GASZTRO

Mandulakrémes sárgabaracktorta

Szerző:
Szabó Anna
Ínyenc, mégis házias desszert. Egy hibája van csak: gyorsan fogy...

 

Hozzávalók:

12 nagy érett sárgabarack
80g hántolt mandula
10g margarin
4 csipet őrölt gyömbér
40g fruktóz
2 tojás
0,5dl sovány tej
Néhány mandulaforgács (elhagyható)

 

Elkészítése:

1. Megmossuk és megszárítjuk a sárgabarackot. Kettévágjuk, kiszedjük a magját, majd vékony gerezdekre vágjuk. A mandulát finom porrá őröljük.

2. Előmelegítjük a sütőt 210ºC-ra (7. fokozat), és vékonyan kikenünk margarinnal 4 sütőformát. Rózsa alakban elrendezzük rajtuk a sárgabarack gerezdeket, és megszórjuk gyömbérrel.

3. Összekeverjük az őrölt mandulát és a fruktózt. A tojást felverjük a tejjel, majd lassan a mandulakeverékbe öntjük, alaposan összekeverjük.

4. A mandulakrémet a sárgabarackra öntjük, egyenletesen elosztva a 4 forma között, majd betesszük a sütőbe. Kb. 20 percig sütjük, míg a felszíne megpirul, és a krém felpúposodik a gyümölcsök között.

5. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, tálalás előtt ízlés szerint mandulaforgácsokkal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL