UTAZÁS

Kedvenc filmes helyszíneink

Szerző:
Szabó Anna
Mindenki életébe beköszön egyszer egy film. A Film! Aminek a végén azt kívánja, bár újra kezdődne, bár beszippantaná, bár bele szagolhatna a tornádó szelébe. Egyszer az életben járhatna azon az úton, ahol hősei, vagy ülhetne azon a padon, ahol azok ülnek, akik között elcsattant az a csók, amiért rajongók milliói drukkoltak.

 

Köszönhetően annak, hogy az interneten villámgyorsan cserélnek gazdát az információk, a turisztikai cégek hamar felismerték, hogy szeretünk bepillantást nyerni a mozi filmek világaiba. Ennek köszönhetően csak álmodd meg, melyik kedvenc filmed forgatási helyszíneit szeretnéd felkeresni, és lesz, aki elkalauzol téged. Mozirajongó olvasóinknak állítottunk össze egy csokornyi válogatást nagy sikerű klasszikusokból.


A Twister rajongói indulás előtt kössék fel a gatyájukat!


Aki a filmben szereplő helyszíneket szeretné végigjárni, szervezett kirándulás keretében vadászhat tornádókra. Természetesen ez nem garantált, de aki befizeti a néhány százdolláros Silver Lining Tuors díját, azt több mint egy héten át kísérik a szervezők. Nem véletlenül választották a film forgatói az Egyesült Államok egyik legszelesebb városát, Oklahoma Cityt a forgatás helyszínéül. Aki itt akar viharra vadászni, valószínűleg olyan fotókkal gazdagíthatja képtárát, ahol a háttérben villámok cikáznak és a földön szélkavarta tölcsérek táncolnak. A Twister máig az egyik olyan film, ami a leghitelesebben adja vissza azt, hogy mit élhetnek át azok, akik a természet erőivel dacolnak, vagy azok, akik a világnak ebben a szegletében időről időre újraépítik otthonaikat, mégis ragaszkodnak a hurrikánok és tornádók hazájához.


Angyalok és démonok járta helyek


Felejthetetlen emlékekért nem kell átrepülnünk az óceánt! A Dan Brown ihlette Angyalok és démonok forgatási helyszíneit néhány óra alatt bejárhatjuk. Sétánk természetesen Róma feledhetetlen látnivalóin keresztül vezet. Azt hiszem sokan cseréltek volna Tom Hanksszel, hiszen a forgatások helyszíneit bemutató túra Piazza Popolóról, az Örök város leghíresebb teréről indul. Majd megcsodálhatjuk a Pantheont, a Vatikánban a Szent Péter teret, és a székes egyházat. Olaszország és Róma jobbnál jobb filmek helyszínét adta a filmiparnak. Akik beillesztik vakációjukba ezt a túrát, nem fognak csalódni, újra élhetik kedvenc filmjük végig izgult jeleneteit.


Armageddon és a világűr


Akinek volt szerencséje fővárosunk utcáin ülni egy-egy dugóban, míg Bruce Willis legújabb filmjének jeleneteit forgatták, talán megfordult a fejében: miért is nem lövik ki az egész stábot a világűrbe? Nos, talán mert már jártak ott? Persze ez viccnek is gyatra, mégis, akik régebbi filmjei közül esetleg az Armageddonra buktak, bizony annak a kulissza titkaiba - de legalábbis azt megközelítő élményekbe - kóstolhatnak, ha nem sajnálnak egy kisebb vagyont otthagyni a NASA űrközpontban. Hol máshol ismerhetnénk meg az asztronauták életét, mint az államokbeli Cape Canaveralben. Kennedy Space Centerben ugyan borsos áron, de átélheted a súlytalanságot, és ha jól időzítesz, akkor szemtanúja lehetsz a rakéta kilövésnek is.


Gyermekkorunk klasszikusainak helyszíne – Disneyland


Persze azok az Armageddon rajongók se adják fel a reményt, akik ilyen messzire nem szeretnének elutazni, hiszen párizsi Disneylandben is alkalmuk nyílhat rá. Persze, aki ide eljut, nem tud majd szabadulni, hiszen gyermekkorunk mára „klasszikusai” és gyermekeink kedvenc mesehősei annyi élményt és látnivalót nyújtanak, hogy soha nem akarunk újra felnőttek lenni. Mickey és Minnie mellett találkozhatunk a Szépség és a Szörnyeteg Belle-ével. Plutó, Goofy, Donald és a Chip’n’ Dale Mókusok mind kézzelfoghatóvá vállnak és örökre bevésik magukat a szívünkbe. Betekinthetünk Csipkerózsika kastélyába és láthatjuk a mese főbb szereplőit.


Nehéz ugyan, de előbb-utóbb vissza kell térnünk a valóságba, ugyanakkor itthon is gazdagodhatunk „filmes élményekkel” és közben maradhatunk gyerekek, hiszen kamasz- és gyermekkorunk híres magyar filmes helyszíneit már régen csokorba gyűjtöttük! Egy-egy hétvégi kirándulásra, mint ötletet, érdemes elraktározni innen >> Hiszen kit ne varázsolt volna el a Tüskevár, az Abigél, vagy akár a A Pál utcai fiúk világa!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL