LELKIPATIKA

Túlélési útmutató mások lakodalmához

Szerző:
Szabó Anna
Hogyan érezd jól magad, anélkül, hogy leégetnéd magad, és kényelmetlen helyzetbe hoznád a menyasszonyt.

Bármennyire is örülsz az ifjú pár boldogságának, legyünk őszinték, egy lakodalom olyan, mint egy a „társasági élet támadása”-szerű próbatétel. Hatalmas, ünnepi gyülekezet, hatalmas adag alkohollal, rengeteg a „próba”. És akkor még nem számítottuk bele a családi háborúságokat, a lehetetlen rokonokat, a láb alatt lévő személyzetet. Itt van hát pár szabály - amiket ha sikerül betartanod - sikeresen vizsgázhatsz.


Öltözz az alkalomnak megfelelően!

Hogy mit viseltél valaki esküvőjén, évtizedekig kísérthet még. A fehér tilos, legalább úgy, mint a fekete, a bőrhöz simuló, az átlátszós, a nagyon mini, és a nagyon kivágott. Fantasztikus lábadat, csodás melledet most tartsd meg magadnak, a menyasszony nem lesz hálás, ha a fényképeken mindenki azt nézi majd őhelyette.

Ne a legeslegutolsó divat szerint öltözz, ne legyen a ruhád túl drámai, kihívó, figyelemfelkeltő, mintha túl akartad volna öltözni a menyasszonyt. Emlékezz arra is, hogy ami szuperdivatos, pár év múlva, ha előveszik a fényképeket, már csak vicces lesz, ne akard, hogy az albumot nézegetők rajtad vihogjanak.


Ne rúgj be!

Az alkohol a legtöbb katasztrófa alapja. Állj ellen, ne önts le pá pohárral csak azért, hogy „hangulatba kerülj”. Mert valószínű, hogy valami később sajnálatost vagy kényelmetlent találsz majd mondani. Már a welcome drinknél válaszd az alkoholmenteset, az étkezés során csak szép lassan, aztán este váltogasd: két üdítő egy rövid.


Ne felejtsd, kinek is a nagy napja ez!

Ne felejtsd, ez a menyasszony nagy napja, és viselkedj is úgy. Mondd neki, hogy gyönyörű, még ha nem is úgy van. Dicsérd a fogadást, a díszítéseket, a kaját, mindegy, hogy mit is gondolsz valójában és hogy ki kérdez. A boldog pár szeretné, ha minden tökéletes lenne, hát tegyél úgy, meg aztán tudd: biztonságosan úgysem tehetsz kellemetlen megjegyzéseket egy esküvőn, valaki egészen biztosan meghallja, akinek nem kellene.

Ha neked mostanában volt vagy lesz az esküvőd, ne hasonlítgasd össze. Senki nem kíváncsi rá, te mit csinálnál másképp. Az nem baj, ha megfigyelsz dolgokat, de ezt majd csak otthon beszéld meg a saját pároddal.


Kerüld a figyelemkeltő viselkedést!

Másvalaki esküvője nem a megfelelő alkalom, hogy megkérd a párod kezét, hogy hatalmas veszekedést és/vagy csókolózást csapjatok, ne feledkezz meg az idősebb generáció jelenlévő – számos – tagjáról. Lelépni egy kicsit a rokonság eddig ismeretlen férfitagjával oké, de menjetek messzire, ne botránkoztassátok meg a többieket.

A visszafogottság a jó viselkedés kulcsa. Az lehet, hogy „családi szokás”, hogy verekedés, nagy vita lesz az esküvőn, de legalább ne te kezdd. Kerülj minden konfrontációt, sétálj halkan el. Ha a gonosz öreg rokon megkérdezi, miért nem hoztad el a barátodat, nincs is?/ miért nem szültél még?/ mosolyogj csak édesen és ne mondd neki, hogy mocskosul semmi köze hozzá. Csak adj valami udvarias, semmitmondó választ, (pl. az még a jövő hangja) és gyorsan kérdezz te tőle valamit. Az emberek imádnak saját magukról fecsegni, addig te meg lecsillapodsz.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, nem lesz ugyan nagy és vad parti, de nem is végzed véglegesen elszigetelve az emberektől.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL