SZÉPSÉG

Álmainkban szépülünk

Szerző:
Szabó Anna
Az igényes, ápolt megjelenés néha erőt próbáló feladat, leginkább időigényessége miatt. Mi legalábbis gyakran érezzük így. Néhány szépségtipp azonban kifejezetten alvás közben működik, amiket mi is gyakran bevetünk.


Ha egyszerűen nincs semmire időd, valószínűleg a külsőd lesz az utolsó, amivel foglalkozni szeretnél majd. De attól még nem érzed magad jól a bőrödben, sőt. Csak arra bíztatunk, változtass a szokásaidon, ami nem igényelnek túlzottan nagy energia befektetést.

Erősítsd a hajad

Egészségesebb, friss és gyönyörű lesz, ha éjszakára viszed fel hajadra a kedvenc szérumod vagy balzsamod. Húzz rá zuhanysapkát, majd a reggeli zuhanynál öblítsd le. Így nem kened össze a párnahuzatot, de éjszaka valóban lesz ideje az ápolókészítményt megába szívnia hajadnak.

 

Pasivadító pihe-puhaság

Először is: ne gondolj semmi rosszra. Másodszor, ha rendszeresen végzel házimunkát, valószínűleg tisztában vagy vele, mit tud művelni a kezeddel néhány tisztítószer. A száraz, fájdalmasan megrepedt bőr sokak ellensége, de erre is van gyógyír. Szinte ugyanúgy kell eljárni, mint a hajad esetében: kend be egy jó minőségű kézápolóval bőségesen, majd húzz rá pamutkesztyűt.

Ne feledkezz meg a lábadról sem, főleg nyáron. Sokan választjuk forró napokon a mezítlábas papucsot, szandált, ami bizony már akár pár nap elmúltával is megérezteti hatását. Járj el hasonlóan a lábfejeddel is, mint a kezeddel, csak előtte radírozd le alaposan zuhanyzás közben, majd húzz rá zoknit.

Igaz, ajkaidra se zoknit, se kesztyűt nem tudsz húzni, de ha hajlamos a kicserepesedésre, akkor már azzal sokat lendíthetsz helyzetén, ha lefekvés előtt natúr ajakápolóval bekened.

Búcsú a táskáktól, pöttyöktől

Nem arra bíztatunk, hogy válj meg kedvenc darabjaidtól, sokkal inkább az annyira utált szem alatti verzióktól. Ha neked nincs ilyen, akkor csak pörgess tovább, mi meg csendben irigykedünk. Ám, ha mégis, próbálj meg pár alkalommal hanyatt fekve aludni. A problémás területet bekenheted a kedvenc célirányos termékeddel – bár, a ránctalanító krémek éjszakára sokszor túl zsírosak – vagy avokádó-, mandulaolajjal, de ha sikerül beszerezned E- vagy A-vitaminos szérumot az is sokat segíthet helyzeteden. Sőt, egyre több helyen látni szem alatti problémás területre való tapasz a drogériák polcain, érdemes kipróbálnod ezt is!

Nem egy nő küzd annak ellenére a pattanásoktól, tág pólusoktól, hogy már régen kinőtt a tinikorból. Főként bioboltokban, de némelyik nagyobb drogériában kapható teafaolaj vagy cink kivonat, amivel érdemes éjszakára bekenni pattanásokat. Ezek kiváló baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatással bírnak, ami nemcsak abban segít, hogy levigye a gyulladást, és az ezzel járó érzékenységet, hanem a további kialakulásukat is megelőzi.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL