SZÓRAKOZÁS

Májusi program aranyat ér!

Szerző:
Szabó Anna
Ugyan a május elsejei programkavalkádnak már vége, de attól nem kell senkinek sem félnie, hogy ebben a hónapban unatkozni fog. Rengeteg program közül válogathatsz, most a mi kedvenceinket gyűjtöttük egy csokorba!


Nemcsak a májusi eső, hanem a programok is aranyat érnek. Hisz néhány kivételtől eltekintve, szinte mindig garantált a jó idő, és ezzel együtt a jókedv is.



Gizella Napok Művészeti Fesztivál
Időpont:
május 04-06.
Helyszín: Veszprém (városszerte)

Gizella királynéra emlékezve tartják meg minden évben Veszprémben a tavaszi összművészeti fesztivált, melynek keretében a képzőművészeti kiállításokon túl, nemzetiségi bemutatók, valamint komoly- és könnyűzenei koncertek egyaránt lesznek. De ha csak egy kalandos kirándulásra vágyunk, akkor is érdemes Veszprémbe látogatni májusban – sokak szerint az év legszebb hónapjában.

Balatoni Borok Fesztiválja
Időpont:
május 04-06.
Helyszín: Budapest, Erzsébet tér

A Balaton Borrégió 30 borászának több mint 150 féle bora, népzene, világzene, jazz és több ezer kellemesen szórakozó ember - ez jellemezte a 2011-ben Budapesten harmadik alkalommal megrendezett Balatoni Borok Fesztiválját.
A belvárosban, az Erzsébet téri szökőkút köré épített fesztivál méltó, mondhatni exkluzív környezetet biztosított a rendezvényhez, melyre a szervezők néhány újdonsággal is készültek. Timár Csaba, aki a fesztivált 2009-ben életre hívta, és Bende Richárd, a Balatoni Borkultúráért Alapítvány alapítója, valamint a fesztivál lebonyolításában közreműködő munkatársaik – köztük a Corvinus Egyetem 15 borász hallgatója – munkájának köszönhetően valóban színvonalas és a balatoni borokat méltóképpen bemutató rendezvény résztvevői lehettünk.

 

Budapesti Pálinka Fesztivál
Időpont:
május 10-13.
Helyszín: Budai Vár

A már hagyományosnak mondható Pálinkafesztivált idén hetedik éve rendezik meg a Budai Várban. Az idei év a barack jegyében telik majd, így nemcsak a gyümölcsből készült párlatokat, hanem valódi gasztronómiai ínyencségeket is megkóstolhatsz a Vár árnyékot adó falai között. A nyelvbimbók alkoholos izgatása mellett a fülnek is akad inger bőven a mindennapos zenei előadások formájában. Fellép majd többek között Fábián Juli, a Balkán Fanatik Akusztik, Kowalsky meg a Vega, de a gyerekes családok is találnak majd zenei élményt többek között az Alma együttes tolmácsolásában.

I. Pécsi Fűszer Ünnep és Hungarikumok Találkozója
Időpont:
május 09-13.
Helyszín: Pécs

Ahogy a Pécsi Programok oldal méltán büszkén adta hírül: Pécsett pezseg, lüktet, él a kultúra, elindult a Zsolnay Negyed és csúcsra jár a Kodály Központ, a pécsi alkotók és alkotóközösségek őrzik és szítják a tüzet, amitől a pécsi kultúra kicsit mindig „másmilyen”, kicsit elevenebb, „életíze és zamata”, illata van. A fűszer-ültetéstől a piacon át a közösségi kertészkedésig minden lesz itt, ami a fűszerekhez kapcsolódik. Persze a fűszerek mellett a hungarikumok is elmaradhatatlan része már a szabadtéri rendezvényeknek, így itt is megjelennek. A zenei aláfestést többek között a Buligánok, Zséda, a Magashegyi Underground és még sokan mások… szolgáltatják.

 

Hűvös Pincék – Forró Kemencék
Időpont:
május 12.
Helyszín: Nagybörzsöny

Ha kíváncsi vagy a régi falusi élet rejtelmeire, vagy egyszerűen csak rajongsz a helyi ételekért, akkor itt a helyed! Hogy ne unatkozz két látni- és ennivaló között a rendezők gondoskodtak a színes kulturális műsorokról is. Megkóstolhatsz sokféle húskészítményt, kinyitnak majd a pincék, a színpadon pedig egymást váltják a népzenét játszó muzsikusok…

Pünkösdi Vígasságok
Időpont:
május 25-28.
Helyszín: Hévíz

Igazi zenés ünnep veszi kezdetét május 27-én Hévízen. A péntektől hétfőig tartó rendezvényen minden nap neves előadók szórakoztatják az idelátogatókat. A koradélutántól estig tartó koncertsorozatokban minden korosztály talál majd ízlésének megfelelőt. Lesz Cserháti Zsuzsa emlékkoncert – többek között Keresztes Ildikóval, Tóth Verával, Majsai Gáborral… –, Wolf Kati koncert, Valahol Európában premier…

 

Európa-nap a Millenárison
Időpont:
május 05.
Helyszín: Budapest, Millenáris

Az 1985 óta Európa-szerte megtartott ünnepet idén hazánkban a Millenárison is nagyszabású családi fesztivállal tartják meg. Számtalan gyerekprogram, stand-up show, valamint hihetetlenül sok és színes koncertek lesznek.

 

Kortárs Művészeti Fesztivál
Időpont:
május 19-29.
Helyszín: Székesfehérvár

A fesztivál egyszerre kínál bemutatkozási lehetőséget a városban élő alkotók számára, valamint vendég művészekkel inspirálják a különböző művészeti ágakat. Kiállítások, kisfesztiválok, zenei programok, irodalmi estek és filmvetítések színesítik a művészetek jegyében pörgő tíz napot a városban.

 

Grillétel- és Sörfesztivál
Időpont:
május 25-27.
Helyszín: Hajdúszoboszló

Szabadtűzön készült ételek és ízletes sörök – kell ennél több egy férfiembernek? Ha el akarsz bűvölni egy pasit, akkor csald el a hónap utolsó hétvégéjén Hajdúszoboszlóra. A grillezés hangulatát a sörök mellett a szabadtéri színpadon fellépők emelik, ugyanis a Grillétel- és Sörfesztivál egy időben rendezik meg Hajdúszoboszlón a Pünkösdi sokadalom elnevezésű néptáncfesztivált.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL