-beszélgetés során, az Y generáció jegyében. A beszélgetést Lamm Dávid és Soós Márton jazz koncertje követi. Ők vezetik fel a 21 órakor kezdődő Plastic Heaven bulit.

 

Olvassunk együtt!
2010. szeptember 05-22. Budapest, Városliget

Az Olvassunk Együtt őszi sorozata a Városligetben veszi kezdetét. Szeptember 5-én vasárnap 11 és 14 óra között az ARC-kiállítás és a Felvonulási tér mellett rendezünk sajátos olvasó-olvasó találkozót. Felolvasó vendégeink: Brózik Klára, Farkasházi Réka, Farkas Róbert, Gáspár László, Hámori Gabriella, Jakupcsek Gabriella, Kéri Kitty, Krizsó Szilvia, Mészáros Antónia, Szabó T. Anna, Szalóki Ági, Tóth Olivér. Az ARC-kiállítás egész ideje alatt lesz könyvgyűjtés.

Részletes programért kattints »



 

Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál
2010. szeptember 8-12., Budai Vár, Magyar Kultúra Alapítvány Székháza, Művészetek Palotája, Magyar Nemzeti Galéria

Borból, dalból, muzsikából, ízletes étkekből, kellemes találkozásokból bőséges lesz a kínálat a Budavári Borfesztiválon. Több mint 200 borászat, 15 ország borai, közel 60 színvonalas, szórakoztató, kulturális produkció. Öt napon át tart a Borkiállítás és Vásár (Borfesztivál), ahol Magyarország borászainak színe-java kínálja legszebb borait. A jó borokat jó ételek kísérik. Díszvendég a Kárpát-medence magyar borászata.

Részletes programért kattints »


9. Antik és Modern Művészeti Fesztivál
2010. szeptember 10. Budapest, V. kerület, Falk Miksa utca és környéke

Immár kilencedik alkalommal tölti meg majd élettel egy álmosnak induló szombat délután Lipótváros képzeletbeli ütőerét, a budapesti Falk Miksa utcát. Közel 50 galéria várja a látogatókat szeptember 18-án békebeli hangulatot árasztó programokkal, melyekben mindenhol és mindenkor a művészeteké lesz a főszerep!

Ilyenkor mindent szabad: süppedős antik foteleket kipróbálni, közelről megbámulni milliós festményeket, és rácsodálkozni számos antik és modern műtárgyra: nahát, ezt akár egyszer én is megvehetném majd!

Részletes programért kattints »

Szeptember Fesztivál és pörköltfőző verseny
2010. szeptember 3-5. Budapest, Bókay-kert

Megkísérlünk az idén is gasztronómiai rekordokat dönteni. Ilyen lesz a 4251 literes bográcsban készülő meglepetés, vagy a 3 m átmérőjű, 470 kg-os somlói galuska elkészítése is. 4 színpadon 130 fellépő, zene, tánc, főzés, ismerkedés, kikapcsolódás. Fellépnek: Tabáni István, Caramel, Tóth Gabi, Jamie Winchester, Perge Blues Band, Vegas Show Band, HIEN, Mester Tamás, NEW Dance World, EVIA, Váradi Roma Cafe, Botafogó, Mystery Gang, Cosombolis, Neoton Familia, Dupla Kávé, Roy és Ádám, Supernem, Nótár Mary, Sun Factory, TÉBLÁB, Ferenczi György és Rackajam, Wild buffallo flight dance, Moha bácsi, SZANDI és még sokan mások.

Részletes programért kattints »


Hungarikumok a SzeptEmber Feszten
2010. szeptember 3-5. Budapest, Népliget

Az idén már 11. alkalommal kerül megrendezésre a SzeptEmber Feszt néven közismertté vált eseménysorozat, amelynek csakúgy, mint tavaly, a budapesti Népliget ad otthont. Nem csupán könnyűzenei fesztivál, hanem ennél jóval összetettebb hosszú hétvége ez a kikapcsolódni vágyóknak. A multikulturális rendezvény teljesen ingyenes, és rendkívül népszerű. A pörkölt mellett hagyományos desszertünk, a rétes viszi a prímet, méghozzá rendkívüli választékban. A rétes jelentőségére nagyjaink közül Jókai is rámutatott, és a Kőszívű ember fiai-ban leírt mandulás-mazsolaszőlős-tejfeles rétest „Jókai anno 1869" néven (mint a fesztivál rétesét) meg is vásárolhatjuk a Népligetben.

Részletes programért kattints »



Tánciskolák Éjszakája
2010. szeptember 10. Országszerte

Hajítsd el a petrezselymet, mert ez év szeptember 10-én este kitör a legújabb! Budapest tetemes, és országszerte jelentős számú táncoktatója, tánciskolája lázasan készülődik, hogy ezen a napon része légy egy káprázatnak, ahol Te fogsz csillogni! Testközelből megismerheted, birtokba veheted a manapság divatos táncokat.


Győri Pálinkafesztivál
2010. szeptember 10-12. Győr

Idén harmadik alkalommal kerül meg rendezésre Győrben a Pálinkafesztivál. Tanulva a korábbi évek tapasztalatából idén még színesebb program-kavalkáddal várja a nagyérdeműt a Győr, Nyugat-Magyarország egyik kulturális központja.

Részletes programért kattints »


Makói Nemzetközi Hagymafesztivál
2010. szeptember 10-12. Makó

Makó városa ma is a hagymájáról nevezetes, neve összeforrt vele, ahogy Tokajé a borral, vagy Szegedé a szalámival. Éppen ezért szentel ennek a növénynek a város közössége egy hétvégét minden évben. A háromnapos rendezvénysorozaton van minden, ami szem-szájnak ingere: a szakmai programok mellett kézművesek és iparművészek kirakodóvására, főzőverseny és az ízek utcája várja a vendégeket. A huszadik fesztivál különlegessége a testvérvárosaink ízeit bemutató, a Visegrádi Alapból támogatott gasztronómiai seregszemle lesz. A színpadon színes, minden korosztály számára szórakoztató programok váltják egymást. A sportesemények gerincét a szombaton és vasárnap megrendezésre kerülő lovasversenyek adják. Mindemellett a rendezvény kitűnő alkalom arra, hogy megismerkedjenek a Marosparti város és környéke turisztikai és gasztronómiai kincseivel. A fesztivál ideje alatt a város főtere és a fesztivál helyszíne között kisvonat közlekedik.

Részletes programért kattints »


Magyar Dal Napja
2010. szeptember 12. Országszerte

Immáron harmadik éve rendezik meg a Magyar Dal Napját, melynek egyik kiemelt helyszíne idén is a Zöld Pardon. Szeptember 12-én, vasárnap tíz, közel egyórás élőkoncerten vehetünk részt a hazai zenei szcéna legjobbjait hallgatva. A nap folyamán számos stílus képviselteti magát, többek között színpadra lép Sub Bass Monster, a Pál Utcai Fiúk, a 30Y, az Irie Maffia, a Vad Fruttik, Péterfy Bori & Love Band és még Bródy János is. A ZP Klubszínpad is tartogat meglepetést: a roma Karaván Família nevű zenekar lép fel, vendégül látva a Nagyszínpad művészeit. Ezen kívül egy nagy közös fináléra is számíthatunk zárásként. A Magyar Dal Napját a nagy sikerre való tekintettel idén ismét megrendezik Budapest mellett több vidéki helyszínen is, Egerre fókuszálva. 2010-ben Szombathely először csatlakozik az eseményhez az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ szervezésében.

Részletes programért kattints »


Borszűrő Szent Mihály ünnepe
2010. szeptember 26. Ópusztaszer

Mint évek óta, az idén is megrendezzük a szeri szüretet. Vendégeinket a szegedi tanya udvarára várjuk, ahol a préselés munkafolyamatába lehet bekapcsolódni, megkóstolva a szőlőt és a mustot. A szüretelők szórakoztatásáról, a vidám muzsikáról és az étkekről a gazda gondoskodik. Mihály napján volt egykor a híres szegedi őszi vásár is. Az Iparosok napja ezt a hangulatot idézi fel a skanzenben, ahol mesteremberek, kézművesek mutatják be tudományukat, árulják portékájukat.

Részletes programért kattints »

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL