UTAZÁS

Utazás egy párhuzamos világba

Szerző:
Szabó Anna
Mitől civilizáltabb egyik nép a másiknál? A nyugati világ a letűnt nagy civilizációk örökösei földjén keresik, kutatja a világegyetem titkait. Olyan elmaradott népek otthonában, akik szentül hiszik, őseik uralták az időt és a teret. Mire vágyna hát egy vérbeli utazó, mintsem életében egyszer megtapasztalni az időutazást? Netán eljutni más, akár párhuzamos világokba…

 

Ama Muru titka


Kétkedők és reménykedők Mekkája lehet Ama Muru, egy feltételezett Csillagkapu helyszíne! Hol máshol lehetne egy ilyen létesítményt jobban eldugni, mintsem Peruban, az Andok vonulatai között. Aki a közelébe merészkedik, különös dolgokat tapasztalhat meg, de a bátrabbakat, akik megérintik, vagy átlépik, új dimenziók várják, vagy épp nyelik el. Ezt kockáztatja tehát az, aki Ama Muru földjére lép. Mind, akik már érintették a kaput vagy lábuk érte a kapu környékét, misztikus és megmagyarázhatatlan eseményekről számoltak be.


Az ezredvég környékén egy angol férfi és barátai látogattak el erre a szent helyre, és olyan pillanatokat éltek át, amikről mi álmodni sem merünk. Hősünk J. H., a körülötte állók szerint mintegy 30 másodpercig láthatatlan volt… vagy talán ott sem volt! Ugyanis az ő verziójában órákon át egy másik világban kalandozott. Egy olyan univerzumban ahol az idő és a tér egészen másképp működik, és minden egy felsőbb hatalom irányítása alatt áll. Az őslakosok számára ez nem meglepő, ők pontosan ilyen okból nem közelítik meg a kaput, hiszen nem ritkán láthatták, amikor „nem evilági” emberszerű lények, vagy épp őket követő fényes gömböket látnak a hely közelében. A bátrabbak, akik megérintik a Csillagkapu falát, különféle víziókba merültek. Volt, aki szabadesést élt át, néhányan fényeket, vagy színes gázfelhőket láttak… amit rajtuk kívül senki a közelben. Mindezek érdekes tapasztalatok, de a kérdés az, hogy ha ennél tovább mennénk, mit tapasztalhatnánk meg?


Istennek kell lenni, hogy megfejtse valaki a kapu titkát, vagy földi halandó is beleláthat az Univerzum eme rejtélyeibe? A kapu környékén élők meg vannak győződve róla, hogy az valójában egy átjáró, amin a teremtés hajnalán érkeztek az Istenek és távoztak dolguk végeztével. Ősi legendáik is erre alapozzák az élet kialakulását, a világ és benne mi, emberek létezését. Mondáikban nem ritkák az égből érkező fényes, ismeretlen repülő tárgyak, ami arra enged következtetni, hogy a Csillagkaput időről időre használhatták ide érkező idegenek. Okkultista tudorok kedvelt úti célja ez a hely, sokan abban reménykednek, hogy itt igazolhatják tanaikat. Miszerint mai napig érkeznek ide az Univerzumból nálunk fejlettebb kultúrából látogatók, hiszen ha megfejtik a kapu titkát ez számunkra is elérhetővé válik.


A Csillagkapu kulcsa


Természetesen, egy valamire való legenda mindig hagy egy aprócska reményt az utókornak, így mi is. Mai napig vannak, akik a Csillagkapu kulcsának keresésére szentelik életüket, ugyanis a kapu falán vagy egy kerek nyílás, amiről feltételezik, hogy valahol a világban létezik egy oda illő aranykorong, ami működésbe hozza a kaput. Ezt a legendát az inka birodalomhoz kötik, de leginkább az első inka paphoz, Ama Muruhoz, akit a legenda szerint gyerekkorában felvittek a Nap Istenhez, majd visszatért a földre az ott szerzett tudással. De a kapuhoz fűződő számtalan legenda között jó néhány templom és szakrális hely létrejötte köszönhető a kapun át közlekedő idegeneknek. Ilyenek, mint Machu Pichu, Cuzcó vagy Tiahuanakó. Minden esetre a hely olyan erővel bír, hogy közelében az Andok mélyén alapított egy kolostort egy misztikus iskola, aminek vezetői őrzik a „szent napkorongot” és sok más misztikus kegytárgyat, melyeket szertartásaikhoz használnak.

Cél: távol tartani a halandókat


Bárkiknek is köszönhetjük ezt a rejtélyes helyet, és akár sikerül megfejteni a titkát, akár nem, tagadhatatlanul olyan erőket képvisel, melyet évszázadokon keresztül féltek és tiszteltek azok, akik ismerték. Talán nem véletlen, hogy nem lett turista látványosság. Már a megközelítése sem könnyű, fizikailag és szellemileg is felkészültnek kell lenni hozzá. Mintegy négyezer méter magasra kell felküzdenie magát az ide látogatónak, útját ember arcokat formázó sziklák szegélyezik, melyek mind egy irányba néznek. Talán az Istenek bölcsességének köszönhető, hogy minden lehetséges eszközzel próbálják távol tartani az arra még felkészületlen halandókat ettől a helytől? Talán a mostanság elindult szellemi felemelkedés egyik fontos helyszíne lesz majd a Csillagkapu? Vajon ki lesz, aki egyszer működésbe hozza, és lesz-e lehetőségünk osztozni a tapasztalataiban? Egyszer majd egy bátor utazó megfejti az idő és a tér titkait…

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL