SZÉPSÉG

6+1 frizura, amit mindenkinek ki kell próbálnia egyszer

Szerző:
Szabó Anna
Sokáig megbotránkoztam, amikor valaki hosszú haját hirtelen rövidre cserélte, vagy éppen szőke fürtjeit feketére váltotta egyik napról a másikra. Ma már korántsem érzem olyan kínosnak a tényt, sőt, egynémely dolgot mindenkinek csak ajánlani tudok.


A következő felsorolásból a szőkéről-feketére, feketéről-szőkére drasztikus változtatás ugyan hiányzik, de azért találtunk olyat, amit feltétlenül próbálj ki. Ha van bátorságod hozzá!

 

Frufru

 

Ne a tinilányok frufrujára gondolj – amit sokszor maguknak vágnak, mert valamelyik hőn imádott hírességnek milyen jól állt. Arra bíztatunk, válassz profit, és hagyatkozz teljes mértékig rá. A megfelelő fazon stílusossá tesz, puhíthatja vonalaidat, nyújthatja arcodat, sőt eltakarja az első ráncokat. Némelyik azonban nevetségessé, de akár öregessé tehet.

 

***

Bubi

 

Ki ne emlékezne rá, amikor Victoria Beckham hirtelen stílust váltott és mézszőke, hullámos hosszú fürtjeit, alig fülig érő egyenes frizurára cserélte? Talán nem véletlen, hogy a karakteres arcú hírességek közül egyre többen választják ezt a fazont. Ez is lehet elegáns, csinos és szexi, csak némi rafinéria kell hozzá. Tartsd észben, ha kipróbálod: ez egy multifunkcionális frizura.

 

***

Vörös haj

 

Nem piros, és nem répa. Hanem vörös fényben izzó színeket képzelj magad elé. A felelős ezért az őrületért Emma Stone, Julianne Moore és Christina Hendricks, akiknek igazán jól áll. Ahogy azt a frufru esetében is tanácsoltuk: keress egy igazán hozzáértő fodrászt, aki megtalálja a hozzád illő árnyalatot. Persze, lehet, hogy egyedül is megtalálod a neked megfelelőt, de iszonyú rizikós döntés, aminek katasztrófa lehet a vége.

 

***

Rövid, tépett haj

 

Gennifer Goodwin, Michelle Williams csak két név azok közül, akiknek ez a rövid fazon igazán előnyös volt. Igazi megosztó frizura, nem véletlenül, hiszen viselője sem lehet hétköznapi, hisz vagy nagyon jól áll valakinek vagy teljesen elrontja az összhatást. Ha kislányosan arányos az arcod és szép a bőröd pajkosan huncuttá tehet, ellenkező esetben mindent kiemel...

 

***

Hosszú haj

 

Még mindig a legnépszerűbb frizura a hosszú haj. Ez bizony sokak álma, aminek többé nem kell így lennie, hiszen erre is találtak már kíméletes megoldást, a sokak által egyre kedveltebb hajhosszabbítást. Körültekintően válassz módszert és szakembert, különben a kezdeti öröm, könnyen rémálomba csaphat át. Elsősorban a ragasztásos technikáktól óvnánk, ami a legtöbb esetben a végén hajvesztéssel jár. Nem beszélve a műanyag, de valódi hajként árult tincsekről… Amit viszont csak ajánlani tudunk, az a hajvarrásos technika. Szoknod kell majd ezt is az elején, és a tévhittel ellentétben – a jó szakember(ek) – ezzel a módszerrel valóban természetes hajkölteményt varázsolhat a fejedre.

 

***

Színes tincsek

 

Konzervatív irodába egyáltalán nem ajánlott, de néha a buli kedvéért érdemes kiszínesedni. Ha csak nem pipáltad ki tiniként az extrém színes hajat, akkor éppen ideje, hogy megtedd. Persze nem kell a képen látható mennyiségben beszínesedned, de egy két tincs valóban átvarázsolhat.

 

***

Jótékony tincsek

 

Nincs itt semmi átvitt értelem, az előző cím valóban azt takarja ami. A legújabb trend pár éve a hírességek között hajuk elajándékozása a rászorulóknak. Jusson csak eszedbe egy olyan alapítvány, ami a rákbetegeket segíti… Amerikában a programhoz olyan sztárok csatlakoztak már, mint Diane Lane, Hilary Swank és Russel Crowe.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL