FOGYÓKÚRA

Válassz a celebek fogyókúrás titkaiból

Szerző:
Szabó Anna
Mára nem egy esetben komplett teamek dolgoznak azon, hogy egy-egy koncert vagy forgatás előtt a celebek tökéletes formába hozzák magukat, fittek és ragyogóak legyenek. Lássuk, mit hasznosíthatunk a sztárok kifogyhatatlan, véget nem érő ötleteléseiből. Sport, diéta wellness és fitnesz egy kis csillámporral felturbózva.

 

Egy-egy hollywoodi kasszasiker nem csak a mozikban, de sokunk hűtőszekrényében is örült vihart tud kavarni. Napjaink filmcsillagainak ugyanúgy, mint elődeiknek, kutya kötelességük divatot teremteni, és ez alól a diéta területe sem kivétel.


Jennifer Aniston arcával bármit el lehet adni


A színésznő arcára rá van írva: ha engem követsz, te is a felhőtlen boldogság útját járhatod! Nos, ez sem egy buktatóktól mentes, de úgy tűnik hatékony diéta. A színésznőt a zóna diéta övezi.

A diéta megálmodója dr. Barry Sears, a 30-40-30 elvét dolgozta ki és adta át, mint a boldogság kék madarát. Igen csak kockázatosnak tűnik belefogni, hiszen a 30 százalék fehérje körítése 40 százalék lassan felszívódó szénhidrát, és a csavar az egészben, hogy 30 százalék zsír bevitelt ajánl! A zóna diéta 1995-ös debütálása óta meghódította a világot ugyanis nem első sorban a testsúly csökkentés céljából ajánlott módszer ez! Ha vállaljuk, hogy eszerint étkezünk, fittek és fiatalok maradunk, elkerül minket a helytelen táplálkozásból eredő rák, illetve a szív- érrendszeri megbetegedések kockázata. Immunrendszerünk megerősödik és könnyebben legyőzzük a külvilágból érkező támadásokat, pl. az influenza és egyéb betegségek kórokozóit. A zóna diéta részletes leírása megtalálható egy korábbi cikkünkben>>

Eva Longoria nem a koplalásra született


A természet patikája egy valódi kincsesbánya azoknak a sztároknak, akik nem tudnak, vagy épp nem akarnak minden hedonista élvezetet megvonni maguktól. Eva Longoria, a Született feleségek sztárja sem koplalásra született. Az édességek iránti csillapíthatatlannak tűnő vágyát a hoodia nevű kaktuszkivonattal nyomja el. Ez a kivételesen cseles készítmény becsapja az érzékeinket, olyan információkat küld agyunk felé, mintha a vércukor szintünk a valódinál magasabb lenne. Ennek következtében nem, vagy ritkábban érezzük éhesnek magunkat! Nem egy celeb él a hoodia adta illúziónak köszönhetően irigylésre méltó alakkal. A teljesség igénye nélkül említeném meg Angelina Jolie, Lindsay Lohan, Hilary Duff, az Olsen ikrek, Oprah Winfrey nevét. Talán a legvonzóbb a hoodia adta testsúly csökkentő programjában, hogy nem kell alapjaiban megváltoztatnunk szokásainkat, és nem kell alapjaiban felforgatnunk a kamrát. Ugyanakkor önmagában ez sem csodaszer, áldozatokat itt is kell hoznunk, ami a rendszeres sportolásban és némi lemondásban nyilvánul meg. De ki ne vállalná ezt, ha nem is egy hollywoodi szerep, de egy formás popsiért cserébe.


Madonna és a makrobiotika


Természetesen a diéta világában is vannak, akik már-már tudományos alapokra helyezik karcsúságuk megőrzését. Madonna a makrobiotikus étkezést találta üdvözítő megoldásnak alakja és fiatalsága megőrzésének érdekében. Elnézve az eredményeket, megér egy próbát, feltéve, ha hajlandóak vagyunk lemondani szinte mindenről, amire anno szüleink azt tanították, hogy egyetlen falat sem maradhat belőle a tányéron! A makrobiotikus táplálkozás ugyanis száműzi az ipar által feldolgozott élelmiszereket, az állati eredetű élelmiszereket, a koffeint, a gyorsan felszívódó finomított szénhidrátokat. Hódolóinak könnyű dolguk van, ha szeretik az erdő, mező gyümölcseit és reggelente a kiskertjükben körbesétálva, a fákról, bokrokról leszakíthatják a mindennapi nyers zöldségeiket, gyümölcseiket. Hozzá persze teljes kiőrlésű gabonák fogyaszthatóak. Valamint ott is kötelező a folyadékbevitelt maximumon tartani. A képlet ugyan cseppet bonyolult, de könnyen betartható, ha celebeinkhez hasonlóan magunkénak tudhatunk egy mindentudó szakácsot, aki összeállítja a napi menüt.


Egy picit könnyebb és hazánkban is elterjedtebb diéta híve Sharon Stone

A cukorbetegséggel élők számára kifejlesztett GI-diéta mindent megenged, pusztán mértékkel és odafigyeléssel. Mértéket a zömmel gyorsan felszívódó szénhidráttartalmú élelmiszerek fogyasztásakor kell tartani, ezeket a diéta leírásában sárga színnel jelölik. A zöld színt kapták azok az élelmiszerek, melyek bátran fogyaszthatóak, míg a másik véglet, a kerülendő ételek listája a piros csoportba került. A diéta részletes leírását és minta étrendet itt találod >>

Hosszútávon is könnyen betartható étrendje egy új, egészséges életmódhoz segíti hozzá követőit, így a hétköznapi életbe talán a legkönnyebben applikálható módszer ez. A magas rosttartalmú és lassan felszívódó étrendnek köszönhetően, a szervezet inzulin termelése beáll egy olyan szintre, ami lassú és tartós súlyvesztéshez vezet, és ami ennél is fontosabb, a yoyo effektus megelőzését is garantálja. Akinek szüksége lenne egy kis változtatásra étrendjében, bátorságához és kitartásához mérten válogasson a sztárok bevált módszereiből.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL