SZÉPSÉG

Gyönyörű tekintet: szarkaláb, sötét karikák és duzzanatok nélkül

Szerző:
Szabó Anna
Hunyorgás és nevetés közben fokozott igénybevételnek van kitéve a szemkörnyék finom bőre, ezért is hajlamos a korai ráncosodásra. Ez a különlegesen finom terület, kiemelt ápolást igényel.

 

A szem környéki duzzanatokat a méreganyagok vagy a folyadék túlzott felhalmozódása okozza. Akinél gyakran jelentkezik ilyen probléma, annak érdemes otthon kamillateát tartania. Ebből szükség esetén készíts főzetet, ha kihűlt, márts bele vattapamacsokat, és legfeljebb 10 percre helyezd a szemedre. Hasonlóan nyugtató és duzzanatleapasztó hatású a filmsztárok által alkalmazott, speciális, zselével töltött szemmaszk.

A sötét karikákat és árkokat nagyon egyszerűen eltüntetheted, alapozóval vagy korrektorral. Gondosan válaszd ki a színét, legyen arcbőröd színével minél inkább egyező árnyalat. 
 

Ints búcsút a szarkalábnak!

Intenzíven ápol, ráadásul azonnal hat a pakolás. Ehhez használhatod már megszokott szemránckrémedet. Miután szemhéjadat sminklemosó tejjel és lehetőleg alkoholmentes tonikkal alaposan megtisztítottad a festéktől és a szennyeződésektől, az ujjadra nyomott krémet vastagon kend fel szemed környékére, és 10 15 percig hagyd rajta.

Ennyi idő alatt a hatóanyagok tökéletesen felszívódnak, megfelelő mennyiségű nedvességgel látják el a bőrszövet mélyebb rétegeit, valamint kisimítják a szarkalábakat. A szarkalábak kialakulása ellen naponta végezd el a következő gyakorlatot: két ujjadat könnyedén nyomd a szemed sarkához, s az alsó szemhéjat kicsit húzd fel. Nyolc-tíz másodpercig tartsd így, és ötször ismételd meg. Erősíti a szem körüli izmokat, és kisimítja a már meglevő kisebb ráncokat.

 

Napi rutin szemre szabva

Mielőtt aludni mennél, szemedről távolítsd el a festéket. Egyrészt, a spirálozástól merev pillák a párnával érintkezve könnyen letörhetnek, másrészt a szem körüli érzékeny bőr csak a smink lemosása után tud fellélegezni. Legjobb, ha külön erre a célra készült lemosót használsz. Ha különösen érzékeny a bőröd, válassz kamilla tartalmú terméket!

Mivel a szem körül a bőrszövet sokkal vékonyabb, mint az arc többi részén, rendkívül hajlamos a ráncképződésre, ezért különleges kezelést igényel. Reggel és este használj szemránckrémet vagy –gélt, s a készítményt a járomcsont felső széle mentén, könnyed mozdulatokkal ütögesd a bőrbe. Fokozottan hűsít, ha a szemránckrémet a hűtőszekrényben tárolod.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL