SZÉPSÉG

Mesterségünk titkai

Szerző:
Szabó Anna
Fényes-csillogós legyen-e a smink, vagy inkább matt? A divat mindig változik, az utóbbi években a picit fényes arcbőr volt a menő....
De a divattól függetlenül, próbáld ki, nézz a tükörbe, jól áll-e neked a matt, fénytelen arcbőr. Ha amúgy is zsíros egy kicsit a bőröd, szeretni fogod, ha mattnak látszik végre. Ha szárazabb, reggel még jól fog kinézni rajtad a matt smink, de délutánra olyan lesz az arcod, mintha „vakolat” lenne rajta.
A matt smink fotókon piszok jól néz ki, de a valódi arcbőr sosem egészen matt, van egy kis természetes ragyogása napközben. A teljesen matt sminkhez speciális alapozó kell, és napközben is föl kell néha frissíteni. De mit tegyünk, hogy estére ne úgy nézzünk ki, mint aki liszteszsákba dugta a fejét?
Az egyik módja a matt sminkelésnek, hogy „mattító” első alapozót használunk. Ezt az arckrémre kenjük általában, az alapozó alá. Kicsit zsírosabb bőrnél érdemes csak ezt használni, és kihagyni az alapozót. Az egész arcodra is kenheted, de lehet csak a problémásabb területekre, mint a T-vonal.
Ehhez érdemes már az arckrémnél gondolni. Vagy olyan alapozót választani, ami egyben bőrtápláló, nedvesítő is. Ezek ugyan kicsit többe kerülnek a sima alapozóknál, de rengeteg vacakolást – és púdert – megtakaríthatsz.
Ha csak a T-vonalat akarod kezelésbe venni, erre vannak külön termékek, közvetlenül az arckrém után használhatod őket, de napközben is utána lehet kenni egy kicsit, akár a sminken át is. Bármilyen alapozót is választasz, azt tartsd észben, hogy a napközbeni „zsírképződést” nem megállítani akarod, csak lelassítani és eltakarni. Azt a bőröd azért termeli, hogy megvédje magát a napi ártalmaktól, hogy lassítsa az öregedést.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL