SZÉPSÉG

BB krémek fénykora - Tényleg kell ez nekünk?

Szerző:
Szabó Anna
BB: legtöbbünket már maga a név is megfogta. De mit is jelent valójában? Ez csak egy jól kitalált marketingfogás, és előbb volt ismét a termék, és utána generálták az igényeket? Válaszokat kerestünk, és találtunk.


Egyre több rajongója akad a BB krémeknek, úgy hogy közben színezett hidratálókrémek már régóta voltak a boltok pocain. Ráadásul ugyanúgy megtalálhatóak ezekben fényvédőfaktor és mindenféle földi jóság, amire a bőrünknek szüksége van. Mint mindig, a titok természetesen ezúttal is az összetevőkben rejlik.

 

Hibajavító, de nem korrektor – Színezett, de nem alapozó

A közhiedelemmel ellentétben nem Távol-Keleten találták fel, hanem Németországban, bár népszerűségét tényleg koreai hírességeknek köszönheti. Blemish vagy Beblish Balm – mikor, hogy használják – annyit tesz, mint hibabalzsam, de mára már átkeresztelődött Beauty Balmra.

A terméket eredetileg lézeres kozmetikai kezelések utáni ápolásra, a bőr regenerálására fejlesztette ki az ötvenes években Dr. Christine Schrammek. Néhány koreai színésznő kezdte aztán mindennapos bőrápolási rutinja részévé tenni, és ahogy lenni szokott, a rajongók hamar rákattantak a csodaszerre.

Csodaszernek nem hiába nevezik, hiszen az alapdarab után sorban kerültek ki a mindenféle bőrhibák orvoslását és takarását fedő klónok – ragyogást fokozó, ránctalanító, pattanástalanító… stb. Mégis a legnépszerűbbek továbbra is a színezett BB krémek voltak. Ezen felbuzdulva némi átalakítás után az európai bőrre alkalmas termékek is megszülettek, és 2011-ben dobták piacra őket.

A szépségiparban dolgozók – beleértve a beauty bloggereket is – azonban még mindig az ázsiai BB krémekre esküsznek, miközben legnagyobb félelmük még mindig a várható következményekben bújik meg, mivel az európai bőr nagyban különbözik az ázsiaitól, annak ellenére, hogy ők szintén tapasztalták a látványosabb változást bőrükön. De ezt majd az idő eldönti.   

Ha kipróbálnád – Top 5 BB

Mindenképpen érdemes először egy-egy termékmintát felhajtanod, ha már annyira kipróbálnád. Persze a drogériák polcain sorakozókból nem feltétlenül kapsz majd, de már nálunk is vannak olyan webáruházak, amik kínálnak az érdeklődők számára ilyet.

 

A krém felvitele nagyban hasonlít a hidratálókhoz, ugyanúgy kell elkenni belőle egy alig borsónyi adagot. Először többnyire enyhe szürkülést tapasztalhatsz a bőrödön, majd pár perc után – a legjobb esetben – egybe olvad vele.

 

A legnépszerűbbek Európában
(eladási statisztikák alapján)



Balról jobbra:
Missha M Signature Real Complete BB
Probléma: egyenetlen bőrfelszín

Garnier BB Krém SPF15
Probléma: egyenetlen bőrfelszín

Estée Lauder DayWear Anti-Oxidant
Probléma: minden

Clinique Age Defense BB Cream SPF30
Probléma: egyenetlen bőrfelszín

Vichy Neovadiol Lumiere BB Krém
Probléma: bőröregedés

 

Különvélemény

Személy szerint nem vagyok meggyőződve arról, hogy a BB krém nem több mint egy felturbózott színezett hidratáló. És, ha már így állok hozzá, szeretem a megszokott bőrápolási rutinomat, és vannak krémek, amiket nem akarnék semmiképp elhanyagolni egy „mindent az egyben csodáért”. Márpedig bármilyen terméket próbálsz ki – legalábbis a szépségápolásban nekem ez a tapasztalatom – csak akkor működik, ha hosszabb távra tervezel vele. Ha meg nem használ mindenre a BB krém... Mégis a női kíváncsiság nagyobb annál, minthogy bátran ki merjem jelenteni, soha nem fogom használni, vagy legalábbis kipróbálni.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL