Hozzávalók:
600-700g sárgabarack
2,5dl sovány tej
2 rúd fahéj
2db nagy tojás
3ek fruktóz
Elkészítése:
1. Megmossuk és megszárítjuk a sárgabarackot. Kettévágjuk, kiszedjük a magját, majd szeletekre vágjuk.
2. A szeleteket csillag formában elrendezzük egy tapadásmentes bevonatú tepsin.
3. Előmelegítjük a sütőt 160°C-ra (5-6. fokozat gázsütőn).
4. Felforraljuk a tejet. Beletesszük a fahéjrudakat, 10 percig hagyjuk benne ázni.
5. Összekeverjük a tojást és a fruktózt.
6. Kiszedjük a fahéjrudakat, a forró tejet a tojásokra öntjük, és jól összekeverjük. A sárgabarackot beborítjuk ezzel a keverékkel.
7. 15 percig sütjük, majd kivesszük, és tálalás előtt 5 percig hagyjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK