LELKIPATIKA

A "Miért?" varázslatos ereje

Szerző:
Szabó Anna
Óriási segítségünkre lehet az életünkben ez a kis kérdőszócska: "Miért?"!Ha életünk különböző területeire és okaira tesszük fel, és a lehető legőszintébben válaszoljuk meg, akkor bámulatos változásokat, csodálatos átalakulásokat hoz majd mindennapjainkba! Egyre tudatosabbak, egyre motiváltabbak, és egyre inkább boldogabbak leszünk.

 

A harmónikus, sikeres és beteljesedett élet ragyogó kapujában találjuk magunkat hamarosan! Nézzünk most négy irányt, amivel kapcsolatban, ha feltesszük magunknak a kérdést, varázslatos folyamatok indulnak majd be az életünkben!


Miért?


Miért szeretnénk egyáltalán boldogok lenni? Miért szeretnénk kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek, okosabbak, bölcsebbek és harmónikusabbak lenni? Sok válasz lehet erre a kérdésre. A személyes vágyainktól elkezdve, az emberiség kollektív fejlődésén keresztül, a karmánk, a természetes állapotunk, a család és a társadalom hasznos tagjából fakadó érzéseken át sok minden lehet. Minél mélyebben nézzünk önmagunkba, és keressük a valódi mozgatórugóinkat, annál szebb és nemesebb dolgokkal találkozhatunk. A válaszkeresés közben azonban felmerülhet egy újabb kérdés is.


Miért ne?


Valóban! Miért is ne tapasztalhatnánk meg azt, hogy a belső béke, a harmónia, a bölcsesség és a boldogság elérhető? Miért is ne? Sok mindent táplál belénk a külvilág, kétségek gyötörhetnek, nehézségekkel találkozhatunk, de mindezek ellenére miért is ne?! Miért is ne kezdhetnénk el egy új sportot? Miért is ne élhetnénk egészségesebb életmódot? Miért is ne képezzük magunkat? Miért is ne hagyjuk abba a tanulást, amikor kijövünk az iskolából, hiszen annyi érdekes, hasznos és káprázatos dolgot fedezhetünk fel még a világból! Miért is ne? Miért is ne olvassunk könyveket? Miért is ne tanuljunk nyelveket? Miért is ne becsüljük a testünket és lelkünket egészséges ételekkel, mozgással, meditációval? Miért is ne keresnénk példaképeket magunknak? Szenteket, gurukat, vagy akár szakmai kiválóságokat? Miért is ne lehetnénk akár mi magunk kiválóak egy-egy területen? És itt jön a következő kérdés!


Miért ne Te?


Igen! Itt személyesen pont Te, kedves olvasó! Miért ne lehetnél pont Te az, akivel ez megtörténik? Miért ne lehetnél mondjuk a családodban, a munkahelyeden, vagy a környezetedben pont Te, aki igen is elkezd fejlődni! Miért ne pont Te? Miért más? Miért ne lehetnél pontosan Te az, aki elkezd új dolgokat kipróbálni? Aki leteszi a cigarettát, az alkoholt, és aki elkezd mozogni. Aki elkezd meditálni. Aki elkezdi képezni magát. Aki fejlődik. Aki bölcsebb lesz, és aki másokat is segít majd. Miért ne pont Te? Előtted már nagyon sokaknak sikerült! Sokan elérték a céljaikat és a vágyaikat! Akár szakmai, akár spirituális, akár karitatív, sportbeli, vagy bármilyen területen! Miért ne lehetnél Te is az, aki valóban harmóniára lel önmagában, megtalálja helyét a világban, hasznos és boldog tagja lesz a társadalomnak? Miért ne lehetnél Te is egy ilyen ember?


Miért nem most?


Ha már idáig eljutottál, akkor már csak egy kérdés van! Miért nem kezded most? Mire vársz? Elmegy melletted az élet! Miért ne lehetne pont most elindulni új utakon? Miért ne lehetne alkalmas a pillanat arra, hogy kinyiss egy új könyvet, hogy elhatározz valamit, hogy kipróbálj valamit, hogy elengedj valamit? Miért ne most? Miért holnap? Miért jövőre? Miért nem most? Vajon milyen lehet a megfelelő pillanat? A mostani miért nem jó? Célok, tervek, munkák, lazítás, egészség, sport, harmónia, spiritualitás, személyes találkozók, közösségi élet, szakmai, családi, vagy bármilyen egyéb területen lévő fejlődéshez miért nem lépsz most? Itt van a lehetőség az orrod előtt! Miért nem ragadod meg, és élsz vele? És ha picit szabadjára engeded az elmédet, a képzeletedet és a kreativitásodat, akkor fogod csak igazán észrevenni, hogy mennyi lehetőség is van előtted! Tengernyi kiváló ötlet és lehetőség, ami mind-mind csak Rád vár! Arra várakoznak, hogy felismerd őket, élj velük, és elhozzák életedbe a hőn áhított boldogságot, sikereket, egészséget, harmóniát, és minden olyan dolgot, amivel sokkal jobbá, és kiválóbbá teheted mind a saját, mind a környezeted életét! Miért nem lépsz most?


Kedves Olvasó,
ha ezeken a kérdéseken végígmentél, és sikerült is megválaszolni magadban, akkor már nincs is más hátra, mint hogy egy igazán beteljesedett, boldog és örömteli életet kívánjak a számodra! Menj, és teljesítsd be a sorsodat! Légy hasznára és örömére másoknak, önmagadnak, és akár az egész világnak!


A Kolostor Őre

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL