SZÓRAKOZÁS

A legtutibb augusztusi programok

Szerző:
Szabó Anna
Függetlenül attól, hogy a hasadat tömnéd meg nézelődés közben, vagy egy kiadós koncertre vágysz, minden igényedre találsz kulturális csemegét. Egy a lényeg, mozdulj ki, mert a nyár ripsz-ropsz véget ér!


Országszerte bővelkedünk a jobbnál jobb rendezvények várnak augusztusban, így nehéz volt a csemegézés. Idén is követjük a hagyományokat, és kihagyva nemzeti ünnepünket, a legérdekesebb programokat szedtük egy csokorba.

 

Váczi Eszter és a Quartett, Budapesti Nyári Fesztivál
Időpont:
augusztus 04.
Helyszín: Budapest, Jazzy Tower (Margitszigeti Víztorony)

A 2002-ben alakult csapat kezdetben sok más zenekarhoz hasonlóan örökzöld jazz standardek feldolgozásait játszotta. A Tom-Tom kiadó fantáziát látott a saját szerzeményeikben, és a zenekar mögé állt. A lemez megjelenését követően a rádiók azonnal játszani kezdték dalaikat, több koncertmeghívást kaptak. Orosz Dénes tőlük választott főcím-dalt a Poligamy című filmjéhez. A Jazzy Tower azonban a zenén kívül igazi csomaggal szolgál a programjegyet megvásárlóknak: welcome drink, hajós transzfer és a Víztoronyban tett látogatás feledhetetlen élményével kecsegtet.

 

 

Fehérvári Zenei Napok
Időpont:
augusztus 01-04.
Helyszín: Székesfehérvár, MÁV Pálya

Az augusztus 1-jén kezdődő FEZENre nem csak a fesztiválozók, hanem már a zenekarok is nagy erőkkel készülnek, hogy rajongóik maximálisan megelégedve térhessenek haza a négy napos fesztről. A Machine Head kilencven perces koncerttel várja csütörtökön, a FEZEN nagyszínpada elé érkező több ezres tömeget, Al Di Meola, a Testament és a Sabaton pedig dedikálással teszi még felejthetetlenebbé a székesfehérvári fellépést. Ideje bekészíteni a tomboláshoz a Machine Head pólókat és megvásárolni a Sabaton friss albumát, hogy a banda rákanyaríthassa az aláírását. A hagyományos FEZEN dedikálásba persze a magyar kedvencek is beszállnak az ország egyik legcsaládiasabb fesztiválján.
A hazai kedvencek közül többek között a Lord, a Pokolgép és Anna & the Barbie, a Kowalsky meg a Vega és az Ocho Macho feliratú pólókat és pulcsikat is érdemes már most kimosni, kivasalni, hogy a legendák rákanyaríthassák nevüket. A dedikálások pontos időpontját és helyszínét a FEZEN weboldalán és facebook-oldalán nyomozhatják le a mindenre elszánt, dedikált FEZENes ereklyék gyűjtői. Aki még nem tette volna meg, a fesztivál weboldalán FEZEN jegyét is könnyedén megvásárolhatja. Elővételben mindössze 10.990 Ft-os kedvezményes áron, egészen július 31-ig beszerezhetők a bérletek online vagy a jegyirodákban országszerte.

 

Művészetek Völgye Fesztivál
Időpont:
augusztus 05.
Helyszín: Kapolcs

Ha még nem látogattál volna el a Művészetek Völgyébe, vasárnapig pótolhatod. A teljes rendezvény igen családias hangulatban telik, hiszen ahogy sétálunk a különböző falvakban mindenhol izgalmas programokban botlunk. Hol egy kézműves hol egy néptáncos, vagy egy koncert állja - jó értelemben véve – utunkat. A játékos és szórakoztató, komoly és könnyű zenei, foglalkoztató, hagyományápoló programok mind elérhetőek a nagyközönség számára a Művészetek Völgye Fesztiválon Kapolcsban.

 

Felsőtárkányi Rétesnapok
Időpont:
augusztus 4-5.
Helyszín: Felsőtárkány

A Bükk Kapuja, Felsőtárkány messzeföldön híres réteséről. Azonban, ha teljesen őszinték akarunk lenni, talán ez is csak egy apropó egy jó kis mulatságra. De miért ne tennénk, mikor egy valódi ékszerdoboz a falu, és mosolygósak az emberek. Rétessel és sok-sok programmal várják a helyiek az idelátogatókat augusztus első hétvégéjén.  

 

Mesterségek Ünnepe
Időpont:
augusztus 17-20.
Helyszín: Budai Vár

Az idei program kiemelt témája: Régi, ritka mesterségek, melyhez kötődően számos különleges mesterséghez kapcsolódóan, mint a halászháló-kötő, pintér, kötélverő, vagy a szappanfőző lesznek kiállítók. Természetesen a közel 800 résztvevő mester által nem csak a kiemelt, de minden más szakma is képviselteti majd magát, így senki ne ijedjen meg, hogy nem talál szemet gyönyörködtető hímzéseket, fonott kosarakat, kerámiákat, és ugyanúgy megcsodálhatjuk idén is a szövés-fonás, kovácsolás, vagy éppen a tojásdíszítés mestereit is. Mesterségek Ünnepe – 4 nap, amelyre egész évben készülnek mindazok, akik évről évre szeretnének egy kicsit belefeledkezni a hagyományok lenyűgöző hangulatába.

 

VIII. Országos Lecsófesztivál
Időpont:
augusztus 25.
Helyszín: Balatonkenese, Széchenyi park

Lecsót főzni mindenki tud, s mindenki másképp. S hogy ki mit tesz hozzá? Mitől lesz házias, különleges, de leginkább finom a lecsó? A titokra fény derül majd Balatonkenesén, immáron nyolcadszor. Elő hát a bográcsokkal, kondérokkal, kötényekkel, egyen pólókkal, fakanalakkal! Bizonyítsd be, hogy a tiéd a legjobb! De, ha csak kóstolni szeretnél, annak sincs semmi akadálya, sőt, a szervezők a sorszámozott helyek mellett zenéről, programokról, lecsós bolondozásokról is gondoskodnak.

 

Savaria Történelmi Karnevál
Időpont:
augusztus 24-26.
Helyszín: Szombathely

A Savaria Történelmi Karnevál idén immáron tizenharmadik születésnapját ünnepli a város lakóival és a Szombathelyre érkező vendégekkel együtt. A páratlan történelmi alapokon nyugvó fesztivál a város ó- és középkori helyszínein zajlik, mesébe illő díszletet nyújtva ezzel a színes programoknak. Az idei Karnevál a népszerű hagyományos programelemek mellett számos újdonsággal is szeretne szolgálni. A hagyomány jegyében a korábbi évek népszerű helyszínei közül idén is várja vendégeit a Történelmi Témapark (Ferences-kert), a Romkert, a Kalandvár, a Művészetek Utcája, a Mediterrán Udvar, a Borok Utcája és a Sörtér. Változatlanul színes és színvonalas programkínálattal szórakoztat a Fórum Színpad és a Keleti Udvar. A Fórum Színpadot idén is a Fő tér rendezvényterén kívánjuk felállítani. Régi-új programelemként a borok szerelmesei mellett a sörkedvelők is találnak kedvükre való nedűket a Karneválon – a Sörtér idén is a tavaly kipróbált helyszínen, az Isis Irodaház mögötti parkolóban kap helyet, és terveink szerint több sörféleség és igényesebb program kínálata mellett.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL