SZÉPSÉG

Vörös riadó

Szerző:
Szabó Anna
Sose sikerült még megtalálni az igazi vörös rúzst? Segítünk...

Minden nőnek szüksége van egy vadító vörös rúzsra. Ez nem divat kérdése. Hogy neked nincs? Az hogy lehet? Mert vörös rúzzsal úgy nézel ki, mint egy drága kurva? Hogy sápaszt?
Találunk módot, hogy szerezhess egy olyat, amitől nem lesznek ellenérzéseid.
Hogyan derítsük ki, hogy jó-e neked a vörös? Ha magadra kened, és egyből úgy nézel ki, mint egy pantomimművész, nem veled van a baj, hanem a vörös árnyalatával. Mert nem egyformák.

A bőröd színe – meleg vagy hűvös?
A legfontosabb, és nem csak akkor, ha vöröset keresel, hanem bármilyen színnél, hogy tudd, mennyire lesz az kontrasztos a bőrödhöz. A vörös sosem lesz „természetes”, de ugyanazok a szabályok vonatkoznak a választásra, ha rózsaszínt keresel, vagy valami barnásat. Vannak olyan cégek, akik már előre szétválogatják az árnyalatokat, hogy a segítségedre legyenek, ilyenek mondjuk a Lancôme és a Clinique is.
Van néhány jel, ami alapján könnyen tudhatod, hűvös vagy meleg-e a bőrszíned. A hűvös színű bőr még nyáron is nehezen kap színt, hacsak a leégés nem számít annak. Általában selymes és finom, viszont napsütés, szél hatására vöröses lesz. A melegebb árnyalatú arcbőrök nyáron előbb-utóbb aranybarnára sülnek.
Ha hűvös –rózsaszín az arcod, a legtöbb vörös rúzs jól fog állni. A bőröd rózsaszínjét jól kiegészíti egy természetes vörös, vagy hűvösebb rózsaszínes vörös is.
Még a fuksziába, sötét bogyó-lilába hajló vörösekkel is próbálkozhatsz. A meleg, narancsos-vörös, paradicsompiros színekkel lesz inkább gondod. Olyat is hordhatsz, csak kicsit nehezebb dolgod lesz, nem elég egy könnyed smink hozzájuk, mert akkor úgy nézel ki, mintha fáradt volnál. A sötét téglavörös, noha meleg szín, jól fog állni, mert a benne lévő barna sötétje egészíti ki az arcod rózsaszínjét.
A melegebb arcbőrűekre ennek pont az ellenkezője vonatkozik. Jól állhat egy tiszta vörös, meg a többi melegebb szín. A paradicsomszín, a tégla, a rozsda. A kékes (rózsaszínes) vörösökkel lesz baj. A rózsaszínestől úgy fogsz kinézni, mintha épp kórházba készülnél. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, ha rengeteg feketét használsz a sminkeléshez, vagy nagyon sötét árnyalatú rúzst választasz, megúszhatod.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL