KÖZÉRZET

9 ciki kérdés a masszázsról

Szerző:
Szabó Anna
Kell jattot adni? Meztelen ott az ember? Lehet szólni, ha úgy érzed, nem elég erős? És mi van ha szégyenlős vagy? Itt a válasz 9 olyan kérdésre, amit mindig is szerettél volna tudni, de ciki volt megkérdezni.

1. Kell jattot adni a masszőrnek?

Ha gyógyfürdőben, vagy szállodában masszíroztatsz, a többi szolgáltatáshoz hasonlóan ott is 15-20% a borravaló, persze, csak ha elégedett voltál vele. Ha orvosi körülmények között veszed igénybe a masszázst, persze más a dolog. Akkor kezeld úgy a dolgot, mint az orvosi ellátást. Ha nem a te eseted a jattolás, elégedettségedet úgy is kifejezheted, hogy barátaidnak, ismerőseidnek ajánlod a szolgáltatást.


2. Le kéne vennem az alsóneműmet, ha masszíroznak?

A legtöbb ember jobb szereti, ha rajta maradhat a bugyi, mások jobban érzik magukat pucéron. Ez csak tőled függ. Ha a problémád, ami miatt masszíroznak, a hátad aljával, csípőddel van, a szorosan illeszkedő fehérnemű útban lehet a masszőrnek. Ilyenkor a számodra elviselhető legkisebb fehérneműt vegyél fel!
 

3. Mi történik, ha elcsöppen a nyálam masszázs közben?

A legtöbb ember békésen szunyókál masszázs közben, és amikor fölébred, veszi csak észre, hogy elcsöppent a nyála. Ez teljesen hétköznapi dolog, annyira, hogy a legtöbb helyen papírtörlőt tesznek az arcod alá. Ha nem tennének, kérj!

4. Ott van már a masszőr, miközben vetkőzöm?

Hát, erre nehéz válaszolni. De a legtöbb helyen a masszőr nincs jelen, míg vetkőzöl, és le nem fekszel a masszázs-ágyra, arccal lefelé.

 
5. Beszélgessek a masszőrrel?

Vannak befoghatatlan szájú emberek, de neked egyáltalán nem kötelező! Nem koktélparti ez (ha nem akarod). Csak csukd be nyugodtan a szemed és lazíts.
A mélyszöveti és sportmasszázs az egy kicsit más, ott néha szükség van a visszajelzésre. Ott a masszőrnek tudnia kell, nem okoz-e fájdalmat, vagy akár csak kellemetlen érzést.

De egész biztosan szólj, ha:
- Túl meleg vagy hideg van a helyiségben
- Fájdalmat érzel
- Kérdésed van a masszázzsal kapcsolatban
- Elfelejtettél valamit az orvosnak megmondani


6. Honnan tudom, hogy törvényes, és „igazi” masszázst kapok?

Az ember azt gondolná, hogy az erotikus masszázsszalonokról már messziről látszik, mit is csinálnak ott, de ez mégsem így van. Ezért, ha új helyet akarsz kipróbálni (és nem a barátnőd ajánlotta) telefonálj oda előbb. És kérdezz!

- Van önöknél gyógymasszázs?
- Milyen végzettsége van a masszőrnek?
- Kell-e orvosi ajánlás?
A hivatalos végzettséggel rendelkező masszőr hozzá sem fog érni a mellbimbódhoz vagy nemi szerveidhez a masszázs során.


7. Úgy érzem, nem elég erősen masszíroznak, de nem akarom a masszőr technikáját kifogásolni. Mit csináljak?

Beszélj vele nyíltan. De ne felejtsd, az csak egy mítosz, hogy a masszázs csak akkor használ, ha fáj. Hiszen annyiféle masszázs-típust ismerünk már, és közülük sokban semmi szerepe nincs a nagy nyomásnak vagy fájdalomnak. Sőt, a túl nagy fájdalom hatására az izmok begörcsölhetnek.
Általános jó tanács: egy tízes skálán a fájdalom sose legyen nagyobb hetes erősségűnél.


8. Szégyellem egy bizonyos testrészemet, és nem akarom, hogy a masszőr lássa. Mit tehetek?

Az emberek a legkülönbözőbb okok miatt szégyenlősek. A leggyakoribbak a következők:

-Túlsúlyos vagyok
- Nagyon szőrős a testem
- Pattanásos a hátam
- Rondák a lábfejeim
- Hegek vannak a testemen

De ezek miatt még nem kell kerülnöd az orvost, vagy a masszőrt.
Ha valamelyik testtájadat szégyelled, meg is kérheted a masszőrt, hogy azt hagyja ki. Vagy válassz olyan fajta masszázst, a siacut, vagy a thai masszázst, amit ruhán keresztül is lehet.


9. Jobb szeretném, ha női masszőr kezelne. Kérhetek ilyet?

A nők egy része jobban kedveli, ha a masszőr is nő, azt mondják, kényelmesebben érzik így magukat. Sajnos, a masszőr férfiak, amikor a szakmájukat választják, nem készülnek fel arra, hogy ilyen diszkrimináció érheti őket. De fontos lenne, ha mi is változtatni tudnánk az előítéleteinken.

Pár segítség ehhez:

- Kérd, hogy találkozhass a masszőrrel, mielőtt még megrendelnéd a kezelést. Ha megismered és szimpatikus, már lehet, hogy nem is „baj”, hogy férfi.
- Kezdjétek „ruhás” masszázzsal, hogy megszokd.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL