KÖZÉRZET

Top 3 gyógymód, amivel a stresszt is elűzheted!

Szerző:
Szabó Anna
Régóta tudja az emberiség, hogy egészségünk legnagyobb kórokozói mi magunk vagyunk, és az a mód, ahogy a stresszel bánunk. Érthető módon tisztában van ezzel mindenki, mégis kevesen teszünk a mindennapos feszültség okozta károk ellen.


Persze tenni a stressz okozta károk ellene a legnehezebb. Hiszen, akinek arra sincs ideje, hogy odafigyeljen táplálkozásra vagy rendszeresen sportoljon, attól miért is várnánk mást. Mégis, ha már érzed a bajt, de nem akarsz orvoshoz menni, akkor érdemes kipróbálnod a következő kezelések egyikét.

 

A titokzatos

A legjobb megoldás, ha a hétköznapi stressz feloldására egy nem hétköznapi módszert keresünk. Ilyen terápiás módszer a watsu is, amely segít abban, hogy testünket és tudatunkat tökéletesen ellazítva átadjuk magunkat egy nem mindennapi élménynek. A watsu közege egy kellemes meleg víz, amely már önmagában is különleges. A kezelés során olyan dimenzióba juthatunk, ahol alkalmunk nyílik megtapasztalni a lényünk stressztől mentes létezési formáját. A watsu segítségével ebben a magzati léthez leginkább közelálló tudatállapotban tehetünk egy utazást, és tapasztalás útján beleépíthetjük az életünkbe a létezés stresszmentes formáját.

A kezelés során lelassul körülöttünk a rohanó világ, lelassul a szívverésünk és a légzésünk. Kiszakadunk a mindennapok forgatagából, kizárjuk a külvilágot és nem hallunk mást csak a víz halk csobogását, valamint saját szívverésünket. Elengedjük a nyomasztó problémákat, átadjuk testünket a súlytalan lebegésnek, ellazulnak a stressztől megfeszült izmaink. Egy mély, relaxált állapotba kerülünk, amely energetikailag feltölt és gyógyít.

 

Tűszúrásnyi egészség

Az akupunktúra jótékony hatását az orvostársadalom is egyre inkább elismeri. A WHO az 1970-es években hivatalos gyógymódnak ismerte el az akupunktúrát. Magyarországon 1997-ben rendelettel szabályozták az akupunktúra végzésének feltételeit, és 1989-ben hivatalosan elismert akupunktúrás tudományos társaság alakult.

Az évezredes kínai gyógyászat felfogása szerint az egészséget a csínek, vagyis az energiának a test egyes csatornáin keresztül való áramlása tartja fenn. Ha az energiaáramlásban – mely alapvetően a testet tartja működésben – zavar támad, vagyis gócpontok, pangás… stb. alakul ki, akkor a tested sem működik megfelelően. Akupunktúrával pedig éppen ezeket a hibákat oldják fel, állítják helyre, az előbbi csatornák mentén beszúrt tűkkel helyreállítható a csí áramlása, ami segíti a gyógyulást.

Egyes szakértők feltételezik, hogy a tűk a központi és a környéki idegrendszerre hatva különféle idegi átvivő anyagokat szabadítanak fel, amelyek blokkolják a fájdalmat és segítik a gyógyulást. A közelgő megfázásos időszakra való tekintettel érdemes elgondolkodni, hogy vajon az aszpirinfalás vagy néhány tűszúrás, lehet-e a célravezetőbb. Hosszútávon bizonyára nem a gyógyszeres kezelés a nyerő.

Akárhogy is hat, az akupunktúra gyakran eredményesen enyhíti a krónikus és akut fájdalmakat, az émelygést, az asztmát, valamint a drog- vagy alkoholfüggőséggel kapcsolatos elvonási tüneteket.

 

Kézzel-lábbal, de egyedül

Régóta tudjuk, hogy láb- és kézfejünkön keresztül testünk különböző pontjai gyógyíthatók. Így van ez a dél-koreai Su Jok terápiával is. A módszer nagyszerűsége éppen egyszerűségében rejlik, hiszen a sikeres gyógyításhoz csak a megfelelő területen kell megkeresnünk az érzékeny pontot. És azt a fájdalom elmúltáig masszíroznunk. Kidolgozója Park Jae Woo dél-koreai professzor volt, aki 1974-ben felfedezte a megfeleltethetőségi rendszereket. Ennek lényege, hogy a kezünkön leképeződnek testünk egyéb részei, szervei.

Ahogy az sok keleti eredetű gyógymódnak, ennek is az alapja a jó energia-áramlás megteremtése. Minden élőlény testének, így az emberének is van energetikai rendszere, aminek vetületét kezelhetjük. Ennek bekapcsolásával, illetve az esetleges gócpontok feloldásával a test öngyógyító mechanizmusát indíthatjuk be. Így elősegíthetjük Park Jae Woo megfeleltethetőségi rendszerének fizikai gyógyulásunkat mindenféle mellékhatások nélkül.

Ráadásul viszonylag rövid idő alatt elsajátítható módszer, és nemcsak gyógyításra, hanem megelőzésre is kiválóan használható, mivel jelez már a betegség megjelenése előtt. A masszírozáskor bevethetünk természetes segítőket is: magokat, terméseket, ásványokat, mágnest, moxát. Egyébként is érdemes minden nap átmasszírozni kezünket és lábunkat, mivel serkenti vérnyomásunkat, de még véletlenül is rábukkanhatunk egy betegséget jelző pontra. Ilyenkor masszírozzuk az adott felületet erőssebben, míg a terület fel nem forrósodik, majd a fájdalom végleg el nem múlik.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL