EZOTÉRIA

Szerelem a tenyeredben

Szerző:
Szabó Anna
Érdekel a tenyérjóslás? Akkor most elsajátíthatsz néhány alapelvet, amelyeket igazán könnyű megtanulni. Különös figyelmet fordítottunk a szerelemre és a kapcsolatokra.

Melyik kezet nézd?

Általában ez az első kérdés, és a válasz: mind a kettőt, - vagy – attól függ.
A tenyérjósok megkülönböztetik az „aktív” és a „passzív” kezet. A jobbkezes ember „aktív” keze a jobb, így a „passzív” keze a bal. A balkezeseknél fordítva.

A “passzív” kézből az örökölt tulajdonságokat és a lehetőségeket olvassuk ki.

Az „aktív” kézben keresd ezen öröklött tulajdonságok változásait.

Általános szabályként: ha a két kézen a vonalak és jelek nagyon különbözőek, az azt jelenti, hogy az illető bizony keményen dolgozott azért, hogy önmagát kialakítsa.


A kéz mérete

A kéz méretét az egész test méretével összefüggésben értékeld.
Általában, a nagy kéz olyan embert jelöl, aki több időt gondolkozással, mint cselekvéssel. A viszonylag kicsi kezű emberről azt tartják, aktívabb, kevesebb időt tölt gondolkodással, mint cselekvéssel.


A kéz formája

Négy alapforma létezik, és ezek a négy elemhez, a levegőhöz, földhöz, tűzhöz és vízhez kötődnek.


Ha a tenyér vízszintes és függőleges irányban is körülbelül egyforma nagy, az a négyzetes tenyér. Hosszú a tenyér, ha a függőleges mérete nagyobb a vízszintesnél. Az ujjak akkor hosszúak, ha a középső ujj hossza egyenlő, vagy nagyobb a tenyér hosszának háromnegyedénél. Az ujjak akkor rövidek, ha a középső ujj ennél rövidebb.

Levegő – jellemzője a négyzetes tenyér, hosszú ujjak, vékony, tiszta vonalak. Egy gondolkodó és társasági ember keze ilyen. Gyakran nyughatatlan, állandóan változtatni akar, szellemi kihívást keres. Szeretőként is szellemi kapcsolatot keres leginkább, az fontos neki.

Föld – Négyzetes tenyér, rövid ujjak, erős és vastag bőr, mély, tiszta vonalak. Ezek a praktikus, jó értelemben “földhöz ragadt” ember tenyerének jellemzői. Gyakran van erős kapcsolatuk a természettel, imádnak a szabadban lenni. Szeretőként egyenesek és megbízhatóak.

Tűz – A tenyerük hosszú, az ujjaik rövidek, rengeteg vonal van benne, a bőrük meleg. Ilyen a sokat kockáztató és tevékeny emberek keze. Szeretőként pozitívak és bizakodóak, szeretik átvenni az irányítást.

Víz – Hosszú tenyér, hosszú ujjak, rengeteg vonal, amik néha nem is tiszták, puha, néha nedves bőr. Az ilyen kezek kreatív, érzelmes embert jelölnek. Szeretőként érzékenyek, sebezhetők, egy kicsit naivak, imádnak gondoskodni, és gondoskodásra vágynak.


A hüvelykujj

Mennyire hajlítható a hüvelykujj?
A hüvelykujj hajlíthatósága jelzi azt, mennyire alkalmazkodó képes a tulajdonosa. Minél hajlíthatóbb, annál könnyebb magával az emberrel.

Van-e a hüvelykujjnak “dereka”? Ha a hüvelykujj elkeskenyedik az ujj tövénél, azt tartják, az az ember tapintatos és hajlandó diplomáciát alkalmazni a kapcsolataiban. 

A hüvelykujj hossza: jelzi az ember hűségességét. Minél hosszabb a hüvelykujj, tulajdonosa annál erősebb egyéniség és hűséges magához és másokhoz is.


Vonalak a tenyéren

A tenyéren a fővonalak, a másodlagos vonalak és a kisebb vonalak találhatók.
Egy olyan tenyér, amin a fő vonalak mellett rengeteg finom vonal van, komplex, érzékeny személyiséget jelöl, aki különösen érzékeny a külső befolyásokra és aggodalmakra. Általában, minél kevesebb a vonal, annál egyenesebb a tenyér tulajdonosa. Ezek az emberek életüket egyszerűen élik.


A fő vonalak

Általában három egyből meglátható vonal van a tenyéren, ezek a fő vonalak.

A tenyéren jobbra, a fölső vízszintes vonal, a külső élen kezdődve, a szívvonal. Ez a vonal jelöli a kapcsolatokat, ragaszkodást, aki a “szerelem” miatt olvas tenyeret, annak fontos. Minél magasabban van a vonal, annál szenvedélyesebb, néha féltékeny az ember. A szívvonal, ami keresztülvág a tenyéren, olyan embert jelöl, aki érzelmeit kordában tartja. A fölfelé görbülő szívvonal, ami a Jupiter –ujj (a mutatóujj) irányába halad, melegszívű, ésszerű, kedves embert jelöl. Keresztek és/vagy törések a szívvonalban szomorúságot és fájdalmat jelölnek a szerelemben.

A középső vízszintes vonal a fejvonal. Ez mutatja, mifajta intelligenciával rendelkezik az ember. Ha van rés a fejvonal és az életvonal indulási pontja között, az az óvatosság mértékét mutatja, amivel az illető rendelkezik. Ha ez a két vonal egy pontból indul, az az ember nagyon óvatos, gyakran félős természetű. És minél távolabbról indul a két vonal, a tulajdonosuk annál magabiztosabb, annál kockázatképesebb.

Az a görbe vonal, ami legtöbbször a tenyér alapjától emelkedik a hüvelykujj és az első ujj közé, az az életvonal. Kapcsolatok viszonylatában egy széles életvonal, ami rengeteg helyet hagy a vénuszdombnak, a szerelemben adakozó természetű embert jelöl. Minél közelebb van az életvonal a hüvelyujjhoz, annál kevésbé bánik nagyvonalúan az ember az energiáival és az idejével.

Van egy érdekes másodlagos vonal, a kapcsolódás vonala. Hívják ezt néha házassági vonalnak is. Ez, vagy ezek a szívvonal fölött jelennek meg, a kiindulási pontja közelében, Könnyű, finom vízszintes vonalak jelölik a nem mély kapcsolatokat. Egy hosszú, tiszta vonal a hosszú és boldog házasságot vagy kapcsolatot. Ha nem csak egy hosszú és mély vonal van, az alsó egy régebbi kapcsolatot jelöl.


A dombok

Van egy pár domb is a tenyéren, és ezek a különböző bolygókhoz kötődnek.

A vénuszdomb a legfontosabb azoknak, akik a “szerelemet” nézik a tenyérben. A hüvelyujj mellett található, a görbe életvonalon belül. A húsossága az érzéki szerelmet jelöli. Egy húsos és izmos vénuszdomb erős szexualitást jelent, a puha domb alacsony szintűt.

Erős vízszintes vonalak a vénuszdombon: mennyire van ereje mások fölött a szerelemben.

Sok finom vonal, különböző irányokba futva (néha mintha kockaháló volna): komplex a szerelemben. Egy változékony karakter néha haragot kelthet a szerelmes emberben. Általánosságban, a sok kis vonal itt olyan embert jelöl, akit a külső hatások nagyon befolyásolnak. Könnyen becsapható.

Egy háromszög a vénuszdombon: olyan embert jelöl, akinek bizony lehetnek házasságon kívüli kapcsolatai, egy félhold pedig olyat, akinek nagy a csábítóereje.


Jósold meg, miről árulkodik a szívvonalad! »


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL