SZÓRAKOZÁS

Az 5 legvérforralóbb jelenet a filmvászonról

Szerző:
Szabó Anna
Mindenki fejében élnek szexjelenetek, ezért is olyan nehéz a filmvásznon egyszerre maradandót és esztétikust alkotni. De a fantáziának semmi sem szabhat határt, ha erről a témáról van szó.


Összeállításunkban megismerheted a legjobbakat, sőt, a történetet akár otthon is folytathatod…

Ilyenek voltunk (1973)

Két végletesen őszinte, de egyébként ellentétes személyiségű ember története, akik a lehetetlenre vállalkoznak: miután egymásba szerettek összeházasodnak. Nem egy szirupos történet, a happy end is elmarad, hisz, ahogy az életben is valószínűsíthető, a vásznon sem maradnak együtt. Végül erkölcsi és politikai ellentéteik miatt szakítanak. De a lényeg a képen látható jeleneten van, amikor a szikrákból perzselő láng lesz. A főszerepekben Barbra Streisand és Robert Redford.

Nem egy mai hollywoodi szerelmi jelenet, ehhez szép lassú felépítésűt nem is nagyon látni az újak között. Lassú tánccal kezdődik, egymásba fonódó tekintettel bámulják egymást, majd jön a szenvedélyesen gyengéd ágyjelenet.

 

Kék lagúna (1980)

Úgy indul, mint egy átlagos film a hajótöröttek életéről, de bárki hamar ráébredhet a tényre, hogy az élet (legtöbb pillanatának) mozgatórugója maga a szex. Két fiatal egymásra utalva, és teljesen egyedül egy kis szigeten. Talán, ha nem választottak volna ilyen vonzó szereplőket, akkor is hihető lenne a történet – csak épp nem kasszasiker.

A világ legtermészetesebb szerelmes filmjének legperzselőbb jelenete óriási vihart kavart annak idején Brooke Shields életkora miatt. A történet szerint a kémia már megvolt a két szereplő között, majd előbb a frusztráltságot majd a testi együttlétet is megtapasztalhatták.

 

Dirty Dancing (1987)

Igen, mi még mindig nem unjuk a Dirty Dancinget. Örök kedvenc, ennek legfőbb oka, hogy könnyű azonosulni a szereplőkkel (ki-kivel, maga döntse el). Sokak fantáziáját ragadja magával azóta is Baby és Johnny (egyik) nagyjelenetét, amikor a nappaliból áttáncolnak a hálószobába.

Közben elgondolkodtunk azon is, hogy a tánc maga mint a szeretkezés szinonimája milyen jól működik…

 

Kockázatos üzlet (1983)

Az amerikai törvények szerint épp nagykorúvá váló Tom Cruise majdhogynem önmagát alakította a filmben, igaz pár évvel fiatalabb kiadásban. Történet egy elkényeztet úri fiúról, akit kezelésbe vesz egy luxus call girl (Rebecca De Morney). Kiváló humora mellett a jó szereplőválogatásért szerethető darab.

 

Még mielőtt bárkit tévútra vinnénk, a legszexisebb jelenetet nem a férfi főszereplő érdemének tartjuk. Sokkal inkább Rebeccának vagy dublőrének tehetségét dicsérjük, és a koreográfusét, aki bizonyította, hogy a kissé nyers szexjelenet is lehet esztétikus.

 

Ghost (1990)

Igen, már megint Patrick Swayze. Sok szempontból ikonikus film a Ghost és nem csak az anyagozás miatt. A síron túl tartó szerelem új értelmet kapott általa, ráadásul a tragédia tette igazán naggyá.

Romantikussága már-már szirupos, de a csipetnyi fűszerként a néha felbukkanó sajátos humor mindig visszabillentette a helyére a történetet. A legerotikusabb jelenetet nem is magyaráznánk túl, csak egy képet mellékelünk hozzá.



 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL