12 nagy érett sárgabarack
80g hántolt mandula
10g margarin
4 csipet őrölt gyömbér
40g fruktóz
2 tojás
0,5dl sovány tej
Néhány mandulaforgács (elhagyható)
1. Megmossuk és megszárítjuk a sárgabarackot. Kettévágjuk, kiszedjük a magját, majd vékony gerezdekre vágjuk. A mandulát finom porrá őröljük.
2. Előmelegítjük a sütőt 210ºC-ra (7. fokozat), és vékonyan kikenünk margarinnal 4 sütőformát. Rózsa alakban elrendezzük rajtuk a sárgabarack gerezdeket, és megszórjuk gyömbérrel.
3. Összekeverjük az őrölt mandulát és a fruktózt. A tojást felverjük a tejjel, majd lassan a mandulakeverékbe öntjük, alaposan összekeverjük.
4. A mandulakrémet a sárgabarackra öntjük, egyenletesen elosztva a 4 forma között, majd betesszük a sütőbe. Kb. 20 percig sütjük, míg a felszíne megpirul, és a krém felpúposodik a gyümölcsök között.
5. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, tálalás előtt ízlés szerint mandulaforgácsokkal.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK