600g sárgabarack
4 zselatinlap
0,5dl víz
2ek fruktóz
3 tojásfehérje
1. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. A sárgabarackot megmossuk, lecsepegtetjük, kettévágjuk, és kiszedjük a magját. A húsát kockákra vágjuk.
2. 4 kis formát beteszünk a hűtőszekrénybe, hogy jól lehűljenek.
3. A sárgabarackot 2-3 percig mixeljük, míg folyékony pép lesz belőle. Leszűrjük. A fruktózt egy kevés vízzel lassan, kevergetve felmelegítjük, míg teljesen fel nem olvad. Lecsepegtetjük a zselatinlapokat, kinyomkodjuk belőle a vizet, és a meleg folyadékba téve lassan felolvasztjuk. Ezt a szirupot összekeverjük a sárgabarackpéppel.
4. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan keverékhez adjuk, nehogy a hab összetörjön.
5. A formákat kivesszük a hűtőszekrényből, enyhén benedvesítjük, majd beleöntjük a habot. Legalább 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK