FÉSZEK

Ötletesen kis helyen

Szerző:
Szabó Anna
Mindig nagyobb térre vágyunk, egyszerűen kell a közérzetünknek. Persze a kivétel erősíti a szabályt, de ha te is úgy érzed otthonod szűk és kényelmetlen, ne csüggedj, van megoldás.

 

Csalogató, meleg kuckóvá bármelyik otthon átvarázsolható, és ebben mi nők jók vagyunk. Mégis többször vágyunk szellős térre – vagy legalább annak érzetére, csak magunknak sem tudjuk megfogalmazni. Néhány alapszabályt betartva könnyedén változtathatsz.

Nagyító vakablak

Attól, hogy nincs elegendő helyed természetes fényt beengedni, még segítségül hívhatod az ablakok nyújtotta vizuális trükköket. A lényeg a vakablak nyújtotta összhatáson van, vagyis tulajdonképpen, ha egy – vagy több - nagyméretű keretet alkalmazol, látszólag megnyitod a teret. Az már részletkérdés, hogy a fenti képhez hasonlóan bekeretezett fotókat, vagy növényeket helyezel el bennük.

 

Tervezd többfunkciósra

A kisházak – lakások – lakóinak többnyire nem is feltétlenül otthonuk méretével van problémájuk, sokkal inkább azzal a ténnyel, miként oldják meg megszokott, normálisnak mondható életritmusukat ilyen keretek között. Ha így érzed, mindig járjon az a fejedben, hogy nem vagy egyedül, ami egyet tesz azzal, hogy mindenre találhatsz megoldást. Bútorválasztáskor keresd a többfunkciós könnyen mozdítható darabokat, ami sokszor bizony kihívásokat jelent. A képen látható kanapé, éppen akkora, hogy két kisebb dohányzóasztal elfér előtte, de ezeket pikk-pakk akár el is húzhatják. Persze nem elhanyagolható előnye a kanapé ágyneműtartója, és a kihúzott állapotban rendelkezésre álló fekvőfelület.

 

Válassz kis bútorokat

A fenti kép kifejezetten jó példa, miként ne rendezzünk be egy kis teret. Hiába olyan szépek a kárpitozott bútorok, elég belőle pár darabot egymás mellé tenni, és már oldalazva kell közlekedned. A nagy, vaskos bútorok bármily szépek, nem idevalók. Helyettük sokkal inkább célravezető karcsú, magasított székeket választani. Ha szereted a lábtartót, találhatsz összecsukható ülőalkalmatosságot, melyek egyszerre mutatósak és kielégítenek minden pihenési igényt.

 

Világos színek

Ki ne tudná, hogy a világos színek is nagyítanak… Azonban ettől még nem kell ódzkodni más vidám árnyalatoktól, és kifejezetten mindent kifehéríteni (lásd következő fotó). A fenti elrendezést azért is szeretjük, mert a fehér és a pasztell játékossága összességében valódi harmóniát teremtett. Még a nagy rattan tárolót-asztalt sem érezzük terhesnek, hisz mindig kell valami, ami a szobába belépve hangsúlyt kap…

 

Barátaink a neonban

Nem hiába divat a neon, egyszerűen vidám és hangulatos. Persze a lakásdekorációban csínján kell vele bánni, de ha csak egy falat és néhány kiegészítőt neonosítasz, és a többi visszafogott földszín vagy hófehér lesz, végül egy igazán vidám szobabelsőt varázsolhatsz.

 

Tükröm, tükröm…

Sok nő visszás kapcsolatot ápol a tükrökkel, ám mi mégis arra buzdítunk, tedd barátaiddá, ha csöpp otthonod van. Egyrészt, mert megteremti a mélység látszatát, másrészt kiváló díszítő elem válhat belőle. Hatása kerettől függően lehet drámai vagy vidám, a lényeg, hogy rugaszkodj el a megszokott, átlagos daraboktól…

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL