REJTÉLY-MISZTIKA

A szellemvilág üzenetei

Szerző:
Szabó Anna
Az 1800-as évek közepén szellemek útmutatásai alapján készítették el azt az eszközt, mely forradalmasította a szellemidézést és felváltotta az asztaltáncoltatást. A szellem azt javasolta, hogy egy kis kosárra erősítsenek írószerszámot, tegyék az ujjukat a kosár szélére, hogy ily módon a testetlen lények leírhassák mondandóikat.

 

A kis kosár helyett később már egy egyszerű háromszög, kör vagy szív alakú falapot használtak, melynek két lába görgős volt, míg a harmadik helyére egy ceruzát erősítettek. Ezt a planchette-nek nevezett kis asztalkát csak ráhelyezték egy darab papírra, a kezüket pedig a falapra, és a szellemek már írhattak is. Az asztaltáncoltatás során a betűk ábécében elfoglalt helyének megfelelő számú kopogás technikáját alkalmazták, ami rendkívül sok időbe telt. A papírra helyezett planchette segítségével jóval könnyebbé vált a kommunikáció, de még mindig nem volt elég egyértelmű. Erre nyújtott megoldást a szellemtábla, vagy írótábla, a ouija (ejtsd: vídzsa). Hasonló segédeszközöket már az ókorban is alkalmaztak, de ma ismert formája csak 1891-ben lett szabadalmaztatva. Ehhez is használnak kisméretű, görgős, vagy láb nélküli planchette-t, persze ceruza nélkül és többnyire egy falapot, amire körben az ábécé betűi vannak felírva. A kezüket ráhelyezik az asztalkára, így a szellemek ki tudják írni a betűk segítségével a mondandójukat. Rendkívül elterjedt módszer, jelenleg a Parker Brothers társasjátékként árulja.


Mágikus felszentelés


Ha házilag szeretnénk elkészíteni, szükség van hozzá egy táblára, mely készülhet papírból, fából, fémből, üveglappal letakart kifestett terítőből, és egy nem túl vastag, könnyű üvegpohárra, vagy egy pénzérmére. A táblára vagy az anyagra körben fel kell írni az ábécé betűit, a számokat, egy kört IGEN és egyet NEM felirattal, illetve egy középpontot, amiről a poharat indíthatjuk. Pohár helyett a már említett görgős falapot is el lehet készíteni. Ennek közepén egy nagyítós kör vagy egy kivágás van, hogy láthatóak legyenek a betűk.

A ouija táblára festhetők mágikus szimbólumok, saját jelek, díszítő elemek, és bármi más, ami a készítő ízlésének és céljának megfelel. A betűk, számok, IGEN, NEM és a középső üres kör, vagyis a pohár kezdőpontja mellett érdemes felkiáltójelet, kérdőjelet, hangulatjeleket is tenni a táblára, mert nagyban megkönnyítik a beszélgetést. Amikor elkészült a tábla, fel lehet szentelni egy mágikus rituálé keretében. Ennek menete egyénileg eldönthető, ki mit érez a maga számára fontosnak, helyesnek, de akár el is hagyható.


A ouija módszer előnye a világos kommunikáció, lévén a szellemek értelmes szavakat, mondatokat képesek leírni, hátránya viszont, hogy egyedül nem, vagy csak nagyon nehezen, sok energia befektetésével és megfelelő önismerettel, tisztánlátással végezhető, hiszen nincs meg az a kontroll, ami több ember esetében fennáll. Egyedül nehéz eldönteni, hogy az idéző tolja-e a poharat a megfelelő betűkre, csak hogy azt olvashassa, amit hallani szeretne. Több ember esetében, akik mindannyian csak a lazán rátett ujjukkal követik a pohár mozgását, nagyon nehéz volna egy irányba tolni, hacsak előtte össze nem beszéltek, hogy mit akarnak. Ennek persze nem sok értelme lenne, hiszen így nem szellemmel kerülnek kapcsolatba, csak egy poharat tologatnak a táblára írt betűkön.

Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy a poharat technikailag a résztvevők tolják, ahogy az inga esetében is az azt tartó kéz izmai dolgoznak az inga mozgásba hozásán. A különbség a tudatos mozgatás és a szellemidézés között az, hogy a résztvevők csak engedik, hogy egy másik tudat felhasználja fizikai energiáikat arra, hogy ezen a síkon hatásokat tegyen. Azáltal, hogy átengedik az anyagi sík energiáit a szellemnek, bár az ő testük hozza mozgásba a poharat fizikailag, a szellem dönti el, mire használja fel ezt az energiát, merre mozdítja el és mit ír ki a segítségével.


Beszélgetés a szellemekkel


Az idézéshez nyugodt körülmények szükségesek, érdemes meggyújtani egy gyertyát és füstölőket is. A táblát egy olyan asztalra kell helyezni, ahol legalább 4, de inkább 6 résztvevő körbe tudja ülni. A tábla közepére egy tiszta pohár kerül szájjal lefelé. Ezután a szellemidézés vezetője tegye a két tenyerét a pohár két oldalához (hozzáérnie nem kell), és koncentráljon energiát a tenyér csakrájából, miközben hívja a szellemet, akivel a társaság beszélni szeretne. Ha nincs konkrét elképzelés, mert még nem ismernek senkit, akkor is érdemes meghatározni, hogy milyen típusú szellemre van szükségük.

Amikor a vezető ráhangolódott a szellemi síkra, tegye rá az aktív kezének (jobbkezeseknél ez többnyire a jobb kéz, míg balkezeseknél a bal, de nem feltétlenül) mutatóujját a pohárra. Eddigre már a többiek is igyekezzenek megfelelő komolysággal készen állni az idézésre, majd ők is helyezzék rá egy-egy ujjukat. Az ujjakat nagyon lazán kell tartani, lenyomni nem szabad, mert akkor a szellem hiába erőlködik, és ugye nem az a cél, hogy bebizonyítsuk, hogy a dolog nem működik. Mindenkinek érdemes tisztában lennie azzal, hogy az ő energiái és keze mozgatja a poharat, a szellem irányítása alatt.
Amikor az összes résztvevő rátette az ujját, a vezető szólítsa a szellemet, miközben a többiek koncentráljanak és adjanak energiát a szellemnek. Ennek legjobb módja egy nyugodt, relaxációs állapot, és a tudat kiüresítése.
Ezután a vezető kérje meg a szellemet, hogy mozdítsa meg a poharat. Eleinte ez lehet, hogy nehezen megy, ekkor meg lehet lökni kicsit vagy lazán körözni vele, majd engedni, hogy az energiát a szellem felhasználja. Amikor ez már könnyen megy, lehet ismerkedni, kérdéseket feltenni.


A szellem a pohár és a táblán lévő betűk, jelek segítségével képes szavakat, mondatokat kiírni. A kérdésfeltevésnél szem előtt kell tartani, hogy legtöbbjük olyan, mint bármelyik másik ember, értenek dolgokhoz, van véleményük, de mélyebb, spirituális kérdésekben nem túl kompetensek. Akinek ilyen válaszokra van szüksége, hívja először a védőszellemét, majd amikor már elég gyakorlott, akkor a szellemi mestereit. Előbb utóbb jelentkezni fognak. Minden szellemmel tisztelettel kell beszélni, ahogy bárki mással is. Amikor a szeánsznak vége, a résztvevők köszönjék meg a szellemeknek a jelenlétüket, és engedjék el őket. Ekkor az eszközt meg kell fordítani és levenni a tábláról.

A védekezés lehetőségei


Tévedés, hogy a szellemeket el kell űzni vagy valami praktikával elküldeni, hiszen korábban is körülöttünk voltak, nincs honnan és hová elűzni őket. Legalábbis anyagi értelemben. Az viszont fontos, hogy az auránkból és a gondolatainkból engedjük el őket. A jóindulatú szellemeket nem szükséges elküldeni, hiszen maguktól is mennek a dolgukra. Azok ellen viszont védekezni kell, akik energiát szívnak, vagy problémákat okozhatnak. Aki szeretné magát nagyobb biztonságban érezni, elvégezhet egy tisztító gyakorlatot. A védekezésnek több módja van, de mindenki egyénileg is kifejlesztheti a neki legmegfelelőbbet. Az alábbi védelmet az akarat-, a gondolat- és az érzelemkoncentrációnk erejével, vizualizációs technikával kell létrehozni.

A meditáló helyezkedjen el kényelmesen. Akár ülve, akár fekve fog hozzá, ne legyenek rajta és körülötte zavaró dolgok. Végezzen el egy általa választott relaxációs gyakorlatot, majd amikor ellazult, koncentráljon a Korona csakrájára (fejtető) és képzelje el, hogy egy nagy fehér fény áramlik be azon keresztül a testébe majd megtölti az auráját, mintha egy fénnyel teli gömbben lenne. Ezután a gömb felszínét gondolatban erősítse meg, alakítsa rugalmas burokká. Továbbfejlesztheti úgy is, hogy nem csak gumiszerűvé, de tükrözővé is alakítja. Ez a védelem nem csak feltölt energiával, de mindenfajta energetikai támadást visszaver, rugalmassága folytán pedig nem törik. Mindennapos védelemnek is alkalmas.

Mindenki egyénileg kitapasztalhatja, mikor válik gyengévé a védelme. Függ a környezeti hatásoktól, a környező emberek energetikai állapotától, illetve a belső feszültségektől, fel nem oldott problémáktól, bűntudattól, karmikus terhektől is.

Az anyag fogságában


A megszállottság oka legtöbbször az, hogy a test és a szellem közötti kötelék meglazul, és azon bármilyen, ártó szándékú lény befurakodhat, hogy ezáltal kapcsolatba kerülhessen az anyagi síkkal, és rávehesse a személyt olyan cselekedetekre, amiket önmaga valószínűleg nem tenne meg. Nem arról van szó, hogy az idegen entitás elfoglalja a testet, mert egy testben nem lehet két szellem. Inkább csak egy nagyon erős befolyásról van szó, aminek az illető nem tud ellenállni és legtöbbször nincs is tudatában ennek a hatásnak. Sok esetben megszállás húzódik meg pl. egy skizofréniás állapot hátterében is.

Sokszor a megszálló olyan anyagba 'ragadt' szellem, aki a Földön élt, de halála után nem tudott továbblépni. Ennek oka lehet a hozzátartozók túlzott ragaszkodása, ami nem engedi felbomlani a közöttük lévő asztrális köteléket, de a szellem tisztátalansága, tudatlansága is. Vannak esetek, amikor a megszálló szellem testet akar szerezni magának, míg más megelégszik azzal, hogy az áldozatán keresztül kiélheti korábbi (anyagi) szenvedélyeit. A megszállás egészséges embert nem igazán fenyeget, hiszen az aura egyes rétegei, a szellem, a lélek és a test harmóniában van, így kevés a lehetőség hozzáférni ezekhez és behatolni, majd hatásokat tenni.

Az ártó szándékú lény amellett, hogy befolyást gyakorol a megszállt személyre, az energiájából is táplálkozik, így előfordulhat fáradékonyság, lehangoltság, energiahiány és amennyiben nem történik beavatkozás a folyamatba, betegség is. Bizonyos értelemben a médiumitást is nevezhetjük megszállottságnak, hiszen a médium átengedi önmagát egy másik lénynek, aki rajta keresztül információkat közölhet. Azonban a mindennapi életben is kapcsolatba kerülünk szellemekkel, akik hatással lehetnek ránk, ám többnyire ezek a befolyások nem érik el a megszállottság szintjét. Egy egészséges felnőtt ember aurája (harmonikus és uralt gondolatai, érzései, tettei) elég védettséget ad, így az illető nem vonz rossz szándékú lényeket, mert azok nem tudnak rá olyan mértékben hatni, mint egy beteg, legyengült személyre vagy egy gyerekre illetve arra, akinek hajlama van az adott (negatív) cselekedetekre önmagától is.

Szellemidézésekkor is kapcsolatba kerülhetünk tisztátalan vagy anyaghoz kötődő szellemekkel. A legrosszabb lehetőség ilyenkor a félelem és a harag, hiszen éppen arra ad táptalajt, amivel ezek a lények táplálkoznának. Próbáljuk meg szeretettel fogadni őket és úgy viszonyulni hozzájuk, ahogy egy gyerekhez, aki még nem lát át bizonyos folyamatokat, nem tudja, hogyan kell 'viselkedni'. Határozottan küldjük el őket, és ha ez nem vezetne eredményre, kérjük egy magasabb szintű szellem vagy angyal segítségét.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL