UTAZÁS

Helyek, ahol a legtöbb szerelmes szív egymásra talált

Szerző:
Szabó Anna
Szerelem, szerelem és még egyszer szerelem. Ha romantika, akkor Párizs, de ha házasságkötés, akkor van még néhány eredeti ötletünk. Helyek ahol a legtöbben, a leggyorsabban, vagy éppen a legnagyobb felhajtással járó lagzin mondták ki a boldogító igent!

 

"Runaway wedding" a gyönyörű Skóciában


A XVIII. századi Angliában, nem volt egyszerű dolog kimondani a boldogító igent. A társadalmi osztálykülönbségek, a vagyon, a rang, és még sorolhatnám, mind-mind, arra késztették a szülőket, hogy kétszer is megnézzék, ki legyen gyermekük majdani házastársa. Nem meglepő hát, hogy a szigorú angol törvények a kiskapuk felé terelték a szerelmeseket. Nem is kellett a fiataloknak túl messzire utazni, csupán a szomszédos Skócia határát kellett átlépniük és ott az első, arra alkalmas személy és két tanú előtt elrebegni, hogy "holtomiglan-holtodiglan" - és a frigy máris megköttetett! A szerelemes szívek egymásra találásának helyszíne nem más, mint a filmekben oly sokszor emlegetett Gretna Green!


Mintegy száz évig volt a falu a házasodni készülő párok Mekkája, míg az Angol parlament előírta, hogy a házasulandóknak az esküvő előtt legalább 21 napot Skóciában kell tölteniük. Huszonegy nap Skóciában, egy szökésben lévő párnak több mint tragikus, míg nekünk oda utazó turistáknak a teljes felüdülés és kikapcsolódás! A skót tájak önmagukban is lenyűgözőek a harsogóan zöld mezők, a messze földön híres, e tájra jellemző kőfalak, ódon régi kis falvak mellett számtalan látnivalóval várja az ide utazókat! Páratlan szép tájai, tengerpartja hívogat a kalandra. Mull szigetén a pároknak - a bálna megfigyelések után - lehetőségük van belehajókázni a naplementébe! De vonatozhatunk Glasgow és Fort William között. A híres West Highland Railway-en a Harry Potter filmek rajongói a tájban gyönyörködve újra és újra átélhetik hősük kalandjait! A nyüzsgésre vágyó kalandorok Glasgow kulturális kavalkádjában, füstös kiskocsmáiban, múzeumaiban találhatnak érdekes programokat. De érdemes Edinburgh meseszép utcáin is felfedezni a város látnivalóit… Mindezek mellett persze az szerelmesek legkeresettebb úti célja Skóciában a Gretna Green-i kovács műhelye, ahol az üllő felett ma is kimondhatják a boldogító igent!


Párizs - a világ egyik legdrágább esküvőjének helyszíne!


A Forbes milliárdos listáján előkelő helyet foglaló Mittal család lánya itt mondta ki 2004 nyarán, a boldogító igent, egy potom 60 milliárd dolláros, több napig tartó fergeteges parti keretein belül. Párizs egyik ötcsillagos szállodájában mintegy 1000 exkluzív vendég ünnepelte a szerelmeseket. A mulatság öt napig tartott. Helyszínei között nem kisebb látványosságok kaptak szerepet, mint a párizsi Grand Intercontinental, Versailles-i kastély, egy mesterséges fából épült impozáns kastély, a Parc de Saint-Cloudban. Ugyan ilyen pompázatos esküvőre nem sokunknak van kilátása, mégis, akár szerényebb keretek között is felemelő érzés lehet párunkkal a szerelem fővárosában egybekelni.


Irány Nevada!


Akinek még nem elég az őrületből, repülőre pattanhat, és irány az Egyesült Államok, Nevada! Las Vegas, spanyolul a Nagy Rét, ahol a híres Graceland-i esküvő várja a bohókás párokat. A kaszinók fellegvárában különféle esküvői csomagokkal várják a párokat és vendégeiket. A szertartások helyszíne a kápolna, ahol tradicionális zenével, menyasszonyi csokorral, és vele megegyező vőlegényi kitűzővel kedveskednek a pároknak. Az esküvőről fotósorozatot készítenek, és természetesen a fogadalomról, házasságlevelet kapnak a párok. Kérésre a menyasszonyt „Elvis” kíséri az oltárhoz, és a szertartás alatt énekel is. Az esküvőt az ideérkezők a számtalan kaszinó egyikében rendhagyó módon meg is ünnepelhetik, hiszen várja őket a Las Vegas-i Sugárút, és az a semmivel sem összehasonlítható érzés, hogy bármelyiken belépve megüthetik a főnyereményt… amiből akár körül is utazhatják a Földet!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL