UTAZÁS

Csodálatos helyek, ahol megjelent a Szűz Anya

Szerző:
Szabó Anna
A nagyvilág számos pontján találunk ilyen különös kisugárzással bíró pontokat, szent helyeket, melyek vagy az ott tapasztalható különösen megnyugtató, esetleg gyógyító mivoltukról híresek, vagy éppen a jelenések helyszínén felépült templomok, katedrálisok várják az oda zarándoklókat.

 

Minden népnek óriási igénye van arra, hogy időnként elfeledhessék, mennyire magunkra vagyunk utalva itt a Földön. Erre a legjobb olyan helyet keresni, ahol elődeink már tanúbizonyságot szereztek arról, hogy a Teremtő gondot visel ránk és időnként elküldi követeit, hogy tanácsaikkal, kéréseikkel tolmácsolják üzeneteit.


Dobogókő – a Föld szívcsakrája


Gyakorta hajlamosak vagyunk elfeledni, hogy sokaknak mi vagyunk úti cél! Pedig aki az Univerzumba akar kitekinteni, annak nem kell messzire mennie! Karnyújtásnyira tőlünk Dobogókőn található a Föld szívcsakrája! Dobogókő energiái túlmutatnak Stonehenge, a görögországi delphoi jósda, de még az egyiptomi Kheopsz-piramis energiáin is. A Föld szívcsakrája pontosan a Rám-hegyen, a Ferenczy-sziklánál található. A hely szakrális jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint a messze földről ide látogató buddhista szerzetesek vagy shaolin papok, akik a közelben le is telepedtek. A hely különös energiája miatt már Attila hun vezér is nagyra becsülte ezt a területet, halála után is látni vélték őt egy róla szóló legenda szerint. Az itt tapasztalható energiák mindenkire másképp hatnak. Sokan számolnak be arról, hogy mennyivel pihentebbek lesznek, ha itt eltöltenek egy kis időt, de az igazán fogékonyak csodálatos gyógyulást tapasztalhatnak, míg a fanatikusok olyan spirituális élményeket élhetnek át, melyeknél a tér és az idő megszűnik létezni. Hazánkban nem egyszer tapasztalták itt a Szűz Anya jelenlétét.


Medjugorje, a leghíresebb kegyhely


Medjugorje az egyik legvitatottabb Mária jelenés helyszíne napjainkban, 1981 júniusa óta rendszeresen tapasztalják a helyiek a Szűz anya jelenlétét. Így vált ez a Bosznia-Hercegovina nyugati részén fekvő település a világ egyik leghíresebb kegyhelyévé. Annak ellenére, hogy a római katolikus egyház ezeket a jelenéseket nem ismerte el, évente több százezres tömeg teszi meg az ide vezető utat, hogy részt vehessen itt egy misén, vagy áldozzon a helyi plébánián. Nagyon sok ide látogató vár csodálatos gyógyulást, és sok turista, aki minden különösebb vallási meggyőződés nélkül látogat el ide, számol be a hely különös energiáiról, melyek megmagyarázhatatlan érzeteket váltanak ki belőlük. A Szűz Anya jelenéseiben mindig üzeneteket ad melyek a békéről, a hitről, az imáról, a böjtről és a bűnbánatról szólnak. Üzeneteit minden hónap huszonötödik napján útjára indítják, mely rövid idő alatt bejárja a nagyvilágot. Talán ezeknek az üzeneteknek köszönhetően kapta Mária a „Béke királynője” nevet. Az ide látogató zarándokok a Szent Jákob templomban vehetnek részt imaórákon, ahol lelki programokat adnak a hívőknek.


Mária kegyhely a Távol-Keleten


Természetesen a földrajz nem szab határokat a hívők előtt, a távol keleten is találkozhatunk Mária kegyhelyekkel. A legismertebb közülük az akitai Miasszonyunk Szűz Mária-jelenés, amelyet a katolikus egyház elismert. A Japán-tenger északi partvidékén fekvő Honsú szigeten – a Juzavadai nevű dombon - található a Legméltóságosabb Oltáriszentség Szolgálóinak Intézménye. 1975-től 1981-ig összesen százegy alkalommal könnyezett a szobor, ezek közül négy alkalommal Niigata püspök is tanúja volt eme jelenségnek! A püspök megízlelte a szobor könnyeit, és azt sósnak találta, de láthatták a hívők a szobor jobb kezének vérzését is, valamint érezhették azt a kellemes illatot, melyet a szobor izzadásának tudtak be.


A világon éljünk, járjunk bárhol, a hívők mindenhol megtalálják ezeket a szakrális helyeket, ahol talán a legerősebben érezhető a Teremtő közelsége, melyet a jelenésekkel kapott üzenetek is csak tovább erősítenek.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL