SZÓRAKOZÁS

Egyél-igyál, fesztiválozz!

Szerző:
Szabó Anna
Be kell látnunk, végérvényesen itt van a fesztivál-szezon. Miközben egymást érik a zenés rendezvények, a hasukat szeretőkről sem feledkeztek meg. Íme a bizonyítékok!


Nehéz dolgunk volt, hiszen a gasztronómiai fesztiválok a zeneiekhez hasonlóan hihetetlenül sokrétűek. Igyekeztünk ehhez tartani magunkat mi is: így kerülhetett egy csapatba sokak kedvenc gyümölcse, az eper, a férfiasnak tartott sörrel és csülökkel.

Time for Wine
Időpont:
május 31-június 03.
Helyszín: Budapest, Akvárium Klub

Csütörtökdélután megnyílik a belváros borbárja és ezzel együtt a Time forWineborfesztivál. A négynapos rendezvényen közel egy tucat borvidék 23 kiállítója mellett 10 fellépő ad koncertet az Akvárium Klub fölötti parkban.

A négynapos fesztiválon délutánonként neves borászok mutatják be pincészetüket egy szakmai beszélgetés keretében. Csütörtökön és pénteken 19.00 órától, hétvégén pedig 17.00 órától kezdődik a program, amelyen Eszterbauer János, Csutorás Ferenc, Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus, Molnár Péter és Figula Mihály borászok vesznek részt.
Az ingyenes rendezvényen a kóstolók mellé hangulatos akusztikus zenéről is gondoskodnak a szervezők.

III. Belga Söfesztivál
Időpont:
2012. június 01-03.
Helyszín: Vajdahunyad vára

Péntek délutántól vasárnap estig több mint 30 féle gyümölcsös sörkülönlegességet kóstolhatnak meg. A belépők árát –, mely 2500 vagy 3500 Ft – a látogatók lefogyaszthatják, akár 5 alkalommal 1-1 pohár belga sört, és hozzá illő sörkorcsolyát is elfogyaszthatnak. Ha nem szereted a sört, márpedig a legtöbb nő így van ezzel, akkor is érdemes kilátogatnod. Sokan nem is gondolnák, milyen széles ízpalettából válogathatna…

14. Eperfesztivál
Időpont:
június 08-10.
Helyszín: Tahitótfalu

A hagyományos eperfesztivált tizennegyedik alkalommal rendezik meg Tahitótfaluban. A rendezvény érdekessége a Nemzeti Vágta előfutama, melyet a helyi lovas sport egyletnek köszönhetnek az idelátogatók. Azonban mára már szinte természetes, hogy a gasztrofesztiválok sem maradhatnak zene és tánc nélkül, így lesz ez itt is péntektől vasárnapig olyan előadók lépnek fel mint a Holligans vagy Marót Viki és a Nova Kultur zenekar.



III. Rétes és Lakodalmas Napok
Időpont:
június 22-24.
Helyszín: Révfülöp

Igazi falusi rétes nyújtással kezdődik az esemény, miközben vidám, fülbemászó mulatós dallamok szállnak a szélben. Szombaton kezdődik az igazi lakodalmas menet, és a régi hagyományokkal tarkított dínom-dánom. Leginkább olyan városi családosoknak ajánljuk ezt a rendezvényt, ahol nemhogy a gyerekek, de még a szülők sem voltak még falusi lagziban. Higgyétek el, megéri!

II. Pezsgő Világ Fesztivál
Időpont:
június 14.
Helyszín: Búsuló Juhász Étterem, Gellért-hegy

Idén június 14-én kerül megrendezésre a II. Pezsgő Világ - Pezsgő És Champagne Kóstoló Fesztivál, ahol a múlt évhez hasonlóan több mint 60 féle champagne-t, hazai pezsgőt, prossecot, cava-t és crémantot kóstolhatnak majd a látogatók egyszerre a Gellért-hegyen található Búsuló Juhász Étteremben és Teraszain. A rendezvényen szinte az összes hazánkban beszerezhető pezsgő képviselője személyesen áll majd azon érdeklődők rendelkezésére, akik mélyebb ismereteket szeretnének ezekről az italokról szerezni.

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
Időpont:
június 07-10.
Helyszín: Békéscsaba

Igazi főzőshowra számíthatnak azok, akik vasárnap délben kilátogatnak a Benke Laci bácsi vs. Norbi főzőpárbajra, ahol kiderülhet, hogy a fesztivál látogatói a hagyományos magyar konyhát vagy a világon egyedülálló update módszert részesítik előnyben! A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják, a magyar zenei élet nagyágyúi lépnek a színpadra, úgy mint a Pál Utcai Fiúk, 30Y, Kiscsillag, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Zagar, Edda, Apollo 23, Király L. Norbi, Hooligans, Neoton Família, Tankcsapda, Édeskeserű, Dirty Slippers és a népszerű muical házaspár: Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán.


Gourmet Fesztivál
Időpont:
június 07-10.
Helyszín: Millenáris Park

Idén is Magyarország legjobb éttermeivel, valamint borászataival, a legfinomabb pálinkákkal, sajtokkal, szalámikkal, sonkákkal, mézekkel és egyéb javakkal az ország minden részéből várjuk az érdeklődőket a Millenáris Parkban 2012. június 7. és 10. között. A megújult Gourmet Fesztiválon nem csak az ízek, fűszerek, illatok kényeztetik majd az ínyenceket, de minden este zenei program is gazdagítja majd az élményt, kora délután gyermekprogramokkal készülünk a kisebbeknek, és népszerű szakmai bemutatók, előadások is zajlanak majd, így az egész család számára izgalmas lehet ez a gasztronómiai kiruccanás.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL