FOGYÓKÚRA

Amikor elszalad velünk a ló

Szerző:
Szabó Anna
Az emberiséggel egyidős az a versenyszellem, aminek kapcsán mindig igyekszünk a legmesszebb eljutni, mindent kipróbálni, mindent megkóstolni és életünk során elérni a legnagyobb boldogságot majd, ennek áraként megtapasztalni a legmélyebb sötétséget. Hiába hirdetjük az arany középút és a mértékletesség előnyeit, magunkra nézve nem tartjuk kötelezőnek.

 

Az emberi gondolkodás kettősségének köszönhetően az extrémitás életünk minden területén jelen van. Óhatatlanul igyekszünk kitűnni valamiben és ennek az éremnek a másik oldala, amikor igyekszünk elkerülni, hogy kitűnjünk valamiben. Ilyen lehet például az elhízás. A külvilágból érkező eltorzult, extrém elvárások, mint például a hétköznapi életben hordhatatlan, de modelleken csábító ruhadarabok. A hétköznapi életben vállalhatatlan, de oly vonzónak beállított diéták, vagy éppen molett alkattal eltúlzott sport irányú elvárások olyannyira porig alázzák sokunk önbizalmát, hogy csekélyke életkedvünk is búcsút int és távozik… ilyen esetekben józanul mérlegelni lehetetlen. Elkeseredetten újra fogadalmat teszünk, mostantól egy falatot sem és fejest ugrunk egy újabb fogyókúrába. Nézzük, hova vezet az ész nélküli csupán külső ingerek generálta állandó aggodalmaskodás a súlyunk miatt.

Nem véletlenül hangsúlyozza minden épp eszű diéta leírása azt, hogy egyes diéták mennyi kalóriát biztosítanak szervezetünknek, illetve azt, hogy mennyi ideig tartható. Hiszen a fogyás nem pusztán kalória-bevitelcsökkentés és kalória felhasználás növelés egyenlő zsírvesztés képleten alapul! Ez idő alatt szervezetünkből minden más felraktározott, vagy folyamatos pótlásra szoruló ásványisó, nyomelem és vitamin is kiürül. Ráadásul, ha nem eleget vagy megfelelő módon mozgunk, elkerülhetetlen, hogy ne csak testzsírt, de izomszövetet is veszítsünk a kúra alatt!


Nyisd ki a szemed és próbálj okosan dönteni!


Mára senkinek sem kell elmondani, hogy az első és hihetetlenül extrém fogyókúrás módszer, nem csak hatástalan, de gusztustalan és veszélyes is! A diéták népszerűsítésének hajnalán egyesek képesek voltak hinni abban, hogy ha a bélférgek petéjét lenyelik, majd azok a tápcsatornában elég nagyra nőnek, akkor ehetünk bármennyit, az elfogyasztott táplálék nem hasznosul és, így valósul meg az, hogy nem hízunk. Sőt jó esetben fogyni is fogunk. Nos, lehet, hogy ez kölyökkutyák esetében így van, azonban egy egészséges felnőtt esetében maximum a tudat, hogy mennyire gusztustalan, ami történik a testünkben, adhat némi esélyt az étvágy csökkenésére, ami nem áll arányban a dolog veszélyeivel.


Egy amerikai orvos családból származó hölgy, jött rá arra, hogy a túlevés ugyanolyan függőség, mint a drog, a cigaretta, vagy az alkohol, és Istent hívta segítségül! Esetében a diéta nem más, mint imádkozzunk evés helyett. És úgy általában is! Isten segítségét kérik, hogy szabadítsa meg őket a falánkság rabságából. A módszer arra fogékony személyeknél működik, hiszen mára óriási szervezetté nőtték ki magukat, időnként élő adásban is láthatják őket azok, akik így kívánnak életmódot váltani és egészségesebben élni.

Ennél is drasztikusabb azok köre, akik már nem a fogyás, hanem a megvilágosodás reményében a szilárd táplálékok után a folyadékokat is maguk mögött hagyják, és megpróbálják testük minden igényét pusztán a fénnyel kielégíteni. Szinte mindegy is, hogy milyen okból, de tudjuk, hogy számtalan tini vagy már felnőtt, aki ebbe a hisztérikus világban érett felnőtté, ugyanilyen elszántsággal vonja meg magától az ételt hosszabb-rövidebb ideig, remélvén, hogy eléri a számára ideális súlyt, vagy alakot.

Minden példámból kitűnik, ezek mennyire nem életszerűek, mennyire károsak, nem csak a testnek, de a léleknek is. Mégis szinte nap, mint nap tűnnek fel olyan sztárok, akiknek vakon elhisszük, hogy álomalakjuk egy könnyen és vígan véghezvihető „rémálom” diétának az eredménye! Összegezve egyetlen jó tanáccsal szolgálnék a kedves olvasónak, éljen a társadalombiztosítás előnyeivel, és ha visszatérő vagy extrém súlyfeleslege van, akkor kérje ki háziorvosa tanácsát, és próbáljon segítséggel leadni súly feleslegéből, aminek menetéről egy korábbi cikkünkben már olvashattatok is >>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL