KÖZÉRZET

Mi a jó az úszásban?

Szerző:
Szabó Anna
Az úszás jó kis testmozgás, ez nyilvánvaló.
Egész életeden át űzheted, jót tesz a testednek és a lelkednek is. De hát mitől olyan jó? Attól is függ, mit is akarsz vele elérni.


Miért úszol?

A szívedet és a tüdődet tartod vele karban? Hogy együtt lehess a barátaiddal az uszodában? Mert a mindennapi futás már fáj? Mert imádsz lebegni a vízben? Vagy csak hűsölni akarsz?

Ha rendszeresen futsz, szükséged lehet egy olyan mozgásformára, ami a szívedet megmozgatja, de nem terheli annyira az ízületeidet. Talán valami mást sportolsz, és egy sérülés most megakadályoz benne? Az úszás neked is segíthet. A vízbe a testsúlyodnak csak töredékét hordozod, az úszás, agy a vízi-aerobik megmozgat, de nem terhel (annyira).


A rendszeres úszás növeli az állóképességet

Továbbá az izomerőt és a szív-érrendszeri fittségedet. Kiegészítő gyakorlat a szokásos sportod mellett. Vagy akár be is melegíthetsz a vízben. Az erőteljes úszás fokozatosan emeli a pulzusszámot. Ha pedig sportolás után úszol néhány laza hosszt, az lehűt, a vér könnyebben jut el minden izmodba, hogy ott aztán segítsen a helyreállításban.

Az úszás, mint minden más testmozgás extra kalóriákat éget el a szervezetedben, bár a lassú „úszkálás” nem túl sokat. Ne ettől várj csodákat, nem ez a tuti fogyókúra, és akkor nem is csalódsz benne.
Inkább lazíts. Engedd szabadon a gondolataidat, ne is figyelj másra, csak az úszás ritmusára. Olyan ez, mint egy meditáció, utána frissen, magadat jól érezve folytathatod a napot.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL