12 szem sárgabarack
4ek levendulaméz
8 szál virágzó levendula
1. Megmossuk és megszárítjuk a sárgabarackot. Kettévágjuk, és kiszedjük a magját.
2. Előmelegítjük a sütőt 180ºC-ra (6. fokozat).
3. Megmossuk a levendulát, 4 szálat félreteszünk díszítésnek, a többiről pedig leszedjük a virágokat.
4. Sütőpapírból kivágunk 4 db 30x30cm-es négyzetet. Mindegyikre ráteszünk 6 fél sárgabarackot, húsával lefelé. Ráöntjük a mézet, és megszórjuk levendulavirággal. Lezárjuk a csomagokat, tepsire tesszük, és 10 percig sütjük.
5. Langyosan, levendulaággal díszítve tálaljuk becsomagolva, hogy mindenki maga nyissa ki a batyuját.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK