FOGYÓKÚRA

Csodaszerekben bízva

Szerző:
Szabó Anna
Amíg az ember lánya jól érzi magát a bőrében, a világ is úgy jó, ahogy van. Aztán eljön a kacér nyári ruhák ideje és egy szempillantás alatt nők tucatjai válnak a gyors sikert ígérő diéták megszállottjaivá. A téli hónapokban pangásnak indult fogyókúrás fórumok felpörögnek és fellendül a táplálék kiegészítőkkel foglalkozó webáruházak, bio boltok forgalma.

 

Légy észnél!

A különféle csodaszerekre kiadott forintok csak akkor térülnek meg, ha azt veszed, ami neked a legmegfelelőbb! Azok az étrend kiegészítők, melyek azt ígérik, heti több kilót levarázsolnak rólad, csak vidd haza őket… körülbelül ennyit is érnek. Üres ígéret, nesze semmi szorítsd jól! Teák, italporok, kapszulák, tabletták vége láthatatlan a sora. A régi jól bevált termékek mellett újabbnál, újabb csábításnak kell ellenállni - vagy még sem?
A legtöbb termék dobozán a következő sorok olvashatók:

- Csökkenti az éhség érzetet, fokozza az anyagcserét, így gyorsítja a fogyást.
- Nem engedi felszívódni a bevitt táplálék egy részét, ennek köszönhetően koplalás nélkül fogyhatsz.
- Tisztán gyógynövény alapanyagú.
- És néha ezt: hatását népgyógyászati tapasztalatok bizonyítják
- És a kedvenc mondatom: mínusz 5 kilo hetente, végleges eredmény!


Tisztázd magadban: mit szeretnél!


Ezek láttán nyugalomra intenék mindenkit, ugyanis heti 5 kilo leadásával nem csak karcsúságra, de egy kellemes kis gyomorsüllyedésre is szert tehet! Első lépésként talán érdemes lenne mindenkinek tisztáznia magában mit is szeretne elérni? Akinek csak néhány kilo súly feleslege van, kezdjen egy jól megtervezett villám diétába, amit ha betart, pikk-pakk ledobja, amit tervezett. De ha valaki nagyobb terhet cipel magán, ütemezze be a heti 0,5-1 kilónyi testsúly csökkenést és rendezkedjen be hosszabb távon a diétára. A fogyókúra sokszor nem csak a testzsír csökkentéséről szól, sokkal inkább a szemléletmód megváltozatásáról és az életmód átalakításáról. Hosszútávon pedig nem valószínű, hogy bárki is ilyen mankókra akar támaszkodni, ha megőrizheti a vonalait úgy is, meg tanul karcsúnak maradni!


Csökken az éhségérzet?


A táplálék kiegészítők legsokatmondóbb, és hosszútávon is jól kihasználható előnye az éhségérzet csökkentő hatása. Életem egyik legkellemesebb csalódása egy egyszerű, hazai gyógynövényekből összeállított és bármelyik patikában beszerezhető „Elhízás elleni teakeverék” volt, amit ezen a piacon tapasztaltam. Ilyeneket magunk is előállíthatunk otthon, mindössze néhány illatos, zamatos gyógynövényt kell összekevernünk és leforráznunk. Ezekben a teákban gyakran találkozunk a kamillával, édesköménnyel, mentával. Érdemes kipróbálni őket, hiszen a zsírégetéshez extra mennyiségű folyadékbevitelre van szükség, akkor pedig legyen olyan italunk, ami nem csak jól esik, de tele van hasznos ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és a háborgó lelkünk megnyugtatására ízekkel és kellemes illatokkal. Teákkal nem nagyon lehet mellé fogni, ha ellenőrzött termelőktől származó készítményeket vásárolunk és szorgalmasan hörpölünk belőle, nagy segítség a kilók elleni harcban. Ne feledjük a legtöbb tea jól elkészítve önmagában is finom, de akinek így még nem élvezhető, ízesítésnél ne adjon felesleges finomított cukrokat hozzá, mézzel vagy stevia levélkével esetleg kevés barna cukorral, kevés citrommal ízesítse.


A sorban a második ígéret: fokozza az anyagcserét


Rossz hírem van: az anyagcserét a reggeli elfogyasztása és a mozgás fokozza, a legjobban erre már csak rásegíteni lehet. De ne higgye senki, hogy túl szkeptikus lennék, ajánlom a kedves olvasó figyelmébe a cukor nélkül elfogyasztott, koffein tartalmú kávét. Minden, ami emeli a vérnyomást, fokozza a vérkeringést, egyben felturbózza az anyagcserét is. Számtalan sok tea, tabletta és kapszula tartalmaz koffeint vagy más hatóanyagot, ami ezt elősegíti, kiválasztáskor ügyeljünk arra, ha tartósan gyógyszert szedünk, akkor is használhatjuk-e?


Nem engedi felszívódni a bevitt táplálékok egy részét, első sorban a zsírt?


Természetesen, ha fordítunk a dobozon, akkor jó tanácsként azt is feltüntetik, táplálkozzunk változatosan, kerüljük a felesleges zsírt és szénhidrátokat. Fogyasszunk sok rostban, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket. Sovány húsokat, halat és napi 2-3 liter kalóriamentes folyadékot.


Minden termék hátoldalán ott a lapul titok, amit mi is tudunk, mégis igyekszünk nem tudomást venni róla: kevesebb kalória, több mozgás. Kinek gyártják, hát ezeket a csodaszereket? Azoknak, akik reálisan állnak a kérdéshez, ugyan nagyon nehéz kivárni, amíg eltűnnek a kilók. Legtöbben hajtanánk az időt, egyet nem szeretünk: várni. Nagyon jó segítség lehet néhány tudatosan választott tea, alkalmanként, ha egész nap rohangálunk, jól jöhet egy fogyi shake és remek választás egy jól összeállított kapszulás készítmény is. De fogyást önmagában egyiktől sem várhatunk, viszont aki elfogadja, hogy heti fél kilogramm testsúlyvesztéssel, örökre búcsút mondhat a zsírpárnáknak, annak ezek a mankók tényleg csak kiegészítik a jól megválasztott diétát és a sikerhez nélkülözhetetlen sportot. Kalandra fel, sok sikert az alakformáláshoz!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL