SZÉPSÉG

Villámgyors szépítkezés

Szerző:
Szabó Anna
Egész nap robotoltál, de estére programod van? Percek alatt felfrissítheted magad előtt, és üdén, ápoltan indulhatsz a várva várt randira. Tippjeinkből azt is megtudhatod, miként!

 

A fáradtság első áruló jele a duzzadt szemhéj. Ilyekor tegyél jéghideg borogatást a duzzanatra. Már kapható gélmaszk, amit csak a mélyhűtőben kell tárolnod, és bármikor bevetheted! Azonban, ha egésznap a monitort bámulod, vagy sokat tévézel, ne csodálkozz, ha estére vörös a szemed. A legjobb orvosság a fekete tea. A teafiltert tartsd hideg víz alá, míg át nem nedvesedik, majd helyezd a csukott szemhéjakra. De segíthet az alkoholmentes arcvízzel átitatott vattacsomó is.

Ha estére neked is feldagadnak a lábaid, arra az egyetlen megoldás, ha lehűtöd. Amikor szorít az idő, jó, ha kéznél van egy hűsítő gyógynövénykivonatokat tartalmazó lábspray vagy –krém. Ha otthon több időd van, a nejlonharisnyát áztasd be hideg víz és sósborszesz keverékébe, majd húzd fel, és 10 percig felpolcolt lábakkal pihenj egyet a kanapén. 

 

Színesen ragyogva

Ajkaid kifestését ne hagyd az utolsó pillanatra. Először türelmesen rajzold körbe a szád ívét, és csak utána használd a rúzst. Varázslatos hatást érhetsz el terrakotta vagy bronz árnyalatú porpúderrel, ha nem érsz rá alapjaitól új sminket felvinni. Mielőtt a finom szemcsés port könnyedén felviszed nagy szőrecsettel, ütögesd le róla a nagyobb darabokat, no és persze a felesleget. A púder, amellett, hogy üdévé tesz, megszünteti a zsíros csillogást.

Ezúton is köszönettel tartozunk a gyorsan száradó körömlakkok feltalálóinak. Valóban óriási találmány azoknak, akik az állandó rohanásban sem szeretnék elhanyagolni a körömlakkfestést. Így akár az utolsó pillanatban, indulás előtt is kijavíthatod festett körmeidet.

 

Sokan annyira sietünk, hogy az egész arcot nem tudjuk kifesteni. Ha te is így vagy ezzel, azt tanácsoljuk, egy-egy szép részletet emelj ki az arcodon. A szemedet gyorsan kifestheted krémes állagú szemfestékkel, és szempillaspirállal.

 

Frissítő tippek, ha több időd van

Ugye abban megegyezhetünk, hogy a leginkább a fáradtság csúfítja el az arcunkat. Valahogy ilyenkor még a szemünk se úgy csillog… Már kaphatók a drogériákban pár perc alatt felszívódó frissítő pakolások, melyekkel szinte pillanatok alatt rózsás színű és selymesen puha bőröd lesz – legalábbis a randi idején biztosan.

Az ampullás koncentrátumok fejtik ki leggyorsabban a hatásukat. Masszírozd be a megtisztított bőrbe a kívánt hatóanyagokat, és vidd fel a szokásos sminket.
A jégkockás masszázs is élénkíti a vérkeringést, és a kipirult arc teljesen kipihentnek tűnik. A jégkocka segítségével, körkörös mozdulatokkal hűtheted le a bőröd.
Nyugodtan ásítozz, ha magad vagy, mert ilyenkor frissítő, oxigéndús levegő áramlik az agyadba. Az illóolajok is befolyásolhatják hangulatodat: a halántékodra, a homlokodra vagy a tarkódra dörzsölt egy-egy csöpp rozmaring-, menta- vagy eukaliptuszolaj egyidejűleg élénkít és nyugtat.

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL