KÖZÉRZET

Füstté vált betegségek

Szerző:
Szabó Anna
A fülgyertyázás ősi gyógymód, több száz éves múltra tekint vissza, mégis idegenkedhetsz tőle. Érthető, hiszen kissé bizarr látvány a fülkagylóba állított apró, lángoló fáklya. De bizonyítottan hatásos.


Maga a gyertya általában 15cm, de ez típustól függően változhat. A kezelés kétszer tíz percig tart. Az égő gyertyát szépen beleállítják a fülbe és megvárják, míg teljesen leég.

Bizonyított tény, hogy az ősi kínai kultúrákban már sikerrel alkalmazták, s velük párhuzamosan – egymástól természetesen nem tudva – az amerikai hopi indiánok is gyakorolták a módszert, mely szinte mindenütt ismert volt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a falusi nagymamák sokszor egy-egy összetekert és meggyújtott papír segítségével kezelték a fül gyulladásait. Sokak szerint a régmúlt idők orvoslásában nagy szerepet játszott a tűz, amely kiváló gyógymód – az aura esetében is.

A speciális, rendkívül tiszta parafinnal, vagy méhviasszal átitatott vászongyertya pereme körülbelül, 800-1000 fokon ég, ugyanakkor, a tölcsér aljában alig 36 fokot mérhetünk. Az így keletkező kürtő- vagy vákuumhatást a fülben található bolygóidegrendszer továbbítja a test más részeibe. A fül az emberi test térképe, a rajta található pontok segítségével bármelyik testrészre hatni lehet.

A kutatások szerint a fülgyertya önmagában alkalmazva is gyógyíthat, ám a hatás növelhető, ha a kezelés előtt megmasszírozzák a kezelendő területet. Leegyszerűsítve: alaposan meg kell gyűrögetni a fülkagylót, s az így keletkezett hő már eleve jótékony élettani hatású.

 

Kiegészítve néhány tanáccsal

Ez a gyógymód bizonyítottan sikeres akut és krónikus nátha, rágóízületi panaszok, enyhébb szédülések, migrén, stresszhatások okozta problémák esetén. Komolyabb betegségeknél – például mandulagyulladás – a hagyományos gyógymódok kiegészítésként használható.

Mielőtt azonban kipróbálnád ezt a kezelést, mindenképpen kérj, általános orvosi felmérést. Ugyanis kiegészítő gyógymódként akkor lesz igazán alkalmas, ha egyáltalán világos képet kapsz arról, mi a problémád. Tehát fordulj előtte házi orvosodhoz vagy menj el fül-orr-gégészhez. A kezelések előtt alaposan átnézik a beteg kórtörténetét, adott esetben a kórházi zárójelentést. Hasonlóképpen alkalmazzák a fülgyertya továbbfejlesztett változatát a testgyertyát, amely teljes egészében magyar újítás.

Anyagában gyakorlatilag ugyanolyan mint elődje, ám valamivel robosztusabb ennek megfelelően tovább ég, több meleget termel, és nagyobb a vákuumhatása. Kiegészítő kezelésként javallott hasüregi betegségek – fekélyek, bélrenyheség, miómák, menstruációs zavarok – fájó testrészek – gerinc, ízületi problémák – kezelésére.

Jóllehet a gyertyás kezelés nem bonyolult feladat, mégis jobb óvatosnak lenni. Nem mindegy ugyanis mikor, melyik betegséget akarod kúrálni. Bizonyos esetekben a testben felgyülemlett, betegséget okozó energia kivétele a fő cél máskor előfordulhat, hogy ennek az ellenkezője, vagyis energiabevitel szükséges a gyógyuláshoz.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL