SZÓRAKOZÁS

Balett a háztetőn, avagy ünnep az ünnepben

Szerző:
Szabó Anna
Különleges eseményéhez érkezik június derekán a Danubius Hotels Group 40 éves jubileumi ünnepségsorozata. A helyszín ezúttal a barokk város Győr, melynek szívében a Hotel Rába City Center*** szálloda ad otthont és szó szerint háztetőt a Kultúra és tánc mottóval életre hívott produkciónak, amely akár a táncművészet, zene és gasztronómia csúcstalálkozójaként is bevonulhat nemcsak a Danubius, de Győr város krónikáiba is.


A Hotel Rába City Center egyedülálló belvárosi fekvése és üzleti filozófiája szerint is találkozási pont, szerteágazó kapcsolatokkal, amelyek között is kiemelkedően fontos szerep jut a Győri Balettnek. A kultúra közvetítésének és pártolásának évek óta felvállalt missziója vezetett odáig, hogy a 2012. június 19 – 23. között Győrben zajló VIII. Magyar Táncfesztivál egyik új eleme lesz a győri Danubius szálloda helyszínként való bevonása a táncművészeti seregszemle programjai közé.

Balett a háztetőn – a szó szoros értelmében. 2012. június 20-án este a Hotel Rába City Center szállodai belső tetőn kerül bemutatásra egy külön erre az alkalomra komponált Győri Balett performance, amelyet a szálloda előtt felállított kivetítőn mindenki élőben csodálhat meg.

Az est fénypontját, a különleges, vonósnégyes háttérzenével és fény effektusokkal gazdagított balett előadást fogadás és borkóstolós gálavacsora előzi meg a Belgian Beer Cafeban, amely nemes egyszerűséggel Belgaként vált az egyik legnépszerűbb vendéglátóhellyé Győrben, sőt országszerte is. A táncművészet köré felépített, a táncfesztivál előadásai által ihletett, a tánc eredete szerinti nemzet gasztronómiájára komponált négy fogásos menü varázslatos ízekkel szinte világkörüli útra repíti a vendégeket.
Az ízutazás állomásait Kiss János balett igazgató kommentálja, sőt videó bejátszások segítségével a meghívott vendégek a nemzetek táncainak hangulatát is közel érezhetik magukhoz.

A Táncfesztivál „Táncol az egész város” szlogenjének megfelelően a nyáresti hangulat fel- és levezetésében szerepet kap az El paso tánciskola, akik a manapság legpopulárisabb táncok bemutatásával és tanításával elindítják az ünnepi rendezvényt, majd a balett bemutató után össztáncra hívnak mindenkit a Belga előtti nagy térre, ahol táncolhat az egész város.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL