LELKIPATIKA

Vállald fel önmagad!

Szerző:
Szabó Anna
Állandóan kínoz a gondolat, hogy mások mennyivel jobbak nálad, és te sohasem lehetsz boldog és sikeres? Akkor elérkezett az ideje, hogy egy kicsit megerősítsük önbizalmadat. Olvass, és figyelj!

 

A hit mindenekelőtt


Az önbizalom alapja, hogy hiszel magadban. Hogy mire lehetsz képes, az nagyban függ attól, mit tartasz magadról és környezetedről. Ha tényleg elhiszed, hogy kellő határozottsággal tudsz belépni egy idegenekkel zsúfolt helyiségbe, ahol mindenki rád figyel, akkor az valószínűleg sikerülni is fog.


A bókokat tudni kell kezelni


Ezen a téren igen esetlen lehetsz, ha nem hiszel magadban. Ne feszengj egy udvarias megjegyzéstől, és ne próbáld meg mindenáron azonnal kioltani hatását a viszontudvariaskodással. Törődj bele, hogy kivívtad valakinek az elismerését, hát éld bele magad és élvezd ki. Tekintsd úgy a beérkező bókokat, mint hatásos szubjektív teszteket, melyek segítségével pontosan belőheted erősségeidet.

Az önbecsülés megerősítésének 5 módja


1. Mindennap szakíts valami olyasmire időt, amit általában nehéznek érzel, például tudj nemet mondani egy követelőző személynek.
2. Tedd sikereidet érzékelhetővé, annak egy-egy jelképét tartsd a látókörödben, hogy rápillantva kiegyensúlyozhassa idegrendszeredet, és fenntarthassa eltökéltségedet.
3. Tanuld meg szeretni önmagad. Csináltass új frizurát, vagy vegyél egy új szemceruzát. Ha elégedettebb leszel a küllemeddel, akkor általában is jobban fogod magad érezni a bőrödben.
4. Tartsd számon a fejlődésedet. Vezess naplót. Minden este lefekvés előtt válaszold meg az alábbi kérdéseket:

- Mit csináltam ma nagyon jól?
- Mit csináltam tűrhetően?
- Mit tanultam bármely baklövésemből?
- Mi a holnapi nap kihívása?
- Mi lesz mindezért a jutalmam?

5. Beszélj magabiztosan. A tettek ékesebbek lehetnek a leghangosabb szónál is, mégis öntudatos megfogalmazásokkal elérheted, hogy magabiztosabbnak érezd magad, és ekként is viselkedj. Vesd el az ilyen negatív kijelentéseket, mint: „Szerinted lehetne nekem…”, vagy „Nem bánnád, ha esetleg…”, vagy az „elnézést, hogy élek” típusú megszólalásokat, mint „Elképzelhetőnek tartanád, ha esetleg, de nem biztos, hogy kelleni fog, csak a biztonság kedvéért, ha véletlenül mégis úgy adódna, persze nagyon hálás lennék, és azonnal visszaadnám, amint…”, és igényeidet fejezd ki inkább szikáran, állító módban, mint például: „Azt akarom, hogy…”, vagy „Szükségem van egy…”


Tanulj a hibáidból


Napjaink célirányos, haszonelvű, szerzésalapú társadalmában túl könnyű elhinni, hogy csak a siker számít, és a kudarc az maga a világ vége. Valóban rendszerint kudarcaink révén kapjuk az élet legjobb leckéit, még ha az okosok csak más kárán tanulnak is. Mindenesetre felejtsd el végre azt, hogy a kudarc a tökéletlenséged jele. Nem az! Ez csak annak a jele, hogy te is ember vagy. Az azonban biztos, hogy ha engeded, a kudarcok szépen alááshatják önbecsülésedet. Legyél inkább konstruktív és igyekezz az elrontott dolgokból tanulni. Mi volt az okuk? Lehet, hogy a nem megfelelő embereknek akartál imponálni? Segítségedre voltak bármilyen módon is? Nem akarsz képességeiden, korlátainkon túlmutató dolgokra vállalkozni? Tanuld meg a kudarcokat pozitív tanítóidnak tekinteni, ezen a módon acélozhatod meg erősségeidet.


Légy biztos a szexualitásodban


Érezted már, hogy másoknak biztosan izgalmasabb a szexuális élete? Szeretnél egy kicsit jobban ráhangolódni a vágyra, de túlzottan félénk vagy? Nos, ebben az esetben Isten hozott a fedélzeten.

Szabadítsd fel a testedet


Ha te is a nők azon 90 %-ához tartozol, akik nem szeretik a testüket, akkor nagy valószínűséggel a meztelenségtől is irtózol. Pedig a testünkbe vetett hit és szeretet az első lépés az igazi szex felé.

1. Emlékezz csak, hogy is volt a kezdet kezdetén? Ugye, a nagy szerelem kezdetén, az idők hajnalán még nagy műgonddal epiláltál, tisztogattad a bőrödet napi rutinszinten, ami aztán a tartós párkapcsolat során szép lassan alábbhagyott. A test kényeztetése fontos rituálé: nőiségünk napi szintű megerősítése, megújítása, elfogadása.
2. Teremtsd elő újra a fizikai érzetek varázsát. Vágysz rá, hogy partnered érintésére ugyanúgy megborzongj, mint annak idején? Ha élvezni akarod a nemi életet egy és ugyanazon személy mellett életed hátralévő részében is, akkor a legközelebb, ha vendégségbe, társaságba vagy buliba mész, nézd meg alaposan a többi nőt, és képzeld el, milyennek láthatják ők a kedvesedet. Az ő szemükkel nézve képzeld el, hogy flörtölnél vele, és hogy milyen szívesen felcsípnéd. Aztán pakold össze a kedvest, és vidd haza, teperd le.
3. Félre a gátlásokkal! Szóval kicsit megereszkedett a popsid? Itt-ott kitüremkednek a hurkák a bugyiból, melltartóból? Kit érdekel? Hagyd ezeket az ósdi szexi cuccokat. A testi és lelki komfortérzet a szexuális felszabadultság kulcsa.


Szabadítsd fel a lelkedet


Még mindig képtelen vagy elképzelni, hogy szexis lennél? Próbálj egy kicsit fantáziálgatni. Legközelebb, amikor egyedül leszel, próbálj meg valami erotikusra gondolni, egy személyre, egy képzeletbeli szituációra, vagy egy múltbéli történésre. Ezután a legközelebbi igazi szex közben próbáld minden egyes apró mozzanatát felidézni ezen álmodozásnak.

Légy biztos a szellemi képességeidben


El-elveszíted néha a fonalat, ahogyan olykor a kocsikulcsot is? Szeretnél olyan döntéseket hozni, amelyeket nem kell később megbánni, vagy egyszerűen csak szívesen növelnéd az IQ-dat? Lássuk, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a kobakodból!


Memóriatréning


Döntsd el, hogy az alábbi kérdésekre melyik válasz a legmegfelelőbb: a gyakran, a néha, vagy netalán a ritkán?
1. El szoktam felejteni, hová tettem bizonyos dolgokat?
2. Ellenőrizni szoktam magam, hogy tényleg megcsináltam-e valamit?
3. Volt már a nyelvem hegyén olyan szó, amelyet képtelen voltam kimondani?
4. Mondtam már beszélgetés közben, hogy „Ööö hol is tartottam?”, vagy „Miről is volt szó?”.

Ha a válasz mind a 4 esetben a „ritkán” volt, akkor átlag feletti emlékezőtehetséggel rendelkezel. Ha a „gyakran”, és a „néha” válaszokkal kellett illetni a kérdést, akkor se ess pánikba: ez lehet a rohanó életvitel okozta szétszórtság tünete. Próbálj meg dedikáltan odafigyelni arra, amit csinálsz. Próbáld meg látni a dolgokat, amelyekre emlékezni akarsz, vagy alakíts ki rigmusokat, mondókákat bizonyos dolgokhoz kötve. Ha mégis kétségek merülnének fel benned valamivel kapcsolatban, akkor menj le alfába, azaz olyan éber, de az elsődleges tudat mögötti szintre, ahol mintegy vászonra vetítve megjelenítheted a ténylegesen lezajlott történéseket, és erről a képzeletbeli videóról visszanézheted saját magadat.


Válj döntéshozóvá


Ha homokba dugod a fejedet, amikor választások elé kerülsz, akkor eljátszhatod az esélyeidet. A döntési képesség elsajátítható, alaposan át kell rágni magunkat az érvek és ellenérvek regimentjén. A legjobb, ha egy nagy papírlap bal és jobb oldalán felsorolod ezeket, és vizualizálva is összeveted a két oldalt. Melyik oldal számosabb, és melyik oldalon vannak a súlyosabb, fontosabb tényezők.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL