ANGYALISKOLA

Megélni az elmúlást angyalokkal

Szerző:
Szabó Anna
Időnként „megakad a tű a lemezen”. Ilyenkor angyalaink segítségét kérjük, óvjanak minket, ha veszély közeleg. Segítsenek, ha szerelmesek vagyunk, mozdítsanak ki a holtpontból, amikor megrekedünk, vagy épp segítsenek tisztán látni, ha válaszút elé kerülünk…

 

Van egy pillanat, amikor pedig fogadkozunk égre, földre, könyörgünk, követelőzünk. Kétségbe vonjuk minden eddig megtapasztalt angyali segítség létjogosultságát, majd beletörődve a helyzetbe, ismét hozzájuk fordulunk. Az élet egyik legnehezebb feladata az út végén szembenézni az elmúlással. Számot vetni az idővel, a tettekkel és akár saját utunk végét, akár szeretteink elvesztését méltósággal átvészelni.

„A te szíved megpihent, de a miénk vérzik,
Hisz a halál fájdalmát csak az élők érzik”


Nincs ennél szebb gyászvers, soraiban ott van, amitől a legjobban félünk. A félelem, a szeretett lény halála után érzett mélységes fájdalom, valamint hiányának elviselhetetlen kínja. A bűntudat még akkor is, ha tudjuk nem tehettünk többet érte. A rettegés, mert újra kell terveznünk életünket, hiszen nem lesz velünk többé, nem osztozik örömünkben, nem enyhíti bánatunkat és nem oltalmaz bennünket.

Mihály arkangyal, aki csendben teszi a dolgát

Amikor elfogy a remény, elszáll az utolsó sóhaj, Mihály arkangyal, a haldoklók angyala teszi csendben a dolgát. Ő a hit, az alázat angyala, a szentkenetek őrzője, ő lesz, aki végig kísér minket az utolsó órán. A néphit szerint Ő az, aki segít a léleknek elhagyni a földi világot, ott van a haldokló mellett és átsegíti lelkét a túlvilágra. Ismerjük a gyász lefolyását, mind megéljük az elutasítást, a sokkot. Elzárkózunk, hol elfojtjuk, hol pedig környezetünkre zúdítjuk a dühünket. Magunkba fordulunk, újra és újra ugyanazokat a kérdéseket, vádakat szajkózzuk, míg egyszer csak rádöbbenünk: most éljük meg a gyászt!

Yehudiah, a gyász angyala

Vigaszt nem adhat, de segít elviselni és feldogozni a gyászt Yehudiah, a gyász angyala. Yehudiah angyalt fehér gyertya lángja mellett hívjuk magunkhoz, és kérjük, segítsen enyhíteni fájdalmunkat. Segítsen megérteni miért történt, ami történt, de őt kérhetjük arra is, hogy kísérje, vigyázza eltávozott szerettünk lépteit. Hozza el üzeneteit, gondolatait! Ereje a soha el nem múló szeretetben rejlik, hiszen szeretteink nem cserbenhagynak minket, amikor eltávoznak! Menniük kell, és ezt csak akkor tudjuk elfogadni, ha tudjuk, minden, amit adtunk vagy kaptunk örök marad a szeretet által.

Elfogadni azt, amin nem tudunk változtatni

Yehudiel mellett Chamuel arkangyal segíthet még abban, hogy megszabaduljunk a szívünkben tomboló vihartól. Chamuel tudja, hogy a szeretett lény elvesztése, a vele való kapcsolat hiánya mekkora érzelmi válságot okoz. Ahogyan a gyász egyre nagyobb teret követel a lelkünkből, úgy harcol Ő azért, hogy az érzelmek egy magasabb szintjét megtapasztald és elfogadd azt, amin sajnos nem tudsz változtatni. Ő segít abban, hogy felébredj a gyászból és vedd észre, hányan maradtak körülötted, akiknek most mindennél nagyobb szükségük van rád!

Az élet megy tovább…

Amikor ezt felismerted, akkor leszel képes a lenyugvó napot úgy nézni, hogy tudod: valahol a Föld túloldalán ugyanez a kép a hajnalt, a reményt jelenti. Jeremiel angyal lesz segítségedre abban, hogy a fájdalom romjain térdepelve észre vedd, ha össze is omlott körülötted a világ, az élet megy tovább. A romokon majd virágok nyílnak, az élet teret követel magának a halállal szemben. A sors új próbák elé állít és a legreménytelenebb helyzeteken is átsegít, hogy tovább lépj! Megőrizve a jót és magad mögött hagyva a rosszat!

Jeremiel Arkangyal üzenete: szemléld a világot egy mindent tudó gyermek tekintetével! És észreveszed, hogy az igazság mennyire egyszerű. Az elmúlás feletti fájdalom is elmúlik egyszer, és teret ad az életnek. Így újra szeretünk, újra féltünk és gyászolunk, egészen addig, míg egyszer értünk ejtenek majd könnyet.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL