KÖZÉRZET

Legjobb barátnőd, a drágakő

Szerző:
Szabó Anna
Mi nők imádjuk a drágaköveket, amik nem csak szépségükkel, de gyógyhatásukkal is képesek levenni minket a lábunkról. A drágakő-terápiának is egyre több rajongója akad, következő cikkünkből azt is megtudhatod, miért.

 

Az emberi test olyan, akár egy bonyolult műszer: energiák áramlása működteti és tartja egyensúlyban. Ha ez az áramlás valahol elakad, a szervezet megbetegszik. A drágaköveket évezredek óta használják a harmónia visszaállítására és az öngyógyító folyamatok beindítására.

 

Bizonyított apróságok

Mára tudományosan is beigazolódott: minden egyes drágakő saját elektromágneses rezgéssel rendelkezik. Ha ezeket a betegséget jelképező csakrákra, azaz energiaközpontokra helyezik, segítenek az ott elakadt energia áramlás újraindításában.
Például, ha az ametisztet a homlokod közepére – az ún. harmadik szem pontjára – teszed, lecsillapítod az elmédet, megszabadulsz az aggodalmaktól és erősödnek a megérzéseid.

 

Hathatós támogatás

A marokkővel való gyógyítás az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer. A tenyéren ugyanis reflexzónák találhatók, amelyek a test minden részével összeköttetésben állnak. Így a szervezet bármely pontjára eljuttatható a gyógyító erő. A szépen csiszolt kő akár a zsebben is elfér. Ha naponta többször megsimogatod, jótékony hatását a relexzónákon keresztül fejti ki. Kitűnő eredményt érhető el az ásvánnyal végzett masszázs révén. Ilyenkor finoman, jobbról haladva körözz a csiszolt vagy lekerekített kristállyal.

Különleges gyógyhatású italt is készíthetsz a kövek segítségével. Helyezd a számodra megfelelőt üvegkancsóba, és önts rá szénsavmentes vagy enyhén szénsavas ásványvizet. Hagy állni egy éjszakán át, reggel vegyed ki a drágakövet, és éhgyomorra idd meg a folyadékot.

 

A hírességek kedvence

Az egyéniségednek megfelelő drágakövet ékszerként viselheted, hiszen átveszi az aura rezgését, így szerencsét hoz. A kristályokat ásványboltban és ezoterikus vásárokon is beszerezheted. Ha nem gyógyításra használod, mindig az a követ vedd meg, amelyik megtetszik neked. Ezért mondják: a drágakő „választja ki a gazdáját”.

A hollywoodi sztárok is előszeretettel alkalmazzák ezeket. Uma Thurman kedvence például egy vörös színű karneol nyaklánc, amit főként általános erősítésre használ. A köldök alatt lévő, úgynevezett szexcsakrára helyezve a karneol megkönnyíti a vér áramlását, ezért egyrészt hatásos menstruációs görcsök ellen, de képes a vágy felébresztésére is. Halle Berry viszont egy leopárdmintás jáspiskövet visel szívesen, amely elősegíti lelki egyensúlyának megőrzését.

 

Veszélyes ékszerek

Mint mindennek, így a kristályoknak is megvan a rizikója. Tárolhatnak ugyanis olyan betegségeket, amikről fogalma sincs viselőjének. Éppen ezért kell vigyázni a családi ékszerekkel, mert lehetséges, hogy annyira azonosult előző tulajdonosával, hogy a megbetegítő rezgést már nem lehet eltávolítani belőle. Így lehetséges, ha valaki egy rokon panaszát örökölte, valójában az ajándékba kapott nyaklánc, gyűrű vagy fülbevaló a „hordozó”.

A migrénre hajlamosak kerüljék az arany, gyémánt vagy briliáns ékszer viselését, vagy ha a fejgörcs közeleg, vegyék le, mert ezek a napfény erejével azonosíthatók, emiatt fokozzák a fájdalom intenzitását. Persze jó tudni azt is, hogy a fejfájással küzdőknek inkább az ametiszt és az ezüst ajánlott.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL