DIVAT

Kifutó az utcán - az idei utcai divat királyai

Szerző:
Szabó Anna
Az utcai divatban a legpompásabb, hogy te diktálod a divatot! Egy jó szett tükrözi az ízlésedet, és a divat iránti érzékedet, ezért fontos, hogy kialakítsd a megjelenésedet. Mert az öltözék nem csak egy funkció, hogy takarjon, hanem egy eszköz, hogy megmutasson!

 

Öltözz, mint a kifutón!

Egyre felkapottabb az utcai divat, és főként annak fürkészése. Egy-egy jó ötlet ellesése a fagyizó előtt ácsorogva, felfrissítheti az öltözködésünkről alkotott képet. A régi hozzáállás is változóban van, hogy amíg leszaladunk a boltba „csak felkapunk valamit”- ez már nem működik. Alaposan meg kell tervezni az outfitet, hogy minden passzoljon, de legfőképp ránk passzoljon a ruhadarab! Édes kis szoknyák, ha bájos akarsz lenni; feliratos pólók, ha vagány csaj; testhez simuló, ha nőies akarsz lenni. Az idei utcai divatot a fiatalos lazaság, a szenvedély, és legfőképp az egyszerű, de nagyszerű elve jellemzi.

Foto: New Yorker

Stílusok keveredése

Az utcai divatot nem csak a kifutók, és a divat szakma által megszabott elemek határozzák meg, hanem különböző stílusirányzatok is, amelyek mind-mind a zenéhez is szorosan fűződnek. A ma különösen trendi vintage, hippy, glamour stílusú ruhák talán a legmeghatározóbbak. Visszanyúlunk évtizedekkel korábbra, amikor elővesszük a virágmintás blúzokat, farmerrel, mustár színű mellénnyel és cipővel. Vagy időutazásban veszünk részt, ahol eklektikus, merész képzeteket láthatunk megjelenni az utcákon. Manapság nem kell megijedni különböző ruhadarabok kombinálásától, trendinek fog hatni, ha nem jött még velünk szembe az utcán.

Foto: New Yorker

Foto: Mai Divat

Foto: Kristin Fashion

Foto: La Papaya Fashion

Harmónia – a legfontosabb szabály!

Lehet bizarr a szetted, vagy éppen a legtrendibb mai viszonylatokban, egy dolgot mindenképp szem előtt kell tartanod. A magadon viselt ruhaneműk harmonizáljanak egymással, és a személyiségeddel is, hogy így egy kerek kiforrott személyiséget kaphass. Kovácsold előnyödre a hátrányaidat, és jól fogod érezni magad egy merészebb szerelésben is az utcán vonulva.

Foto: La Papaya Fashion

Foto: Magenta

Foto: Mayo Chix

Kiegészülve a kiegészítőkkel!

A szettünk feltuningolásához az utolsó lépés, hogy felvegyünk egy lepelszerű színes sálat, vagy egy bakancsra emlékeztető velúr csizmát brutálisan magas sarokkal, vagy – korábban visszataszítónak gondolt, de ma már nélkülözhetetlennek vélt színes nadrágokat - mint a mustár színű, mandarin, tüzkiz - felkapni, vagy előkerülhetnek a döbbenetes ékszerek is, amelyek tuti, hogy felkeltik majd az emberek figyelmét.

Foto: New Yorker

Foto: La Papaya Fashion

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL