GASZTRO

Sárgabarackhab

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

600g sárgabarack
4 zselatinlap
0,5dl víz
2ek fruktóz
3 tojásfehérje

 

Elkészítése:

1. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. A sárgabarackot megmossuk, lecsepegtetjük, kettévágjuk, és kiszedjük a magját. A húsát kockákra vágjuk.

2. 4 kis formát beteszünk a hűtőszekrénybe, hogy jól lehűljenek.

3. A sárgabarackot 2-3 percig mixeljük, míg folyékony pép lesz belőle. Leszűrjük. A fruktózt egy kevés vízzel lassan, kevergetve felmelegítjük, míg teljesen fel nem olvad. Lecsepegtetjük a zselatinlapokat, kinyomkodjuk belőle a vizet, és a meleg folyadékba téve lassan felolvasztjuk. Ezt a szirupot összekeverjük a sárgabarackpéppel.

4. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan keverékhez adjuk, nehogy a hab összetörjön.

5. A formákat kivesszük a hűtőszekrényből, enyhén benedvesítjük, majd beleöntjük a habot. Legalább 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL